Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Beretta Vs. Browning
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

LuckyLuke

Jeg skal ud og have mig en ny haglspreder og havde egentlig tænkt mig at købe en "gulddue" men nu er jeg kommet i tvivl.
Flere af mine jagt kammerater siger jeg får meget mere gevær ved at købe en Browning istedet, andre siger at jeg skal købe et ældre brugt unikt gevær. Nu står jeg så her og ikke rigtig ved hvad jeg skal købe.

Der er mange forskellige meninger fra jæger til jæger, men det kunne jo være, der var nogen herinde der vidste hvad, der er det bedste køb.
Hej LuckyLuke.
Du skriver ikke om den kun skal bruges til jagt. eller du også skal skyde en masse lerduer.
Browning er en stærk skyder, Miroku også et stærk våben begge kan skyde tusinvis af skud uden at mærke slidtage.
Berettas konstruktion er ikke så stærk her mærkes tydelig slør efter 20-30.000 skud.
En af mine venner har en Miroku som har skudt omkring 175,000 skud
og fik sidste år skiftet hovedbolden, der var ikke slør i bøssen den gik bare meget let.
Men der findes mange gode skydere, specielt hvis du kan finde en der er 20-30 år gammel af et godt mærke..[:p]
Mvh. Steen
I det første nummer af Jagt, vildt og våben, havde de en artikel, hvor de testede netop Beretta og Browning mod hinanden. Det må være muligt at finde et eksemplar.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Send mig en PM med din email, så skal jeg gerne skanne og sende dig artiklen.

LuckyLuke

Geværet skal stort set kun bruges til jagt, men vil nok tage det med på skydebanen et par gange.

Jeg ligger faktisk selv inde med det blad, kommer jeg i tanke om nu. Men kan ikke huske den pågældende artikel. Hvis der er nogen der har andre forslag skal de endelig bare komme med dem. På forhånd tak fro hjælpen.

-

nu nævner du jo ikke noget om hvad den skal koste..
Men køb fx en fin B25 A1 fx eller en GB Merkel 200 enten i std model eller lux eller en af de andre tyske mærker bygget på samme lås
så fås det ik ikke meget bedre. også er dr samtidig en dejlig balance i våbent modsat alle de andre der tit virker meget klodset.
Hej Lucky Luke.

For nu at gøre forvirringen total, må jeg erklære mig uenig med Holloway. Efter min mening er Beretta det våben der har den bedste balance og "pointability". både Beretta og Browning er våben af virkelig god kvalitet, så du er bare nødt til at prøve dem, og så købe det våben der falder bedst i din smag.

Jeg tvivler på der kan opstilles objektive kriterier der adskiller den ene væsentligt fra den anden, så køb du bare den du bedst kan lide, og vær forvisset om, at den kan holde længere end du kan.

Venlig hilsen Lasse
...komfort kan ikke overdrives.
Hej LuckyLuke

Købte for 2 år siden en Beretta Silver Pigeon III 687, jeg bruger den både på jagt og på bane, og har vel skudt 6-7000 skud med den indtil nu.
Jeg er meget glad for den, dels fordi den falder perfekt til mig, men også fordi den har en utrolig flot finish, som efter min mening overgår de Browning 525 og 425'er, som jeg også kiggede på. (ca. samme prisleje)
Brownings konstruktion er nok stærkerer end Beretta's men jeg er sikker på at Beretta'en er så rigelig stærk i konstruktionen. Hvordan Browning VS Beretta så er i forhold til slidtage/fejl ved jeg ikke, men jeg købte min med 10 års garanti, under forudsætning af at jeg fik udført et årligt service a' 300 kr.
At vælge mellem Browning og Beretta er nok som at vælge mellem Audi og BMW, så mit råd er køb den du synes passer dig bedst, så har du helt sikkert et gevær der holder din tid ud. (Det var egentligt en lang smøre for at nå frem til det samme som LasseScout)

Vh
Flemming
Hej

Ja da jeg stod i valget og skulle købe O/U var jeg klar over at det var mellem de 2 mærker slaget skulle stå.

Da jeg så havde begge geværer i hænderne hos Østjysk var jeg ikke i tvivl. Berettaen er klart den bedste for min krop [Wink] jeg mener at den falder bedre for mig end Browningen gjorde. Det hænger måske sammen med, at den har lav baskyle, og i det hele taget virker mere elegant.
Måske er Browning stærkere bygget - og det er sikert rigtigt - men det vil ikke spille nogen rolle for mig...

[Image: topp_vinter.gif]
Begge geværer er af glimrende kvalitet.

Jeg har en Beretta ½-auto, som nu skyder på sit 26. år ...

Har haft en Silverpigeon, som jeg byttede til en 525'er, fordi jeg ikke kunne få det til at fungere som jeg ville med Berettaen.

Det fungerer for mig.

Men bagefter fik jeg forklaringen af Per Langvad.

Der var på et tidspunkt, hvor Beretta ændrede pistolskæftet, så håndstillingen let blev for fremadvinklet. For nogle skytter er det ikke et problem, men jeg fik ødelagt mit anlæg, pga. "håndledsmodstand", og så havnede bøssen ikke foran øjet.

Per havde to modeller med på et skæftekursus, hvor jeg tydeligt kunne mærke forskel. Han havde raspet noget materiale væk på oversiden, bagest på pistolskæftet, det var en helt anden skyder at have fat i. (Hvad det jo også var)

Så som Halvautomat rigtigt skriver; find det gevær der falder dig bedst og glem alt om de "tyske klodser" [Big Grin]

K&B Clax [Wink]
Tidligere nordisk mester i kombineret træskodans
The first dane ever ...
[Image: hunt-an3.gif]

Er mere til Guns end roses ... Cum insantientibus fuere necesse est [Image: 0d035906.jpg]
Køb den der falder bedst... Og glem alt om hvad den hedder. Da jeg købte min haglspreder prøvede jeg lidt forskelligt, lige indtil jeg fik fingrene i en SKB. så var jeg ikke i tvivl længere. Er yderst tilfreds med den, og den har jo ry for at være meget robust også. Hvis man er til dyre detaljer og skæftetræ, kan den jo også leveres med det.
Men hvis navnet betyder en masse, som det jo uden tvivl gør hos mange af dem der skyder med Browning og Beretta kan den jo ikke være med. ( Nu dukker jeg mig for alle de ting der kommer flyvende[Big Grin])

Held og lykke med "familieforøgelsen"

Jimmy[Smile]
Browning eller Beretta – lidt ligesom enten Slade eller Sweet. Uagtet skal du finde en våbenhandel hvor du kan pille ved et fornuftigt udvalg af begge slags. Find en butik hvor du har får ro til at ”tørtræne” uden du har en eller anden klovn af en sælger på nakken som blot vil sælge dig et våben. Havde samme problem, indtil jeg tilbragte 2 timer ”alene” hos Lyng i Gilleleje hvor jeg endte med en 525 Sport som bare passer.

Kan ikke anbefale HH.