Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Indberetning
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg er ikke tilhænger af bøder men er enig i der skal andre boller på suppen.Kunne det være en ide der ikke udstedes jagttegn før end indberetningen er registreret.De fleste mennesker har adgang til internettet og kan elektronisk indberette vildtudbyttet evt senest 28 februar hvilket kunne give adgang til at bestille jagttegn for den kommende sæson
Jo, det kunne godt laves sådan - at der skal indberettes før nyt jagttegn udstedes.

Enten via web, eller lidt ligesom Told&Skat engang gjorde det, pr telefon.

Personligt tror jeg det bliver en "sur pligt" og at en bøde rammer "bedre".

Eks - nogen med riffeltilladelser SKAL jo have jagttegn og en nem måde at gøre det på, er at jabbe sig igennem indberetningerne.

Så tror lidt, at det bedste er at bibeholde indberetningen som den er - men ikke fremsende jagttegnet før indberetningen er sket.

Tænkt situation 1 : En jæger betaler jagttegn, men har ikke sendt indberetningen. Jægeren får ikke tilsendt jagttegn og kan ikke gå på jagt, men "formaliteterne" vedrørende opbevaring af våben er overholdt og riffeltilladelser er intet problem.

Tænkt situation 2 : En jæger har ikke indberettet, får ikke girokort til indbetaling af jagttegn. Jæger mister riffeltilladelser m.v.
Problem.

Hvilken ville du foretrække.?
Personligt ville jeg foretrække den første - myndighederne foretrækker nok den anden.

Penge er en hård motivator i form af bøder - men er desværre ikke altid tilstrækkelig. Jeg kunne måske forestille mig at problembørnene kan luges ud, ved at give akkumulerende bøder.
1. år uden indberetning, 50-100kr i ekstra gebyr ovenpå jagttegnet.
2. år uden indberetning.. her lægges YDERLIGERE 50-100Kr ovenpå, og så bliver det pludselig interessant at indrapportere.

Hvis man derimod ikke "har jagttegn" før der er indberettet - er det pludselig en anden situation.

En tredie ting er, at man måske bør vælge en blød mellemvej som dels ikke giver problemer med jagttegn/riffeltilladelser, men stadig opretholder en vis pligt og ansvarlighed som jæger ved at kræve indberetning.

Her på Grønland har vi ingen jagttegnskursus, jagt er en folkeret - og jagttegn fås ved at gå ned i kvikskranken på kommunekontoret og betale Kr.50,-.

Der kan dog ikke udstedes nyt jagttegn, medmindre der er signatur på et obligatorisk indberetningsskema.

At der så ikke tjekkes jagttegn mv, er så et andet problem.
Så lovgivningen er meget løs og jagttegn er mere en formalitet.

Dog er fornyelse af jagttegn et godt system her, syntes jeg.

[Image: Polarbear.gif]
Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Jeg kan sagtens sætte mig ind i dine tænkte situationer.De små "bøder" er for nogle bare ikke nok til de "husker" at indberette - sløseriet rammer alle 50 eller 100 kr er et smuthul - det er der i mine øjne ikke plads til hvis der skal ske markant ændring i adfærden.Jeg kan godt se problematikken omkring våbentilladelser - måske skulle det adskildes fra jagttegnet så det bliver en egentlig opbevaringstilladelse - påtrykt jagttegnet om der må jages med riffel.
Hvis alle jægere indberettede elektronisk ville det også spare en masse tastearbejde [B)]
Citat:quote:

Originally posted by just

............... kan elektronisk indberette vildtudbyttet evt senest 28 februar hvilket kunne give adgang til at bestille jagttegn for den kommende sæson


Ikke senest den 28. februar.....elektronisk indberetning kan kun ske i perioden 28. februar til 31. marts!


Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]