Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Kuglevalg BBF
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg står og skal til at lade de første patroner til min Brno BBF i kaliber 7x57R. Det skal helst ske med de midler jeg har, så krudtvalget hedder enten Vv N150 eller Norma MRP. Jeg har lidt forskelligt liggende i 7 mm, og der er mest der I kommer ind. Indtil videre har jeg skudt med fabriksladet RWS keglespids i 162 grains, og det har været acceptabelt. De kugler jeg har liggende er Hornady SST 162 grains, Hornady SST 154 grains, Hornady interlock 154 grains, Hornady interbond 154 grains og Norna Oryx 170 grains. Hvad skal jeg vælge, og hvis der følger nogle ladedata med er det meget fint [Wink].

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Hej Uffe,har du kikkert/eller andet i samme stil på din BBF,eller skyder du over kærv og korn? Grunden til at jeg spørger er den,at min far havde en drilling i samme kaliber,den skød noget for højt med kærv og korn.Efter afprøvning af forskellig ammo,fandt vi en kugle(tung for kaliberet) som skød "lige i øjet" Vi havde faktisk regnet med at det ville blive nødvendigt med en modificering af sigtemidlerne,men den rigtige kugler løste problemet.
Skal du skyde noget større end råvildt med kanonen?

Hilsen Ulrik
Indtil videre skyder jeg med korn og kærv, og det har passet fint med keglespidsen. Det er egentlig også derfor jeg ville prøve med SSTén i 162 grains. Evt. Oryxen, men den vil nok have tendens til ikke at ekspandere ved de hastigheder.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Har også en BRNO BBF i 12/7x57R. Har fundet, at tunge kugler skyder bedst f.eks.: 11,2 gram RWS H-Mantel, 44 grains V N160, CCILR fænghætte og en OAL på 77,7 mm. En 10,5 gram keglespids med 46,5 grains V N160 fungerer også fint.
Tak. Så tror jeg at jeg prøver SSTén i 162 grains (10,5 g), med MRP krudt. Så må vi se hvordan det går.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.