Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Off topic..fiskeri nyhed ..Great Lakes
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej...nogen her en fisker....

Jeg attended en forsamling i day værter ved Michigan Sea Grant
Extension fra Michigan State University.Inde dette forsamling
..fiskeri biologists samtale om ny fisk virus det er dræbende til
fisk...Musky, Yellow Perch og White fish er grundlægge inde
stor numbers død i sø af Erie,Lake St Claire og Lake Ontario i USA.
Dette virus is inde Europe i Germany,Polen og Eastern European
countries..nogen på dette forum har 1st hånd viden af dette virus.

Dette virus navn ...Viral Hemorrhagic Septicmia- VHS virus

Marine virus kills fish like Ebola does to humans..enternal massive
bleeding af organs...ikke farlig til menneske biologists sige..
I am hearing this virus is heading for Scandinavia as well..Dette
info fra Michigan DNR fiskeri biologists i day...

Mvh..Eric

Egan

Citat:quote:

Marine virus kills fish like Ebola does to humans..enternal massive
bleeding af organs...ikke farlig til menneske biologists sige..
I am hearing this virus is heading for Scandinavia as well..Dette
info fra Michigan DNR fiskeri biologists i day...



Hej Eric!!

Jeg håber følgende indlæg kan være med til at berolige dig lidt. Problemet med VHS har været kendt i en årrække og der arbejdes seriøst på problemet, som for tiden går mest ud over dambrugsejere. Der er dog ikke noget der tyder på smittefare i åbne vandsystemer med naturlig fisketæthed - altså en verdensomspændende fiskedød - som det lidt dommedagsagtigt antydes fra amerikansk side.

Egtvedsyge, også kendt som ”Viral Hæmorrhagisk Septikæmi” (VHS), er en af de virusbetingede sygdomme, der resulterer i størst tab hos opdrættede regnbueørreder i Europa. Derfor checkes alle danske dambrug regelmæssigt af veterinærmyndighederne.
I øjeblikket er 5-10% af dambrugene direkte berørt af sygdommen, der ofte forårsager høj dødelighed (over 90%).
For 40 år siden blev det på DFVF’s (Dansk FødeVareForskning) afdeling i Århus vist, at VHS forårsages af et virus, der i sin opbygning minder om rabiesvirus. Sygdommen kan ikke behandles, og den eneste effektive metode til at begrænse spredningen har været tørlægning og kemisk desinfektion af de angrebne dambrug. I de forløbne år har der været arbejdet med at udvikle traditionelle vacciner af svækket eller dræbt virus. Men trods effektiv beskyttelse af ørreder under eksperimentelle forhold ved henholdsvis bad- eller stikvaccination har det været meget vanskeligt og kostbart at benytte disse vacciner under dambrugsforhold. Resultaterne fra den nye vaccine, en nukleinsyrevaccine, er derimod meget lovende.
I et projekt støttet af Direktoratet for FødevareErhverv og godkendt af Lægemiddelstyrelsen planlægger DFVF, i amarbejde med Dansk Akvakultur og firmaet GeneCare, at undersøge, om den nye vaccine er tilstrækkelig effektiv til at kunne beskytte fisk under dambrugsforhold. I øjeblikket arbejdes på at udrydde VHS i Danmark. Hvis vaccinen viser sig at fungere tilfredsstillende under dambrugsforhold, kan den blive et vigtigt værktøj i udryddelseskampagnen, idet man ved i en periode at anvende vaccinerede fisk i udsatte områder kan reducere virusets muligheder for at opformeres og spredes.
Det er første gang en nukleinsyrevaccine afprøves under dambrugsforhold i Europa, og resultaterne kan få betydning for vaccinationsstrategier for akvakulturfisk i en række europæiske lande, hvor VHS og andre virusinfektioner medfører store omkostninger for dambrugerne og unødvendig belastning af omgivelserne som følge af tabt produktion.
I Canada har man nylig iværksat et stort feltforsøg med nukleinsyrevaccination af laks i havbrug. Her vil de vaccinerede fisk komme til at indgå i konsumproduktionen. (Mon ikke det er denne kampagne du refererer til Eric)
I det danske forsøg bliver forsøgsfiskene ikke anvendt til konsum, idet effektivitet såvel som sikkerhedsforhold under almindelige produktionsforhold ønskes klarlagt, inden kommerciel anvendelse kan komme på tale. Feltafprøvningen skal i første omgang afklare om nukleinsyrevaccinen også evner at beskytte, når produktionsrelaterede faktorer som bakterie- og
parasitinfektioner, varierende vandkvalitet, stress mv. er til stede.

Med venlig hilsen - og godt nytår til alle på VTF
Egan
Hej Egan...

Tak for dit info...

Would du e mail mig [?]... andersen@kaltelnet.net

Mvh...Eric