Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Horsens : EM i jagthorn oa
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jagthornsspil i verdensklasse

I morgen lørdag og på søndag er der mulighed for at høre jagthornsspil af en kvalitet, der kan få nakkehårene til at stritte på tilhørerne. Da afvikles nemlig det første Europamesterskab i jagthornsblæsning. Danmarks Jægerforbund og Horsens Jagthornsblæsere står bag det unikke arrangement, der foregår i Forum Horsens, Langmarksvej 53, Horsens.

Mesterskabet, der omfatter 400 deltagere fordelt på 31 grupper fra seks nationer, starter lørdag klokken 11.00. Inden da - klokken 10.30 – åbner HKH Prinsgemalen mesterskabet sammen med præsidenten for den internationale jagtorganisation CIC, Dieter Schramm, og Horsens borgmester Vagn Ry Nielsen.

Der blæses på tre instrumenter, Fürst Pless, Parforce og ES-horn (sidstnævnte er ventilhorn), og konkurreres i to kategorier – Fürst Pless/Parforce og ES-horn. Alle konkurrencer er gruppe-konkurrencer med op til 29 blæsere i gruppen, så der bliver vellyd og klang for alle pengene, når deltagerne sætter messinghornet til læberne i Forums store hal.

Andre fornøjelser

Ud over at høre jagthornene gjalde, kan publikum både lørdag og søndag også fornøje sig med andre jagtdiscipliner så som skydning med laser-gevær og med bue, der er anlagt en børnejagtsti og to gange hver dag demonstrerer en falkoner, hvordan hans rovfugle jager.

Bemærk: Der er gratis adgang til hele arrangementet i Forum Horsens.

-jory

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.