Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sauer202 Jaktmatch
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har brug for råd fra I erfarne skytter/jægere:

Min udfording er at, jeg gerne vil have en præcis riffel på de lange hold (300-400m) på bane, men riflen skal også kunne bruges til jakt, det ideelle (tror jeg) vil være en jaktmatch-riffel. Indtil nu har jeg skudt med en alm. Sauer202 7mm RemMag som jeg syntes har en fantastisk kuglebane. Min Sauer er dog ret fintfølende over ammunitionsvalg, derfor er jeg begyndt at lade selv, men stadig er spedningen ikke helt som jeg vil have den. Og "ja" jeg er klar over at jordforbindelsen skal være iorden også. Jeg har hørt at S&L laver nogen af de bedste (læs præcise) piber, med mindst egenspredning, så jeg har derfor bestilt en DL97 med 18mm halvsvær pibe, direkte hos S&L til en fornuftig pris syntes jeg. Problemet er bare at nu har jeg fået 4 leverigsdatoer indtil nu, -ingen af dem er overholdt! Jeg overvejer derfor at kontakte S&L endnu engang imorgen, og hvis meldingen er, at jeg kan vente endnu et par uger, så kan de stikke deres D97 med halvsvær pibe op et sted hvor solen aldrig skinner!

Istedet har jeg set på en lidt dyrere ( men lækrere design) Sauer202 Jaktmatch, men den fås kun i .300 WinMag med 21mm, 67cm lang pibe, og ikke i 7mmRemMag, dvs. at jeg skal ud og have nye dices og kugler til genladningen. Er det besværet værd ud fra mine kriterier?

RAW
Ja det er nok det eneste minus ved S&L. Alt for ofte hører man om at de ikke kan overholde en given deadline for levering. Desværre.

Med hensyn til sauer. Prøv at sende en mail til CKN. Han er sauermand om en hals [Wink]

JPL
Det er hermed gjort, jeg håber han kan svare omkring Sauer S202 Jagtmatch. Det kan også være at der er andre der kan?

Jeg har det desværre sådan, at hvis S&L ikke kan overholde noget så simpelt som en aftalt dato, -efter 4 forsøg, hvor mange andre ting kan de så heller ikke overholde[?]

RAW
Kunne det ikke være en mulighed at få nogen til at lave en halvsvær pibe til din Sauer i 7mm rem mag? Det kunne være SL eller andre, men det må man kunne få et fornuftigt svar på hos benchrest drengene.

Uffe

P.S. Godt at se at du er kommet igang med at genlade. Vi snakkede sammen på kurset.

Hellere stor oplevelse end stor opsats.- Men gerne begge!
Jeg har overvejet muligheden at lave en ny pibe til min nuværende riffel, men kræver bare også min. et nyt forskæfte (ca. 3500 kr) + piben. Desuden har jeg en køber til min nuværende Sauer. Derfor er jeg kommet frem til at det bedst kan betale sig at skifte hele riflen. Eller med andre ord: det er lang tid siden jeg har købt ny riffel og nu rykker det i mig igen [Smile]

Får du ladet noget ujensen?

Rune
Jeg har kun fået lavet nogle 170 grains norma oryx til bæver- og bukkejagten: http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...IC_ID=3957
Jeg er endt med en ladning der går 870 m/s. De er rigeligt præcise til mine evner ud til 200 meter, og så laver de nok ikke så meget ravage på et rådyr som man ellers kunne frygte med kalibret (7mm rem mag). Det er dog ikke afprøvet endnu [Sad].

Uffe

Hellere stor oplevelse end stor opsats.- Men gerne begge!
Det ser da rigtig godt ud Uffe!

Jeg har forsøgt mig med Norma hylstre, CCI primers, Norma MRP og Nosler coatede BST, men ikke med så godt resultat som dit [Sad]

Sidder lige nu og overvejer om jeg ikke har prøvet at lade langt nok ned?! Måske er den (normale) høje hastighed i overkanten til piben, hvis det samtidig skal være præcist. Du siger du lavede 10 prøveladninger, -med hvilken krudtvægt-varians? hvilken frigang på kuglen? og hvilken procedure?

Rune
Det var jo mine første spæde forsøg, så det er ikke sikkert at det er den "rigtige" måde. Jeg øgede kun krudtvægten med 0,2 grains hver gang, og der var nok at skyde over målet. Det var ihvertfald på grænsen af hvad min vægt kunne præstere. Jeg har mailet mine ladedata til dig, så kan du jo se hvad jeg har gjort.
Der har været lidt skriveri her på forumet om problemer med at veksle mellem coatede og ikke coatede kugler. Brug evt. searchfunktionen. Ellers prøv en kugle i en anden vægt. Det kan godt være at din riffel bare ikke er så vild med lige nøjagtig de kugler.

Uffe

Hellere stor oplevelse end stor opsats.- Men gerne begge!