Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fjerkræ ud i det fri på lørdag
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sakset fra Jægerforbundets hjemmeside:

Om få dage kan de danske fjerkræ atter kan komme ud under åben himmel igen, skriver Fødevarestyrelsen i dag på sin hjemmeside. Eksperterne i styrelsen vurderer, at der nu kan lempes på de strenge restriktioner, da der ikke i den seneste måned er fundet fugleinfluenza, og forårets fugletræk er ovre.

- Da vi i Danmark fandt fugleinfluenza i vilde fugle, besluttede vi, at både erhvervsfjerkræ og hobbyfjerkræ skulle holdes inde for at reducere risikoen for, at smitte fra vilde fugle skulle spredes til fjerkræbesætninger. Det har vist sig, at der rent faktisk har været god grund til at anlægge dette forsigtighedsprincip, eftersom vores hidtil eneste udbrud af fugleinfluenza skete i en hobbybesætning, hvor fjerkræet ikke havde været overdækket.

- Men nu er forårets fugletræk ovre, og såfremt vi ikke finder nye smittede fugle, kan dyrene snart komme udenfor igen”, siger familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (KF).

Hvis der ikke findes nye smittede vilde fugle eller fjerkræ med fugleinfluenza, kan der således ske lempelser fra 30. juni 2006. Da ophæves også zonerne efter udbruddet af fugleinfluenza på Fyn.

Fødevarestyrelsen har iværksat en udvidet undersøgelse for forekomst af H5N1-fugleinfluenza i vilde fugle i det nordøstlige Fyn. Resultaterne af den undersøgelse afgør også, om restriktionerne kan lempes.

Regler for fjerkræ- og fuglehold efter 30. juni 2006:

· Fjerkræ må lukkes ud
· Dyrene skal fodres og vandes under tag (for at begrænse kontakten til vilde fugle)
· Brevdueflyvninger kan tillades - også fra udlandet, forudsat disse lande accepterer flyvningerne
· Udstillinger, samlinger og markeder vil blive tilladt under forudsætning af, at der ikke sker sammenblanding af høns og ænder og gæs.

Når efterårets fugletræk begynder i midten af september, vil det blive nødvendigt at indføre skærpede restriktioner igen.

Tidlig varsling stadig vigtigt

Som ejer af fjerkræ eller andre fugle i fangenskab skal man være opmærksom på, at myndighederne skal varsles, hvis der opstår sygdom blandt fuglene. Det vil sige, at fjerkræholdere skal kontakte en dyrlæge eller fødevareregionen i tilfælde af pludseligt forøget dødsfald i besætningen eller kraftig nedgang i ædelyst eller æglægning.

.....nu OGSÅ ejer af en 243win :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Så er det galt igen
H5

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.