Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jægerforbundets Afrikaprojekt ind i 3. fase
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sakset fra Jægerforbundets hjemmeside

Wami-Mbiki projektet i Tanzania ind i 3. fase

Jægerforbundets projekt i Tanzania er på vej ind i sin 3. fase. Det er her, projektet skal vise sig bæredygtigt i mere end én forstand.

Landsbyerne venter at kunne tjene gode penge på at udleje området til turisme - herunder jagt i særlige områder. Derfor ventes projektet både at sikre vildtbestanden samt at bidrage til at øge lokalbefolkningens levestandard.

Uden projektet havde området i dag været ryddet for træer, der ville være brændt til trækul, ligesom vildtet også ville have været udryddet og solgt. Kun nogle få ville have haft glæde af de rige ressourcer, på samme måde som det er sket så mange andre steder.

Danida har meddelt, at man stadig er interesseret i at støtte projektet. Det sker via en forundersøgelse med henblik på at afklare, over hvor lang tid den 3. fase skal løbe samt budgettet størrelse, hvilket er normalt ved store og langvarige projekter.

Projektet i Wami-Mbiki sigter på at skaffe 24 landsbyer brugsret til vildtet og skoven på ca. 2500 km2 af landsbyernes jorde - en sådan brugsret har de ikke automatisk.

Fase 1 fra 1998-2002 fokuserede derfor på at skabe enighed om afgrænsning af et kerneområde og at organisere landsbyerne i en forening, der kan få tildelt brugsretten fra staten.

Fase 2 fokuserede på at træne landsbyerne i forvaltning og landsbyforeningen i at administrere en forening på vegne af 24 landsbyer. Efter lange diskussioner med landsbyerne blev der desuden lavet nødvendige planer for området, og afmærkninger blev foretaget.

Fase 3 skal fremover fokusere på at etablere et fornuftigt samarbejde med lokale turist- og jagtfirmaer samt træne de folkevalgte i landsbyforeningen i at samarbejde med den private sektor.

Da Danmarks Jægerforbund ikke udbyder jagt, agerer forbundet kun som rådgivende for landsbyerne i forretningsspørgsmål, men det er dog håbet, at en dansk rejsearrangør en dag vil være interesseret i at sende turister og jægere til Wami-Mbiki.

I 2002 blev projektet udpeget af den tanzaniske regering som pilotprojekt med hensyn til at etablere den slags landsbystyrede områder, og i 2005 accepterede Tanazanias præsident at være protektor for Wami-Mbiki.

.....nu OGSÅ ejer af en 243win :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Citat:quote:

men det er dog håbet, at en dansk rejsearrangør en dag vil være interesseret i at sende turister og jægere til Wami-Mbiki.


Mon så der gives rabat til medlemmer af jægerforbundet[?],vi betaler jo nu[8D]

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Vildtbestanden mindst 4doblet

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.