Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: S & L Vs. jensen pibe
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
jeg har en S&L M97DL 6.5x55 med veksel pibe system som skal opgraderes til større kaliber. S&L leverer flere forskellige som er ok. men er der nogen som har erfaringer med jensen rifle på sjælland? Er de mere præcise end møllerens. prisen er den samme som en selected certikat pibe fra S&L men leveringen tager 3mdr fra jensen. er det besværet værd

Mvh
aleksander
Koster sådan en "Jensen" pibe ikke omkring 6k eller???

/Gammeltoft

Shoot low, they might be crawling !!!!
Helt ærligt....Jeg tror ikke på Jensen's koncept med en håndpolering. Modsat S&L poleres deres piber indvendigt med håndkraft og efterfølgende inspektion. Dette forhold giver i min basale bearbejdningsteori en mikroskopisk trappeform, hvor S&L anvender en konstant ensartet arbejdsgang via maskinpolering.

Så hvis du vil betale mere for noget der ikke kan bevises at kunne mere, så velbekommen.

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
I modsætning til S&L, så giver Jensen-Rifle jo en garanti for at egenspredningen ikke overstiger x-antal mm på 100m ( jeg mener at det er 13mm )
Det er måske værd at tage med i betragtning.

LANI

Når man skræller et løg, finder man flere lag....
Nå ok,

så skal jeg alligevel ikke være så ked af en egenspredning på 18mm@200m med jagtammo i min S&L pibe (altså med 5 skrald....)...............[B)][Big Grin][8D]

Shoot low, they might be crawling !!!!
Er du ikke blevet lidt rysthåndet Gammeltoft[Big Grin][Big Grin] Jeg ville være lykkelig hvis jeg kunne få min egenspredning derind af...[B)]

Mvh. Jakob

Så længe der er bly i luften er der håb!
Jeg er sikker på, at begge piber er i en forrygende god kvalitet, jeg kender lidt til begge producenter og mit indtryk er at intet overlades til tilfäldigheder. Om den ene er bedre end den anden? - jeg tvivler oprigtigt på, at det er noget, der kan föres et praktisk bevis for. Jensen laver alt i hånden, S&L er (lidt) mere mekaniserede, tolerancerne er i begge tilfälde meget tätte.

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Så en fyr med 22-250 riffel med Jensen pibe på skydebanen for et par uger siden. Meget fin riffel. Under indskydning på 100 m med 3 skud i hver serie var der ingen af serierne der ikke kunne dækkes med et plaster. Flere gange var det 3 skud hul i hul. Jeg ved ikke om S/L kan præstere det, men denne performance var i hvert fald overbevisende.

mvh
Anders
Prøv med en 6,5-06 aka HMC.....[Big Grin]

/Gammeltoft

Shoot low, they might be crawling !!!!
Det er skægt at hvis en riffeljæger skyder dårligt på bane, får han at vide af alle at han nok skal til at træne noget mere men hvis han leverer skudgrupper af ovennævnte karat, ja så vil alle vide hvilken riffel og kikkert han bruger...

Hmmmm - - det er måske naturligt nok [Smile]

JPL
en jensen pibe koster 5500+moms dvs. ingen jyske uganda dollars..
og de garanterer 12mm på 100m med fabriks ammo. S&L garanterer 20mm på 1oom med fabriks ammo. piben fra S&L er en selected certifikat pibe pris er 7000kr incl moms begge i magnum kaliber. hvis man lader selv kan de tunes yderligere..

hmm tænke tænke!!!!!

/aleksander
Nogen som kan oplyse kontaktinfo for JENSEN ? Evt hjemmeside?[?]
http://www.jensen-rifle.dk/

Jensen Rifle Company Ltd.
Bespoke Barrel & Rifle Makers

Gl. Strandvej 45
DK-3050 Humlebæk
Tel. +45 49 16 16 00
Fax. +45 49 16 16 65
Email. mail@jensen-rifle.dk

Citat:quote:

Originally posted by Ulrik Hentzer

Nogen som kan oplyse kontaktinfo for JENSEN ? Evt hjemmeside?[?]



[Image: kongsberg393-t.jpg]
Ja jeg ville købe en Jensen pibe. Hvis priserne er nogenlunde ens som Alexander skriver og performance er bedre.... Og som noget af det vigtigste - der er ikke så mange der har en Jensen pibe. Det er altid et godt argument.....:-)
/Henrik
Med risiko for inhabilitet vil jeg prøve at redegøre for holdning til precicionsgarantier på piber.

Der er mange parametre der har indflydelse på total precicion, hvilket er det som slutbrugeren registrer. Derfor har S&L valgt at man ikke giver en definitiv garanti på precicion, da vi anser det for useriøst at garantere en max spredning. Dette er ikke fordi vi frygter en sammenligning med andre produkter hvor der gives precicionsgaranti. Men hvis pibens precicion ikke kan konstateres på et samlet våben uden timers kontrol af faktore som : Montager, Kikkerter, Rethed og stivhed af låsesystemer, korrekt bæring af lukkeknaster, afprøvning af indtil mange forskellige typer ammo, før man tilfældigvis finder 1 type der kan prestere 1 gruppe der holder kravet.
Samtidigt er der klart forskel på forskellige kalibres precicionspotentiale, Dette i kombination med en viden om at tykke og korte piber generelt skyder bedre end lange tynde piber.

For at chikanere dem der giver urealistiske precicionsgarantier, kan jeg kun opfordre til at man bestiller ompibninger af en gamel Mauser 98 til kal 9,3x62, med følgende udvendige mål: mundingsdiameter 15mm diameter 100mm foran låsen 19mm og en totallængde på 65cm. Så er man ihvertfald sikker på at staklen har travlt med at trække i land, eller også har han fast arbedje i måneder på at teskyde[Wink].

Der er ingen tvivl om at Jensen laver gode piber, men jeg er sikker på at de ikke ukritisk kan leve op til den precicionsgaranti, med mindre der er en lang række forbehold om pibedimentioner, låsetyper, ammovalg, montagevalg samt kikkertforhold, såsom sigtekrydsdesign, paralaxefrihed og så videre.

S&L årligt levere mellem 500-1000 piber til konkurencebrug til et norskt firma, der laver låsedelen og kamring af piber til STR rifler. Herunder udfører de en precicionstest hvor de fra fastmonteret låsekasse skyder 5 skud mod elektronisk markeringsanlæg på 100m afstand. Resultatet angives i største centerhøjde + største centerbredde på gruppen.
Dette har resulteret i 1 klage på 6 år, hvor resultatet har været dårligere end 20mm(hvilket svare til center - center afstand på ca 13mm). Normen er at H+B ligger mellem 10-20mm.
Dette medfører dog ikke at S&L vil bruge det som basis for en eller anden tilfældig precicionsgaranti, hvor der indgår mange andre faktorer.

At S&L vedstår at kunden har krav på god precicion, løses oftest på den måde at hvis en kunde ikke er tilfreds med precicionen, så tilbyder S&L at foretage en prøveskydning af riflen, hvor aftalen er at hvis de ikke kan få 2 af 3 typer godt fabriksammo til at prestere bedre 3 skuds grupper end 2 cm på 100m, så får kunden en ny pibe. Der er dog det modkrav, at kunden forpligtiger sig til at betale for både timeforbrug, materialer og ammo hvis S&L kan prestere grupper som lovet.
Under denne slags afprøvninger er der pr år konstateret under 2 tilfælde hvor kunden har fået ny pibe. Derimod er der afdækket mange fejl ved kikkerter, montager og genladet ammo, samt masser af afutagefejl[8D][Wink].
Der er desværre en stor tendens til at man får en sur kunde, når han har forklaret hvor mange der har prøveskudt riflen, og hvor mange fejl de så har konstateret. Hvorefter man så tager kunden med hen for at overvære prøveskydningen og der uden større hokus pokus presteres grupper som lovet.

Til slut skal siges at en hypotetisk garanti ikke er ubetinget ensbetydende med en bedre precicion. Men ingen tvivl om at begge produkter er gode.
Man kan groft sagt sige, at det ene firma har en begrænset produktionserfaring fra under totalt 100 piber, men meget god tid og ungdommelig entutiasme[Wink].
Modsat det andet firma der har en lang erfaring fra 10.000vis af piber med masser af dokumenterede resultater. Tilgengæld gør de ikke så meget ud af markedsføringen, og er nok mere realistiske i udsagn om precicionsgarantier.

PS disse mange precicionsafprøvninger, er blandt andet årsag til mine til tider påtrængende udtalelser om problemer med paralaxefejl på mange ellers gode kikkerter[:I]

jbn
Ignorant!! Det lyder som sund fornuft i mine øre[8)]

LANI

Når man skræller et løg, finder man flere lag....
Ignorant/ Jørgen - det lyder vældig fornuftigt.
Et spørgsmål:
Hvor lang leveringstid har I på piper om afviger lidt fra standard (jeg tænker her på den tidligere omtalte .416" pipe med 1-10" stigning)??
Jeg ved godt nok ikke om dette har ret meget med emnet at gøre.

En af mine bekendte gik hen og købte sig en Blazer riffel. Da der kom en tilladelse fra det lokale våbenkontor, var det imidlertid blevet til en Schultz & Larsen. Da han så konfronterede politiassistenten med dette svarede denne tørt: Nåå - det er jeg s** bare blevet så vandt til at skrive-- [Wink]

JPL
godt brølt, løve

Strom
lige en kommentar om håndpolering. Hvis det ellers svarer til, hvad amerikanske producenter kalder handlapping, så er det altså noget alle kvalitetspibe-producenter reklamerer med, at de laver. Så det er nok en ok. metode.

Mvh Klaus
Sider: 1 2