Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Problemer med våbenpas
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har lidt knas med at få en riffel og vekselpibe reg. i våbenpas - og det er af ren "administrativ karakter".

Våbenkontoret meddeler fredag at jeg skal regne med mellem 3 dage og 3 ugers behandlingstid. Efter nogen tid med alle kendte taktikker (forsigtig fornuftssnak, sweettalking, bestikkelse, urimelig ophidselse osv.) blev lugen lukket. Jeg skal til sverige den 15. aug!

Jeg kan tage en anden riffel med, meeeeen det var jo ikke lige planen.

Er der nogen, der har kendskab til andre legale måder end våbenpas når man skal indføre og anvende riffel i Sverige (jeg har naturligvis tilladelser på det hele) - så vil jeg meget gerne høre om det.

/Bundgaard
Ja, det er da stadig muligt at deklarere ved grænsen jeg mener at blanketten til "Tullværket" kan hentes på jægerforbundets hjemmeside, eller på Nordisk safariklub.
Mvh.
Leif R.

The Shootist
.45 forever
https://tid.tullverket.se/svd/SVD_StartS...x?ALT=Info

Hilsen BB.

Hellere et skud for meget, end et skud for lidt...
Thanx for svar.
Jeg kender udmærket Tullverkets formular.

Mit problem er, at jeg læser de svenske regler sådan, at man - udover at deklarere sine våben - skal have våbenpas og have de indførte våben indføjet i våbenpasset. Det er den sidste lille krølle som åbenbart er en uoverstigelig opgave for våbenkontoret.

Men måske fejltolker jeg.

Er der nogen, der ved, om det er lovligt at indføre og anvende et våben, der er deklareret hos Tullverket men ikke optaget i det våbenpas, der også medbringes?

/Bundgaard
Sidst jag deklarede våben via tullverket`s hjemmeside skulle man udfylde våbenpasnummer for at gennemføre deklarationen. Så det kan du jo af gode grunde ikke. Men der skulle ikke være noget i vejen for at gå ind til tolderne ved grænsen og deklarer der. Sidst jeg var i Sverige var der en der ikke havde våbenpas og han gik bare i tolden og deklarede blot med den danske "blå" tilladelse. og jagttegn. Men det er to år siden så om den stadig holder ved jeg ikke.

Mvh. Jakob
Hej Sako,

Jeg har faktisk våbenpas. Det, der er ved at få våbenkontoret til at bryde sammen af overbebyrdelse er, at min nye riffel skal registreres i våbenpasset. Jeg kan altså tage afsted med gyldigt våbenpas og en riffel, der er deklareret anvendende nr. på dette våbenpas - hvori riflen altså ikke optræder. Lidt tricky - nu har jeg spurgt hos Tullverket. En kasse krudt på at det ikke giver et klart og entydigt svar[Big Grin]
Problemet er løst.
Som dansk statsborger er det IKKE nødvendigt med våbenpas - våbentilladelse will do it.
Svensk polis skriver flg. på deres hp:

Medborgare i Danmark, Finland och Norge får tillfälligt föra in skjutvapen till Sverige för jakt eller målskytte under högst tre månader utan införseltillstånd. Däremot ska han/hon kunna visa upp antingen ett tillståndsbevis eller ett europeiskt skjutvapenpass som visar att han/hon får ha vapnet i hemlandet.

Glæder mig til at belære den belærende dame fra våbenkontoret om denne lille detalje i morgen formiddag[}Smile]

/bundgaard
STOOOOOOOOOOOORT HURRA for svenskerne =o) [Image: goodjob.gif]

Hvis jeg var dig, kunne jeg godt finde på at sende en pakke nikotinplastre til ham båthovedet der sidder med våbenpas m.v....

Et eller andet sted, får han sikkert ikke nok [Image: smokelots.gif]

[Image: Polarbear.gif]
Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Betyder " utan införseltillstånd " også uden deklaration? .
Citat:quote:

Originally posted by Svaneknop

Betyder " utan införseltillstånd " også uden deklaration? .



Tjaa - det kunne lyde sådan. Dén chance vil jeg dog lade andre om at tage.....
Polisans udredninger findes på http://www.polisen.se/inter/nodeid=4329&...sion=1.jsp
Hvis det ikke er nødvendigt med våbenpasset, hvad skriver man så i feltet med: Europeisk skydevåbenpas nummer.[?]

Er der nogen der kender reglerne for haglvåben[?] der har man jo ingen våbentilladelse.
Hvis man blot skal have: Medborgare i Danmark, Finland och Norge får tillfälligt föra in skjutvapen till Sverige för jakt eller målskytte under högst tre månader utan införseltillstånd. Däremot ska han/hon kunna visa upp antingen ett tillståndsbevis eller ett europeiskt skjutvapenpass som visar att han/hon får ha vapnet i hemlandet. Er det så nok med et jagttegn.[?]

Mvh.

mp

De dumme er så sikre i deres sag, og de kloge så fulde af tvivl
Nu også med .17 HMR, 22 Lr, 6,5x55, 308Win og 9,3x62, snart med 6,5-284 igen[Image: u87.gif]
Jeg har opgivet at finde den dybere logik. Det er jo unnægteligt lidt svært at få øje på fornuften i, at Polisan skriver at våbenpas ikke er nødvendigt og Tullverket samtidig afkræver våbenpasnr. for at deklarere våben. Et forsigtigt forsøg kunne dog være, at man, hvis man indfører våben uden våbenpas og følgeligt uden forudgående deklarering skal banke på tolderens dør når man passerer grænsen.

Jeg løste mit akutte problem ved at kontakte våbenkontoret i Randers. De kan klare det, som Århus-kontoret skal have op til 3 uger til, på 2 dage.

/bundgaard
Citat:quote:

Originally posted by Svaneknop

Betyder " utan införseltillstånd " også uden deklaration? .



Nej, införseltillstånd er, som jeg forstår det, en importtilladelse. Oprindelseslandet udsteder en exporttilladelse og på basis af den, laver Polisen en införseltillstånd, som skal vises i "Tullen". Införseltillstånd, dokumentation for at man opfylder kravene for at jage i Danmark (og dermed også i Sverige) samt et gebyr (cirka sek 300,-) skal sammen med en ansøgning indleveres på det svenske politis våbenkontor, hvorefter en "Vapenlicens" kan udstedes. Vapenlicensen er uden tidsbegrænsning og skal således ikke fornyes. Denne procedure er dog kun aktuel, hvis man opholder sig i Sverige mere end 3 måneder.
Ovenstående er således nødvendig, hvis man flytter bopæl til Sverige. Det kan nævnes, at det danske politi tilbagekalder den danske våbentilladelse i forbindelse udstedelse af exporttilladelsen.

mvh Lars

"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"