Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skyder til store drenge med store lapper
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2

JTK (Låst!)

Hej,

jeg vil bare hører, hvilke erfaringer i har med rifler til store mænd. Jeg er en stor mand med forholdsvis store hænder. Derfor har jeg ofte brug for et godt pistolgreb på riffelen, og lidt længere skæfte, så kan ikke banker ladegrebet tilbage på kinden, hvis man lader i anslag. Mange af de amerikanske rifler, synes jeg er håbløse. I særdeleshed Ruger. De har både kort skæfte og spinkelt og kort pistolgreb. Jeg er personlig glad for Sako 75. Men er blevet meget overrasket af Sauer 202, som ellers har et ret slankt design. De udfylder begge hånden godt nok, og lillefinger kan også få lov til at hvile på pistolgrebet.

ER der nogen der har erfaringer, og kender til standard rifler, der er større en gennemsnittet? Spørgsmålet er både til store og små mænd.

Mvh. Johannes
Hej JTK
Jeg havde engang en Brno riffel .416 Rigby og den virkede en del længere end jeg ellers er vant til!! Hvis du er rigtig stor og skal
have et våben der passer til dig, er der nok kun din skæftemager
der kan løse problemet! Våben idag er lavet til standard længde
mennesker og tager ikke rigtig hensyn til dem der afviger!!

Claus the Dane (Låst!)

Hej

Jeg har fået forlænget mit skæfte med ca 7 cm
jeg kan ikke huske hvad det kostede, men det var ikke ret dyrt.
arbejdet blev udført af Bøssemager NP Nielsen og var serdeles pænt.

Claus the Dane

Mænd under 100 kg er feminine.

Alt mindre end Magnum er feminint.
Citat:quote:

Originally posted by Claus the Dane

Hej

Jeg har fået forlænget mit skæfte med ca 7 cm
jeg kan ikke huske hvad det kostede, men det var ikke ret dyrt.
arbejdet blev udført af Bøssemager NP Nielsen og var serdeles pænt.

Claus the Dane

Mænd under 100 kg er feminine.

Alt mindre end Magnum er feminint.



7 cm...Claus er du i famillie med de røde fra borneo???[Big Grin] eller var den nedkortet i forvejen.

Vi ses på langeland !

Lars
lars@reloadersnest.com
Hej alle

Jeg har nøjagtig samme problem som JTK, har også haft en Ruger og den skulle forlænges som de fleste andre jeg har eller har haft, den eneste som passede var en CZ 55o magnum i cal. 416 Rigby lige som Rigbymauser. Den af mine rifler der slår alle rekorder er faktisk en skandinavisk bygget riffel(sydlige del af midtjylland), med en modelbetegnelse fra sidste halvdel af halvfemserne,(man hænger jo ikke nogen ud her),sammen med et opgraderet skæfte ser det jo noget "klyttet" ud. Hvorfor kan man ikke bare lave dem rigeligt lange, så er det jo ingen sag at korte dem op med et meget pænere resultat til følge?
Jeg er kun 185 høj og mener derfor selv at jeg ligger inden for normalområdet.

MVH
Mugge

Nu ingen kommentarer om gorillaarme

Claus the Dane (Låst!)

Hej Great Dane

Pinligt pinligt [:I]
Overdrivelse fremmer forståelsen, og i farten mente jeg der var tale om ca 7 cm, men når jeg måler efter, og trækker bagkappen fra, så er skæftet kun forlænget med 2,5 cm [:I], det føltes bare meget længere da det blev en helt anden riffel at skyde med.
Beklager jeg løj , det skal aldrig ske igen [:o)], næste gang jeg kommer med en påstand skal jeg nok måle før jeg kommer med en udtalelse [V]

Hilsen en flov.

Claus the Dane

Vi ses på langeland 25 sept

Alt mindre end Magnum er feminint.

JTK (Låst!)

HEj Claus,
hvilken riffel er det du har forlænget.

Fik lige skudt to krikænder og to grånder på aftentrækket

mvh. Johannes

Claus the Dane (Låst!)

Hej

En Weatherby [8D] MK V cal 300 wby.

Claus the Dane [Big Grin]

Alt mindre end Magnum er feminint.

JTK (Låst!)

De ældre sakoer synes jeg er for slanke i pistolgrebet. Men de nyere hvor der er wundhammerbule (sikkert stavet forkert) er fine.

BRNO ved jeg skulle være fin, men riflerne er efter min smag grimme.

Alt under 100 kg er feminit.[Big Grin]

mvh. Johannes
Undskyld min uvidenhed, men hvem kan fortælle mig den rigtige skæftelængde på en riffel, og forklare mig hvorfor folk vil have deres skæfter forlængede for umiddelbart efter at være nød til at anvende en extentioned montage for at kunne nå frem til kikkerten, den med at bundstykket rammer næsen har jeg stadig tilgode at se, men jeg har set masser som bliver umanerligt svage til at repetere ved skulderen når riflen bliver for lang. Hilsen fra en på 190cm med en stor næse og pensionatarme (vingefang over 2m)
Denne debat ligner historien om at folk vil have så let en riffel, at de umiddelbart efter er nød til at eftermontere et kickstop for at turde, og kunne skyde rimeligt stabilt.
(den største del af de midtjydske rifler der får ændret skæftelængde på fabrikken bliver enda kortet yderligere op[B)])

jbn

Claus the Dane (Låst!)

Hej Igen

Jeg vil godt argumentere for en skæfteforlængelse.
Der er flere faktorer der spiller ind, for at finde ud af om riflen passer.
Armlængde, højde, om du er langhalset, eller korthalset, skulderbrede,din generelle kropsbygning, skydestilling osv.
I mit tilfælde kunne jeg ikke få kikkerten monteret langt nok fremme, uden at komme i kontakt med den under skudafgivelsen [:0], hvis jeg skulle undgå kikkerten skulle jeg holde krampaktigt på riflen.
De kun 2,5 cm var nok til en afslappet skydestilling, og ingen nærvøsitet for at komme i kontakt med kikkerten.

Claus the dane [Big Grin]

Alt mindre end Magnum er feminint.
Hejsan

Jeg er 192 cm og har også gorillarme så jeg kan klø mig under tæerne [8D]
Da jeg fik min S&B på min Sako hunter sagde Østjysk at jeg skulle have 29 cm fra enden af skæftet og frem til kikkerten og sandlig om det ikke passer (jo højere man er jo længere afstand)
På min Kongsberg riffel har jeg 30 cm men det er fordi kikkerten tilbyder 9 cm i eyereief hvorimod min "gamle" S&B giver 8 cm
Iøvrigt til vores ven med de store hænder (hvad får man dem af [8D])
Har du nogen sinde haft en Kongsberg inden for rækkevidde - den har et stort og solidt skæfte og pistolgreb - hvilket S&L også har - min Sako Hunter har et mindre skæfte/pistolgreb

Jeg har ikke savet noget af eller forlænget skæfterne...[Smile]
Hvor meget kan man forlænge i bagkappen. vel at mærke udan at forlænge skæftet.
Min sauer 202 synes at være en smule for kort i forhold til hvad den burde være og det kunne jeg jo got tænke mig at få forlænget. samtidigt ville jeg gerne have taget lidt af rekylen af den.

Be cool... Or put on some more clothes

JTK (Låst!)

Jeg vil gerne sige, at jeg ikke har nogen særlig lange skæfter til nogen af mine rifler eller for den sag skyld halggevær. Men nogen gange bliver de for korte, og det drejer sig i særdeleshed de amerikanske rifler. For mig er det pistolgrebet der er helt afgørende.

mvh. Johannes
Kom nu ud af buskene gutter og fortæl mig hvordan man finder den rigtige skæftelængde på en riffel(ikke noget med kikkertafstand og lignende, da det primært afgøres af montagetype),hvorfra måler man, og hvad skal længde være???????????????

jbn
hej ignorant
jeg ved sku ikke hvad den rigtige skæfte længte er
men jeg ved hvornår den passer til mig (kan godt lide et skæfte
som på en haglspreder den skal kastes til skuldren og så skal
svinet passe så dyret er midt i kikkerten)
hilsen hatting

Be aware of the man with only one riffel
Krav nummer et må være at man kan nå hen til bundstykkets håndtag og repetere med riflen ved skulderen unden at "tabe" hverken riffel eller sigte. Selv med vintertøj på.
Så må det være på sin plads at rykke kikkerten frem eller tilbage ud fra hvor den nu er havnet henne. Desvære er der mange våbenpushere der bare sælger riflen med en tilfældig kikkert monteret på en tilfældig riffel uden at bekymre sig om skæftelængde.
Jeg oplever tit at skytter udtaler: "Næh du, jeg skal ikke have kortet af mit skæfte, for så bliver den sværere at komme af med, når jeg en gang skal have en ny"
Derfor lever de med den som den er, til glæde for den næste ejer der muligvis skulle have været igang med at forlænge skæftet.
Det svarer til at man sætter skånebetræk i sin nye bil, for så at fjerne dem når man sælger bilen. Så er det osse den næste ejer der får mest glæde af de fine sæder.

En måde at gøre det på kunne være at medlevere et antal spacers der kan monteres/afmonteres efter behov a'la visse Steyr modeller og Tikka/Valmet ( Vi glemmer lige Dass riffel)

--
mvh M@X

Don't be a bore - by a bigbore.
Hej hatting
de ting du peger på er ganske rigtige, men afgøres først og fremmest af castoff, kindpudefacon, pistolgrebsfacon og montagehøjde og øjeafstand til kikkerten, hvor skæftelængden i den situation mere har betydning for evnen til at repetere ved skulderen.
En anden ting er at man er generelt er nød til at vælge øjeafstant til kikkerten, afhængigt af om man ønsker en oprejst eller liggende skydestilling, i forbindelse med beklædningstykkelsen, med mindre man er så heldig[Wink] at man kan flytte montagen frem og tilbage for at kompensere
Hej max ser disse løsninger ikke ret grove ud

jbn
Forresten Hatting skal du MOBBE bare fordi jeg kun har en riffel[Smile]

jbn
Citat:quote:

Originally posted by ignorant

Kom nu ud af buskene gutter og fortæl mig hvordan man finder den rigtige skæftelængde på en riffel(ikke noget med kikkertafstand og lignende, da det primært afgøres af montagetype),hvorfra måler man, og hvad skal længde være???????????????
jbn


Ignorant!
Alle mine rifler er kortet af til 32,5cm målt fra midt på bagkappen til aftrækkeren. Hvis bundstykkehåndtaget sidder max 30mm foran aftrækkeren, kan jeg betjene riflen uden at tage den ned fra skulderen.
Efter at jeg har afkortet mine rifler har jeg forbedret min "handling" af dem. Ved sidste duelskydning i Ulfborg nåede jeg 4 træffere på 10 sekunder. Det tror jeg ikke engang at "Dass riffel" kan overgå.
Mit skæftemål er nok lidt under middel, da jeg ikke er så høj og lidt tæt bygget (Mugge, du holder din kæft[}Smile])
Jeg synes at det er en god ide, hvis rifler bliver leveret med overlængde på skæftet og en løs bagkappe. Så kan butikken yde den service at afkorte skæftet til den enkelte kunde. Det gør de sikkert gerne gratis[Sad][xx(][Sad!]

--
mvh M@X

Don't be a bore - by a bigbore.
Sider: 1 2