Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Krico Lux .308
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har en riffel af ovennævnte type i skabet. Den skyder såmænd udmærket selv om den er med tynd jagtpibe. Den er dog ved at drive undertegnede til vanvid af andre årsager. Den lades med indstiksmagasin (række) hvori der kan være 3 patroner. Med den patron der kan være i kammeret passer det altså lige til et frem- og tilbageløb på elg-banen. problemet er bare, at fjederpåvirkningen forårsaget af patroner og sammenpresset fjeder i magasinet sammen med rekylen åbentbart får riflen til at tabe magasinet i flæng. Det giver jo ikke mange point på elgen når man står der uden krudt i riflen. Jeg er påpasselig med at magasinet sættes i, så palen med et tydeligt "klik" bekræfter at den er engageret - det er altså ikke fordi magasinet ikke er sat ordenligt på plads.

Der må være nogen her som kan give et tip til hvordan man afhjælper det problem?

mvh
Anders
Steyr Scout havde det samme problem på de første udgaver, især i det grove kaliber. Her var problemet, at det anlæg hvor palen går i hak ikke var præcist nok støbt. Det havde en afrunding istedet for en skarp vinkel. Det blev løst på senere produktioner, men der var også mange der løste det selv ved lidt filearbejde på det rigtige sted.

Jeg har også læst om problemet på en af Otterup riflerne, også her især i grove kalibre. Her skyldtes det, at udløserknappen til magasinet var placeret forrest i aftrækkerbøjlen, så rekylen fik aftrækkerfingeren til at slå frem mod udløserknappen (eller rettere: aftrækkerfingeren stod stille, og riflen med udløserknap slog tilbage mod den).

Jeg ved ikke hvordan din riffel er konstrueret, men du kan da overveje om du står med et af de to problemer.

Venlig hilsen Lasse
...komfort kan ikke overdrives.
Tak for hjælpen! Jeg må hjem og kigge på udsparingen til palen (og palen). Jeg tror ikke jeg kan komme til at udløse palen med fingeren, da "knappen" sidder på siden af forskæftet midt for bunden af magasinet.