Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Højtid – for krybskytter
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
http://jaegerforbundet.dk/384/39/1/2895

Den mørke tid er ikke kun sæson for ”hjerternes fest”, som julen benævnes. Mørket er også det dække, som mange krybskytter benytter sig af, og tre gange omkring den 1. december har der ved Sæbygaard Skov ved Sæby i Nordjylland været lovbrydere på spil.

De to første gange blev der hørt skud midt om natten, og den tredje gang blev der skudt først på aftenen syd for Sæbygaard, men også andre steder i landet foregår der lyssky aktiviteter om natten.

I området ved Nørlund Plantage, som hører under Feldborg Statsskovdistrikt, og ved de gamle brunkulslejer ved Søby døjer man således også med krybskytter.

Skovfoged Hans Jensen, Nørlund Plantage, har fået flere beretninger om aktiviteter, der kun kan være krybskytteri eller ulovlig jagt.

- Jeg talte med en lodsejer, der havde set en bil køre rundt og lyse ud i terrænet med projektører. Og i et andet tilfælde fandt en lodsejer mellem St. Nørlundvej og Ikastvej resterne af et rådyr. Køllerne og ryggen var skåret af, og resten var efterladt. Sådan så en spidshjort, som blev fundet inde i brunkulslejerne, også ud. Køller og ryg var skåret af, og underligt nok også den ene af stængerne. Sidste år blev der i øvrigt også fundet en tiender hjort inde i brunkulslejerne, siger Hans Jensen.

Han forklarer, at der var spor af et køretøj som en crosser eller en ATV, som kødet sandsynligvis er blevet kørt ud på. Og på den baggrund tror Hans Jensen, at der er tale om lokale og stedkendte krybskytter.

- Sådan et terrængående køretøj kommer man ikke hurtigt omkring på i de gamle brunkulslejer, som ikke er noget sikkert sted at færdes i, hvis man ikke har et godt kendskab til området.

Hans Jensen fortæller endvidere, at en af hans naboer, som var på jagt i begyndelsen af november, observerede to mænd med rifler inde på statens areal.

- De var kørende i en mørk Nissan Patrol, og skyndte sig at forsvinde, da de fandt ud af, at de var blevet opdaget, oplyser Hans Jensen, som også kan berette om tidligere episoder, hvor riffelbevæbnede mænd uden lovligt ærinde er blevet set på statens arealer.

Han vil meget gerne høre fra personer, der måtte gøre nogle interessante observationer i området. Hans Jensen kan kontaktes på tlf. 51 56 17 76, og eventuelle oplysninger vil blive behandlet med fortrolighed.
Steinar

Ingen sejrherre tror på tilfældigheder
Freidrich Nietzsche

Mvh Lars Nielsen