Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Mauser + Timney aftræk
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej Forum,

Jeg var i går ved at montere et lækkert Timney aftræk på en bedaget Masuer 96. Jeg skulle file en anelse ud i udsparingen for aftrækkerens "ro" (hedder den det?) for at den kunne bevæges frit. Så langt så godt. Efter behørig montage af aftræk og fastgørelse ved at spænde pinolskruen på forkanten af aftrækkerhuset skulle den afprøves. Det viste sig, at "ro-en" ikke kunne bevæges tilstrækkeligt langt ned for frigørelse af slagstiften, men hvis jeg lagde ca. 1.5 mm i mellem låsestol og den bagerste del af aftrækkerhuset fungerede det fint. Jeg er dog stærkt i tvivl om, om mellemlæg på dette sted er en korrekt (jeg kan levende forestille mig at det på et tidspunkt falder ud eller at ro-en alligevel ikke har tilstrækkeligt fat i slagstiften så der kan være fare for utilsigtet skudafgang) eller om man i stedet skal modificere "ro" eller andet.

Hvad siger I våbensmede om den sag?

På forhånd tak for hjælpen.
Hej hjemmelader!
Er du sikker på, at dit aftræk er til en 96´er
og ikke til en 98´er??

MVH Anders
Jaah! Den er i hvert tilfælde bestildt til en 96'er som spænder når man lukker låsen, men jeg må hellere tjecke typenummeret når jeg kommer hjem. Det er et Timney Featherweight de-luxe med hele svineriet.
Hej 308'er,

Så er aftrækket kontrolleret. Det er angivet på pakken, at det skulle passe til Mauser type 93 - 96, så det er altså ikke fordi jeg har fået bestildt til en forkert model.
Hjemmelader:
Du skal ikke lægge noget imellem,
hellere tage af overkanten på spændroen.
Stille...lidt af gangen, ikke slibe varm...
afprøv ofte, hold vinklen,,reif forkanten

held og lykke[Wink]

MVH Anders
Hej Anders,

Tak for rådet. Det forsøger jeg.

mvh
Anders
Hej igen,

Fjernede 0,2 mm af roen. Nu virker det.

mvh
Anders
Sådan, der [Smile]

MVH Anders