Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Foderautomater, accufeedere.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej

er der nogen der har erfaringer med disse ?

Jeg har købt et par stykker og startet fodring med majs.

Jeg har hørt at de ikke virker så godt med korn, da fugt får kornet til at klistre så det ikke løber ned på rotoren.

Jeg vil gerne høre jeres erfaringen med forskelligt foder i disse automater.

JBN
Vi bruger dem på vores jagt i Sverige, og de virker KLART bedst med
majs.De kan ca. kører et ½ års tid på et batteri, hvis de snurre 2
gange dagligt.

Bigfoot

"Du lever kun én gang, men gør Du det godt, er det også OK !"
Jeg har 5 stk. der kun kører med korn og mit eneste problem er alle de fasaner jeg skal gøre rene.

KR
Hej KR

Dejligt at høre det køre med korn.

Jeg går ud fra det er hvede du fodre med ?

Har du overdækket eller gjort andet for at beskytte mod fugt og regn ?

Iøvrigt et irriterende problem du har med de fasaner.
Hvis du også er træt af at spise dem, prøv med supplere med Waldorf salat, så glider de bedre ned.

JBN
Jeg har lagt en sten på så lågget ikke kan blæse af (bruger ikke det spænde som ved med) og så står de lidt i læ for solen så der ikke kommer kondens på indersiden.

Det er mest hvede, men jeg får alt kornet af udlejer og det ske at der kommer andet i, og jeg kan ikke se forskel på hvis en tønde er med blandet korn så lader de ikke feks. rug ligge, der bliver spist op. jeg ved ikke om det er skidt for dyrene der kommer jo også mange vilde fulge og spiser måske er de ikke kræsen[?]

KR
Jeg har 12 accufeedere, delvist til fasaner herhjemme og dels til svin i Sverie. De er alle monteret på plasttønder, hvorpå der er et låg, som kan spændes fast (vigtigt).

Dem til fasaner herhjemme kører 2 gange dagligt 10-15 sek. Foderet består typisk af en 50/50 blanding hvede/majs, men det fungerer udemærket med ren (tør, max 8-10% vand) hvede, når det spredes i løbet af 2 uger jf. fodertiden. Desuden kører jeg pt forsøg med overdækning over et par af tønderne og fodrer med kyllingefoder, indtil videre uden problemer. Batterierne holder min et halvt år.

Dem i Sverie kører 1 gang dagligt 3 sek. Foderet er udelukkende enten majs eller ærter, da de har en tilpas stor overflade til ikke at klistre sammen. Med 3 sek spredning, holder en tønde foder ca 5 mdr. Batteriet holder min. 1,5 år uden pause på nogen årstider.

/RAW
Hej RAW

Det bliver interessant at høre om dit forsøg med overdækning virker så man kan køre med kyllingefoder.

Spørgsmålet er jo om det tager fugt fra luften eller om det er stænk i forbindelse med regn. Derudover hvorlænge det kan stå i tønden.

Det åbner måske mulighed for fodring af råvildt på den måde, sælfølgelig med passende foder f.eks Danko grønt.

JBN
Hej JBN

Min erfaring viser indtil nu at Accufeederen kan sprede stort set alt folder, der kan komme ud igennem tragten. Det kræver bare at forholdet mellem hvor hurtigt foderet optager fugt og tiden det tager at sprede indholdet af en hel tønde, er iorden.

Kyllingefoder optager fugt inden for et par timer = spredetid skal være maks 2 uger

Majs optager meget langsomt fugt (måske et par uger) = spredetiden kan være op til +6 mdr.

Mht. mine forsøg med kyllingefoder og overdækning er det primært for at beskytte det spredte foder. Overdækningen består af en 2x2m presenning, lagt over tønden og fæstnet med snorer og teltpløkker i hjørnerne. Det virker indtil videre fint.

Man skal være opmærksom på at den fugt der er i luften + regn er det mindste problem, så længe sprederen sidder lige under tønden/beholderen og derved har en dækkende effekt. Det værste der kan ske herved er foderet, som ligger oven på sprederen bliver vådt, men det giver ingen følgevirkninger. Langt den største udfordring er temperatursvingninger og efterfølgende kondesdannelse inde i tønden/beholderen og derved dannes en bro af fugtigt foder, som derefter ikke vil rende ned til sprederen.

Lesson: Find ud af hvad det er du vil anvende som foder og vurdér hvor hurtigt det tager fugt. Find ud af hvad dosseringen skal være. Hvis det viser sig at forholdet ikke er iorden kan det afhjælpes ved at iblande foder med længere fugt-optagelses-tid (f.eks. majs) ligesom jeg gør med hvede/majs blandingen

Håber det kan hjælpe dig videre

/RAW
Hej RAW

Ja mange tak for alle de gode råd

JBN