Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Knækkede pins
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg skulle i lørdags til at lade 223 rem for første gang, og valgte at forsøge med nogle hylstre, som jeg har købt som Igman ammunition. Jeg syntes at det var uforholsmæssigt hårdt at støde fænghætten ud, men det gik da. De første 4 gange. Så knækkede det jeg senere har fundet ud af hedder en decapping pin. Så lånte jeg den pin der sad på mit 7mm rem mag die sæt, og prøvede på et nyt hylster: KNÆK! ØV!
Er det normalt at de knækker (jeg har set at de kommer i pakker af 50)?
Er det fordi hylstrene er noget lort?.
Andre grunde?

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Hvornår i "forløbet" knækker pin´en?

Er det i den sidste del af nedtrykningen, efter at fænghætten kommer fri af lommen? (For så kan det være at du skal justere pin´ens trykdybde lidt)

Jeg ved ikke om der kan være små tollerenceforskelle i fænghættelommens ildkanal, der gør, at den er lidt smallere på et igman hylster og derfor er hård ved nålen.

Prøv evt. at kalibrere et andet hylsterfabrikat og se, om det går lettere...

Nu koster en nål jo ikke en herregård, men hvis den kun holder til 4 hylstre i snit, er det nok alligevel billigere at købe fabriksladet ammunition..[xx(] Og så er den slags bøvl jo i øvrigt pi**e irriterende at stå med....[Sad!]

.....nu OGSÅ ejer af en 243win :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Prøv at checke om ikke er kommet noget fremmed "metal" med i sendingen, 223 kan være med berdanhætte, det har jeg været ude for med .308.

Er pin'en ikke tykkere i 7mm end i den til .223?

K&B Clax [Wink]
Tidligere nordisk mester i kombineret træskodans
The first dane ever ...
[Image: hunt-an3.gif]

Er mere til Guns end roses ... Cum insantientibus fuere necesse est [Image: 0d035906.jpg]
Pinnen knækker uden at fænghætten er blevet stødt ud. I min søgen efter nye pins har jeg kun fundet en tykkelse med hovede på, så jeg går ud fra at der kun findes en tykkelse. Inden jeg monterede den fra 7mm´eren prøvede jeg om den kunne gå i hullet på en af de hlstre, som jeg havde fået kalibreret, og der var ingen problemer. Alle fire huller sidder for øvrigt i midten, men jeg kan jo ikke se noget på dem jeg ikke har fået stødt fænghætten ud på. Det kunne ellers godt være med berdanhætter da de laver militærammunition. De oplyser dog på deres hjemmeside at det er med boxer hætter: http://www.igman.com/ammunition/
Jeg har nu bestilt en pose pins og nogle remington hylstre. Så må vi se om det går bedre.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.