Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skytteelev
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej alle...
Jeg er en ung mand på 22 år der har en umættelig appetit på jagtens glæder - herunder vildt- og terrænpleje. Jeg har længe gået og overvejet jobbet som skytte/elev, og derfor kunne jeg godt tænke mig lidt mere info om erhvervet end Herregaardsjægeren.dk giver. Her tænker jeg tænker på aspekter som: Jobmuligheder (helst nordjylland), fritid (jeg spiller en del fodbold som jeg helst ville fortsætte med), lønforhold m.m. Alt om emnet har interesse...

Hilsen Anders
Hej Anders

Du kan prøve at kontakte Benny Larsen han er formand for elevudvalget. Ham har jeg selv haft en hyggelig snak med.

Han kan kontaktes på 54772126.

Hilsen H.S.Jensen
Hej AA Nielsen.
Jeg har selv været skytteelev for 12-14 år siden.
Det er derfor muligt at meget har ændret sig(men jeg tror det ikke)
Jobbet som skytte er,på mange måder,et meget specielt job.
Lønmæssigt er det specielt: Grundlønnen var (er?) meget lav,en del af lønnen er typisk fri bil,telefon og hus.(Alt dette er naturligvis skattepligtigt)Udover disse goder var lønnen meget lav.
Fritid er der ikke meget af,man skal virkelig elske jobbet,og ikke have en tidskrævende hobby.I vinterhalvåret er arbejdstiden nogenlunde rimelig,men i sommer-halvåret er en 80 timers arbejds-uge mere regelen end undtagelse.
Der er også rigtig mange positive dele ved jobbet;Masser af jagt(trods alt),hunde-arbejde,frisk luft og et meget frit job(under ansvar)
Job-muligheder ved jeg ikke meget om mere,men nordjylland lyder ikke som hotspot for en skytte.Det er typisk på fasanterrænerne der er skytter ansat,altså østjylland,fyn og sjælland.
Alt dette er ikke skrevet for at "skræmme dig",men for at give dig et realistisk billede af virkeligheden,og for at fjerne lidt af det romantiske lys,der ofte ligger over skytte-jobbet når "almindelige" jægere snakker om "drømmejobbet"
Men mit bedste råd er da,at du skal prøve det,du kan starte med en praktikplads i et halvt eller helt år.

Hilsen Ulrik(som ikke har fortrudt at jeg stoppede som skytteelev)
Hej A_A_Nielsen

Jeg har også været i gang som skytteelev med stoppede efter 2 år. Jeg var ude hos nogle skytter som burde være i en gummi celle. Du skal vide det er en meget hård uddannelse, især hvis du kommer ud til en klaphat. Men det er også en spændende uddannelse som giver en rigtig god viden inden for jagt.

Jeg er glad for at jeg stoppede, da jeg blev alt for træt af at få en skideballe over en bagatel efter en arbejdsdag på 12-16 timer. Men ring til benny hvis du vil vide mere om uddannelsen.

Hilsen Christian

PS. sørg for at komme nogle ordentige steder i praktik. Ellers bliver det for surt.
Nu må I ikke tage alt modet fra den kommende fasanopdrætter.

Prøv at finde Jensen Safaris hjemmeside og check Benny Bjergs arbejde. Han er også uddannet skytte, og han lever da tilsyneladende det gode liv som PH vi alle har drømt om i ungdommen. Jeg lægger lige et link hvis jeg kan finde det.

Her er det: http://www.jensensafaris.com

Venlig hilsen Lasse
...komfort kan ikke overdrives.
Det er nu heller ikke for at tage modet fra ham. Det er en kanon god uddannelse. Man skal bare passe meget på da der findes en del tumper blandt skytter. Det er det største problem med uddannelsen.

Men syntes da klart at han skal prøve lykken. Håber da at han kommer ud til nogle gode skytter og lære en masse.
Jeg takker for indlæggene. Det har givet stof til eftertanke.

/Nielsen