Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jagttøj
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej DRALF'er!

Som supplement til tråden med juleønsker vil jeg høre lidt om jeres erfaringer med jagttøj. Min Laksenjakke og mine Deerhunterbukser anno 1999 er nu tjeneligt til udskiftning.
Tøjet skal bruges til trækjagt, anstand/pürsch, fællesjagter og nogle få gange som hundemand på klapjagt. Jeg er egentligt lidt imod camoflagetøj til fællesjagter. Jeg har kig på et sæt fra Swedeteam, som hedder "Timber green".
Hvad kan I anbefale??

mvh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Der er tilsyneladende ingen, som anvender tøj (på jagt)?

God jul
Mvh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"
Jo,det sker da[Big Grin] Jeg bruger et par Lederweiss læderbukser,så længe de jævnligt får noget læderfedt er de rigtigt gode,både vandtætte(næsten da) og dejligt bløde at have på.Og afhængig af vejr og vind,enten en Fiberpels/goretex jakke,eller en lettere model fra Fjällraven.Jeg har altid været tilhænger at oilskin fra Barbour,men de mere moderne produkter har den fordel at de ikke bliver stive,når de bliver kolde/våde.Jeg må indrømme at jeg ikke er den store tilhænger af div.camo-mønstre,og slet ikke til selskalbsjagt.

Hilsen Ulrik
Min påklædning tæller oftest en Deerhunter jakke, med deertex som de kalder det, af udgået mærke med tilhørende buks. Eller en Harkila goretex windbreaker (tynd, vindtæt og mega dyr, 1600 kr) med uldsweater under og en læderskydevest i god kvalitet (har brugt vesten flittigt i 6 år nu) og et par Harkila buks. sidstnævnte sæt er til først på sæsonen da det ikke er lige så varmt som første sæt.
Deerhunter sættet har jeg været super glad for i den tid jeg har brugt det. Det holder mig varm, tør og er på ingen måde larmende eller ubehageligt tungt at have på. Det bliver brugt rigtigt flittigt suppleret med et par neoprenwaders af mærket Ron Thompson (strand og havjagt)
Det har ikke holdt så længe, 5 år, men det har så også været hårdt prøvet med saltvand/brakvand og regn i stride stømme og det er ikke altid blevet behandlet pænt. Det er stadig tæt og varmt og der er ingen sprækker eller tegn på voldsom slidtage. Deerhunter køber jeg gerne igen.

Be cool... Or put on some more clothes...
Jagt på vandet er livet.
Hej Lars.

Når det er med riflen, så er jeg i fuld Realtree [:p]

På trækjagt efter fugle, ligeså ...

På fællesjagt, hvor man skal gå igennem, bruger jeg Lederweiss spidsbukser, gaters, læderstøvler og lodenjakke.

Er der dybt vand, kan man blot stramme syøvlerne til, så kan man vade noget uden at blive ret våd.

Under jakken har jeg altid noget med lynlås, så man kan komme af med kondensen.

Mine læderbukser er 7 år og meget brugte, men de holder bare godt. Og så er man fri for at blive perforeret af brombær mv.

[Image: 10aHoliday.jpg]

K&B Clax [Wink]
Tidligere nordisk mester i kombineret træskodans
The first dane ever ...
[Image: hunt-an3.gif]

Er mere til Guns end roses ... Cum insantientibus fuere necesse est [Image: 0d035906.jpg]
Når jeg er med som hundemand bruger jeg et par Huntly læderbukser og en fiberpelsjakke fra Westland, støvlerne er Chiruca Nordica eller et par gummistøvler fra Purofort(eller osse er det det de er lavet af).
På post bruger jeg Deerhunter Basic jakke og bukser og en Royal Hunt trøje med windbreaker.
Til pürsch er det enten læderbukser eller et par meget gamle molskindsbukser fra Swedteam og en fiberpelsjakke fra Deerhunter, støvlerne er et par Viking i noget stofagtigt.
På fjorden er det et par overalls fra Kansas, Waders fra Ocean og en oilskinsjakke fra Seeland, trøjen er et eller andet no name, hvis det er meget koldt bruger jeg en overtræksdragt(gasdragt)fra militæret.
Termoundertøjet er Kansas

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.