Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: DJ støtter Kronvildtforvaltning
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Flere fredninger

[Image: dralflogoKim1.jpg]
Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Men der er jo ikke taget højde for de steder på djursland hvor krondyrene forvolder markskader. Der er jo visse steder, hvor landmanden gerne ser at bestanden bliver mindsket.

Men hvis dette forslag kommer igennem, skal vi så også til at frede spidsbukkene?

Ovenstående var blot nogen tanker.

Mvh
Jonas
Men hvis dette forslag kommer igennem, skal vi så også til at frede spidsbukkene?
ja tak !

mvh
Strom
Det jeg mener er, at hvis spidsbukkene bliver fredet hvordan vil man så kunne tynde ud i noget af det skravl som man en gang i mellem støder på? Det er jo som regel "spidsbukke" (knopbukke). Personligt har jeg selv set en sådan i år. Opsatsen, eller det der skulle have været en opsats, består at to mikroskopiske knopper (mindre end et stort bukkelams) og kroppen er ikke noget at råbe hurra for. Hvis der kom en fredning af spidsbukke i danmark, hvordan skulle man så kunne drive selektiv jagt på sådanne dyr?

Mvh
Jonas
halløj
det er ikke videnskabeligt, men Wild und Hund skrev at sådanne sent udviklede bukke (måske et resultat af en rå på paraden i Oktober) ofte bliver fuldt udviklede året efter.
jeg ved ikke om det er rigtigt, men synes at de skal have chancen.

mvh
Strom
Selvfølgelig skal de have en chance. Jeg har den politik at hvis jeg f.eks. ser en sådan buk i den her sæson får den en chance, men hvis den ikke er blevet til noget "bedre" næste år, ja så må den altså hjem i fryseren. Selvfølgelig er der undtagelser, men jeg har set det flere gange på vores jagt at hvis en sådan buk ikke er blevet til noget andet år, så bliver den heller ikke det tredje år. Det samme har jeg set hos en af mine jagtkammerater.

Det er bare det syn jeg har på det, men jeg siger langt fra at det er det rigtige at gøre. Det ene kan jo være lige så rigtigt som det andet.

Mvh
Jonas
halløj Jonas
jeb er helt på linie med din model.
den kræver et rigtig godt kendskab til sit revir men det er også en rigtig stor fornøjelse

mvh
Strom
Så er vi alligevel ikke helt uenige [Wink]

Men nu fik vi da vist drejet tråden helt væk fra det den egentlig handlede om [8D]

Mvh
Jonas
Strom: Den sidste spidsbuk jeg skød var 7 år!
Hvor er det saglige i fredning af spidsbukke. Næ, det er bisserne og pande sammenvoksning der tæller! og der er en såkaldt destruktiv aldersprøve!

Mvh Thorlak

Har I set at jeg har en Zeiss 4,5-14x44 til salg!

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Nu tvivler jeg på at kronvildt går rundt hele livet og er spidshjorte. Det kan godt være det mere end et år men... Desuden er der meget få områder i danmark der bliver drevet selektiv jagt på kronvildt. Specielt på fri vildtbane uden vildthegn.

Jeg synes det er positivt at kronvildt i de forskellige områder forvaltes forskelligt og der gives plads til dette. Dj har efter min orientering valgt at lade kronvildt forvalgtning blive styret regionalt hvilket jeg synes er meget positivt.

J_Bille du får ikke reduceret i bestanden ved at skyde spidshjorte, eller i hvert fald ikke væsenligt. Du får højest kød i fryseren ud af det. Hvis du har problemer med kronvildt på en mark og det er den samme rudel, så skal du skyde førehindens eller førehinandens kalv væk. Så opløs rudelen og kommer ikke tilbage. I det hele taget er det efter hvad jeg har set i vestjylland kun 2 måder at stoppe kronvildt i at lave markskader på... Skyde bestanden væk eller hegne områderne. Her taler jeg hverken 2 radet hegn eller det alm. 160-170 cm højere hegn man bruger i skovbrug men noget seriøst. Kronvildt kan sagtens hoppe over 160-170cm højt hegn så det skal være højere!

Alle meninger udtrykt af undertegnet er undertegnets egne meninger og giver ikke udtrykt for tidligere eller nuværrende arbejdsgiveres holdninger.