Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Aktion mod de store måger
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Aktion mod de store måger

Folk fra Skov- og Naturstyrelsen er gået i aktion på Hirsholmene, der er en gruppe af otte små øer en halv times sejlads øst for Frederikshavn. Hensigten er at hjælpe hættemåger og splitterner, som lokalt efterhånden er så trængt som ynglefugle af de store måger - svartbag og sølvmåger – at hættemågerne og splitternerne nu kun yngler på én af øerne.

- Det er den gamle historie om de store, der æder de små. Tag nu bare svartbagen, som kan blive fire-fem gange så stor som en hættemåge. Svartbagen kan rent faktisk sluge en hættemåge- eller en splitterneunge på størrelse med en knytnæve i én mundfuld. Også en sølvmåge er alene på grund af størrelsen en trussel mod både splitterner og hættemåger, forklarer den nordjyske vildtkonsulent Peter Have til Skov- og Naturstyrelsens ugebrev, Skov og Natur.

Hirsholmene er udpeget som EF-fuglebeskyttelsesområde. Derfor skal myndighederne gribe ind, hvis enkelte af de særligt sårbare fuglearter kommer under pres. Og i foråret greb Skov- og Naturstyrelsen så ind – blandt andet med fælder for at tynde ud i bestanden af de store måger. Og indsatsen har virket, fastslår Peter Have:

- Allerede få dage efter, de første store måger var fjernet, blev den ledige plads indtaget af hættemågerne, og meget tyder på, at der yngler næsten dobbelt så mange hættemåger og splitterner som i fjor. Vi er nu oppe på cirka 9.000 voksne hættemåger og knap 4.000 voksne splitterner.

Skov- og Naturstyrelsens indsats på Hirsholmene fortsætter i mindst fire år endnu.

Hirsholmene har siden 1930´erne været et fredet, videnskabeligt naturområde. Læs mere om øerne på webadressen http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/Res...e/Hirs.htm

- jory

[Image: dralflogoKim1.jpg]
Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
ret beset burde vi alle nok også bruge mere tid på måge og kragejagt

mvh
Strom
i hvert fald kragejagt[}Smile]

Men når cal. 17 blive lovlig så[8D]

LANI

DURA LEX SED LEX, men det er menneskeligt at fejle
Heroppe er det Ravne der bør "hjælpes" på vej.....

Der er godt nok mange af de store sorte bæster, og de er bestemt ikke sky.

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
E-mail: jrex@ofir.dk