Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Blaser??
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

ChristianR

Hej Alle

Jeg har fulgt lidt med på denne side gennem en tid. Og jeg har grinet lidt af den Blaserdebat, der har været. Der er nogle, der kører helt op. Jeg satsede livet og købte en sådan riffel for et par år siden. Det har jeg ikke fortrudt og jeg har ikke mistet livet endnu. Den har tjent mig trofast både herhjemme og i udlandet. Jeg er vant til lidt godmodigt drilleri jægere i mellem med jagthunde og andet, men jeg er blevet overrasket over at man på skydebanen kan møde fremmede mennesker der uopfordret kommer og siger at den riffel man har, er noget lort og man skulle forsvinde, fordi den er livsfarlig. Jeg er ligeglad med hvilken hund, bil eller riffel man har. Og jeg kan godt leve med at vi ikke har den samme riffel eller haglbøsse, men dette har fået en karakter af lidt barnagtigt opførsel. Et er anonyme maskinarbejdere, der skriver om materiale- og styrkelære på nettet..? Noget andet er at stå ansigt til ansigt med jægere, der sviner en til. Er der andre der har haft en lignende oplevelser.

Hilsen
Christian
Det er blevet en hel religionskrig. Jeg har selv en af "heltene" en S&L, men er af den holdning at man skal behandle ens jæger-kollegaer pænt også selvom man ikke er enige i valget af våben. Det er efter min mening ikke grundlag for at man skal føle sig usikker bare fordi der ligger en med en rettrækker 3 baner længere henne på skydebanen. Jeg håber da derfor ikke at der er mange der vender tilbage på din post med ligende oplevelser.
Jeg har ingen Blaser og får det aldrig, men uanset hvilken riffel jeg møder op med på skydebanen, er der INGEN uanset status eller rang der skal be' mig om at forsvinde, fordi de ikke kan li'min riffel[B)]
Det er sku da for lavt.

Hvis Blaserskytten får sit bundstykke i hovedet, er det sku hans hovede og hans bundstykke.[Wink]..undskyld..
Hej ChristianR.
Jeg tror at du misforstår deres hensigt. Jeg tror at de i velment omsorg bare forsøger at undgå at du kommer til skade, eller at du ved et uheld kommer til at sende den her kugle ud over fædrelandet, når du som Bubber forsøger at få spændt slagfjederen[Wink][Smile]
Der kan dog også være dem der er utrygge eller skræmte ved tanken om at være i nærheden. Men tænk positivt, de er bare skræmte, og mener ikke noget ondt[Wink]

Du kan måske sammenligne det med nogle menneskers utryghed ved unge fremmede. Det er jo heller ikke alle unge fremmede der er farlige, selv om mange bliver usikre.[8D][Smile][Wink]

Men Christian, må du have mange gode og spændende oplevelser med din lækre rettrækker i fremtiden[Wink][Smile]

jbn
Citat:quote:

Originally posted by yeti

Det er blevet en hel religionskrig. Jeg har selv en af "heltene" en S&L, men er af den holdning at man skal behandle ens jæger-kollegaer pænt også selvom man ikke er enige i valget af våben. Det er efter min mening ikke grundlag for at man skal føle sig usikker bare fordi der ligger en med en rettrækker 3 baner længere henne på skydebanen. Jeg håber da derfor ikke at der er mange der vender tilbage på din post med ligende oplevelser.



Hvorfor skal du bringe andre fabrikater ind i diskusionen. Der kan da også være problemer med dem.[Wink][:I]

Vedr risiko ved at ligge 3 baner ved siden af en blaser, så kan jeg da godt berolige, der er ingen risiko, når man ligger ved siden af[Wink]

Selvfølgelig skal man ike være uhøflig over for en Blaser ejer, eller for den sags skyld ejere af et hvilket som helst fabrikat.

Dog skal man heller være alt for nærtagen over for kommentarer, når man stolt trækker dyret frem[Wink], og fortæller om vidunderet

jbn

ChristianR

Hej Ignorant

Jeg er ikke nærtagen og jeg er sikker på at Bubber kan lære både dig og mig en masse om jagt og skydning. Her på siden kan jeg som sagt godt tåle at læse alt det vås der skrives om Blaser. Men det er noget andet når man står over for en tilsyneladende voksen mand, der mener at man skal skride. Det virker lidt barnagtigt. Jeg går jo heller ikke uopfordret hen til en fremmed mand og siger at hans bil er noget lort. Jeg tror riffelmærker fylder lidt for meget i nogle folks liv..! De man møder på skydebanen har vel samme interesse. Hvis de ikke er jægere, er de vel i det mindste skytter.

Hilsen
Christian
Citat:quote:

Originally posted by ChristianR

jeg er sikker på at Bubber kan lære både dig og mig en masse om jagt og skydning.



Øhh er det den samme Bubber I snakker om [?][Wink]

Takleberry

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use
Jeg giver dig ret i at det må være en træls oplevelse, jeg ville osse blive ret udefinerbar, hvis der kom en hen til mig og rakkede ned på mit våben[xx(]

Men, du skriver at du ikke er nærtagende, derfor forstår jeg så ikke at du bruger udtryk såsom : vås og anonyme maskinarbejdere, hvis det ikke vidner om nærtagenhed så ligner det, i mine øjne, en vis form for forsvarsposition på en nedladende måde[Wink]

Det eneste Bubber kan lære andre, er vel hvordan man ihvertfald IKKE skal gøre[Wink]

Blaser er vel ikke værre eller bedre end så meget andet, de har bare forstået at gøre det eksklusivt, sjovt nok er det som regel Blaserejerne der kører det op når deres argumenter ikke holder, en Blaser kan IKKE noget, ethvert andet mærke IKKE kan.

[Image: dralflogoKim1.jpg]
Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Citat:quote:

Originally posted by ChristianR

Et er anonyme maskinarbejdere, der skriver om materiale- og styrkelære på nettet..?
Hilsen
Christian



Hvis det er mig du mener, så er du velkommen til at sende mig en PM og få oplyst mit navn, adresse og telefonnummer. Jeg er ikke anonym, men som du kan læse i en anden tråd om SPAM, så er jeg heller ikke interesseret i at modtage uønsket mail fra Rusland.
Selv om du muligvis ingen viden har om materialelære, så kan det jo godt være at "de anonyme maskinarbejdere" har fat i noget som du ikke forstår. Derfor kan uheldet da godt ramme dig alligevel. Trafikuheld rammer osse nogen gange dem der ikke kender færdselsloven[Wink]

Jeg er ked af hvis du opfatter det som om der er en hetz imod Blaser. Betrakt det hellere som en oplysningskampagne. Jeg tror at I blaserbrugere selv er med til at få stemningen der hen hvor den er havnet, ved at blive ved med at påstå at "min riffel fejler i hvert fald ingenting og det gør alle de andre heller ikke".
Når der så endelig er faldet lidt ro over det, så bringer I det selv op igen, så I VIL jo have verbale tæsk [B)]
Her på forummet har jeg indtryk af at der kun er en blaserbruger der virkelig førsøger at bringe saglige tekniske emner ind i debatten og det skal han have tak for.(han ved vist selv hvem det er)

Hvis du kommer og skyder på min skydebane en dag hvor jeg er instruktør og oplever den slags udtalelser som du beskriver, så sig det til mig og jeg skal sørge for at du kan skyde uden at blive forulempet.

God weekend og nu kører jeg på skydebanen[Smile][Smile][Smile]


--
mvh M@X.
DRALF champion 2005.
The first one ever.
Member of TITANIC swim team 1912
[Image: IMG_0425.jpg?t=1164731341]
Hej christian.
Jeg kan godt følge dig.
Oplevelsen du beskriver, skal du ikke tage så tungt og ikke alt du læser her på foraet er lige sagligt,og debatten kan gå lidt i selvsving.[Big Grin]
Idioterne der har bedt dig forsvinde er ikke bare dumme,men har
sikkert også store komplekser. Det skal de så leve med resten af livet.[xx(]
Jeg har ingen Blaser, men vil ikke udelukke at jeg en dag køber en.[Wink]
Mvh

knerik
------------------------
Where all think alike, no one thinks very much.
Citat:quote:

Originally posted by ignorant

Hvorfor skal du bringe andre fabrikater ind i diskusionen. Der kan da også være problemer med dem.[Wink][:I]

jbn



Jeg bringer andre mærker ind af to grunde.
For det første så ville diskussionen unægtelig se noget anderledes ud hvis der kun var Blaser rifler - så ville det jo være "skyde med riffel eller bed bræniche kugle (eller hvordan de nu staves).
For det andet så mener jeg at S&L i denne sammenhæng netop er en af "heltene" da dens konstruktion netop tager højde for at beskytte skytten i fald af at noget går galt under skudafviklingen, men det kan du vel i virkeligheden fortælle meget mere om end jeg.

Men jeg er da enig i at andre fabrikater kan have andre fejl og mangler. Jeg synes at det vil være lige så kedeligt hvis en jæger der dukker op med en "rustfri" pibe bliver bedt om at pakke sin farlige riffel sammen og gå hjem. Jeg er derfor meget enig i det du skriver om ikke at være uhøflig - lad os da have respekt om hinanden som det vi er - nemlig folk med en særdeles fornuftig interesse.

Endeligt så er jeg ikke nervøs for at ligge ved siden af en der skyder med en Blaser. For den sags skyld så opholder jeg mig som instruktør ofte bag en sådan når der skydes, og det er aldrig noget der har givet mig kvaler.

Da jeg købte min seneste riffel var jeg dog helt på det rene med at det ikke skulle være en rettrækker som min Mauser M96. Jeg ville have en med cylinderlås og mulighed for pibeskifte og kiggede derfor på Sauer og S&L - og jeg er stadigt godt tilfreds med mit valg.

ChristianR

Hej igen

Jeg er en stor dreng, der godt kan sige fra overfor tåber. Jeg fortalte min nye ven, at han måtte gå i dækning til jeg var færdig med at skyde. Med hensyn til maskinarbejdere skal selv de vel have materialespecifikationer for at kunne beregne brudstyrken for bundstykker. Uden at vide det, så tror jeg ikke fabrikkerne udleverer sådanne oplysninger. Mit indlæg gik ikke på om Blaser var dårligere eller bedre end andre rifler, men en undren over at nogle kan hidse sig så meget op over noget så ligegyldigt, som hvilken riffel man har.

Jeg er smadder glad for den forbrugerinformation jeg har fået, men jeg tror nu jeg ”våger det ene øje” og beholder min riffel lidt endnu.

Hilsen
Christian
Citat:quote:

Originally posted by ChristianR

Hej igen

Med hensyn til maskinarbejdere skal selv de vel have materialespecifikationer for at kunne beregne brudstyrken for bundstykker. Uden at vide det, så tror jeg ikke fabrikkerne udleverer sådanne oplysninger.

Hilsen
Christian




Så er det da godt at jeg kan fortælle dig at der ingen hemmelighed er hvad de forskellige fabrikanter bruger af materialer. De fleste pibefabriker oplyser det på deres hjemmeside og sidst jeg spurgte på Sauer, oplyste de det uden tøven. Hvis du ønsker det skal jeg sende dig en analyse af hvad de bruger.[8)]

--
mvh M@X.
DRALF champion 2005.
The first one ever.
Member of TITANIC swim team 1912
[Image: IMG_0425.jpg?t=1164731341]

ChristianR

Hej M@X

Det behøver du ikke, jeg tror dig. Jeg kan alligevel ikke lave de beregninger der efterviser styrken. Men det er måske ikke pipens materiale, der er det kritiske i en Blaserlås. Det kunne tænkes at det mere er den fjerderdims der låser i pipen.

Som jeg skrev tidligere er det ikke en debat for eller imod Blaser jeg ønsker. Vi jægere må jo selv vælge, hvilken riffel vi vil gå på jagt med. I denne sammenhæng betragter jeg mig mere som jæger end som Blaserejer. Det var mere at folk der har fælles interesser, kan gå så meget i selvsving.

Hilsen
Christian
Citat:quote:

Originally posted by ChristianR

Hej M@X

Det behøver du ikke, jeg tror dig. Jeg kan alligevel ikke lave de beregninger der efterviser styrken. Men det er måske ikke pipens materiale, der er det kritiske i en Blaserlås. Det kunne tænkes at det mere er den fjerderdims der låser i pipen.

Som jeg skrev tidligere er det ikke en debat for eller imod Blaser jeg ønsker. Vi jægere må jo selv vælge, hvilken riffel vi vil gå på jagt med. I denne sammenhæng betragter jeg mig mere som jæger end som Blaserejer. Det var mere at folk der har fælles interesser, kan gå så meget i selvsving.

Hilsen
Christian



Hej Christian
Dit ordvalg og betragtninger siger mig at du taler et andet sprog end
de annonyme maskinarbejdere og autister her på forummet!
Dvs. at vi har forskelligt udgangspunkt mht. diskusion af Blaserriflen
og det virker for mig formålsløst mht. våbenteknik!!!
At man for afløb for andre ting er da muligt!

Hilsen Søren