Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Gamle ordsprog på Kancellidansk
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Almenmenneskelige samhørighedsfølelser af ældre dato udviser sjældent - eller aldrig - begyndende tendens på oxydering. (Gammel kærlighed ruster ikke)

Blandt endnu ikke konfirmerede personer af begge køn, der har været udsat for indgående kontakt og kendskab med forbrændingsprocessers oxidative forløb, næres en udbredt modvilje mod gentagen berøring med samme. (Brændt barn skyr ilden)

Blandt heste kan der, efter indtagelse af de for dem forelagte foderstoffer, opstå visse interanimalske interaktioner, kendetegnet ved adfærdsmønstre af en overvejende aggressiv karakter. (Når krybben er tom, bides hestene)

Cylindriske beholdere i mellemstørrelsen, hvis indre lagerkapacitet er uudnyttet, må med rimelig forventning formodes at besidde væsentlige akustiske kvaliteter. (Tomme tønder buldrer mest)

Daglig indtagelse af speciel kerne indeholdende frugt minimerer kontakt med repræsentanter for sundhedssektoren. (Et æble om dagen holder doktoren væk)

Det må ej anses for tilrådeligt, at ansatte og selverhvervende henhørende under bagerierhvervet overvurderer produktionsapparatets energetiske ydeevne og fysiske kapacitet. (Man skal ikke slå større brød op, end man kan bage)

Det må formodes, at en tilstedeværelse af luftbårne sodpartikler og kultveilte ikke fremkommer uden en vis pyrolytisk aktivitet. (Der går ikke røg af en brand uden ild)

Efter at have været udsat for et udefra påført traume eller økonomisk mén, vil der være grundlag for erfarings- og intelligensmæssig opgradering. (Af skade bliver man klog)

Efter gentagne gange frugtesløst at have forsøgt at opnå fysisk kontakt med et bestemt træs frugter, udtalte ræven sarkastisk: "Jeg tør udtrykke formodning om, at disse frugters ph-værdi er væsentligt lavere end 7". ("De er sure", sagde ræven. Den kunne ikke nå rønnebærrene)

En i singularis talt overgemt kerneholdig frugt vil, dersom den indplaceres iblandt flere lignende genstande i beholder af naturlige fibre, med en vis sikkerhed at regne besmitte sine omgivelser med samme fordærvelse. (Et råddent æble i kurven vil fordærve de andre)

En person i en kondition, hvor vedkommende har ophør af vitale livsfunktioner, vil berede sin næste en forøget mulighed for at øge sine akkvisitioner tilsvarende. (Den enes død, den andens brød)

En rådende, almen antagelse konstaterer de overordnede indlæringsprocessers muligheder som værende successivt fungerende, samt værende potentielt ekspansive, i et tidsrum, hvis udstrækning modsvarer hvad man med generelle statistiske bedømmelsesmetoder anslår som værende den menneskelige organismes gennemsnitlige eksistensperiode under normalt gældende forhold. (Man lærer, så længe man lever)

Et afstands- eller tidsmæssigt forspring med henblik på indfindelse i eller ved en mekanisk anordning til cereal forarbejdning, vil foranledige en startposition i forhold til molekylær omstrukturering af årets afgrøde. (Først til mølle får først malet)

Et visuelt handicappet feminint individ tilhørende en af de domesticerede arter af slægten gallus kan undtagelsesvis excellere i lokaliseringen af diminutive cereal-enheder. (Blind høne kan også finde korn)

Flamberet pode undviger kemiske reaktioner, der udvikler høj termik. (Brændt barn skyr ilden)

Forhenværende væskeemballerede cylindriske beholdere udviser i påfaldende grad omvendt proportionalitet mellem tidligere fyldningsgrad og nuværende evne til lydfrembringende virksomhed. (Tomme tønder buldrer mest)

Hvad der findes et emotionelt overskud i den i Thorax placerede humane pumpestation, vil på given foranledning konverteres til oralt overløb. (Hvad hjertet er fuldt af, flyder munden over med)

I situationer ,hvor en aggraveret statsmagt har engageret sig i åbenlys konflikt med en anden statsmagt, eller hvor der forefindes interpersonelle amourøse relationer, vil der ikke være en øvre grænse for anvendelsen af taktiske dispositioner. (I krig og kærlighed gælder alle kneb)

Iagttagelsen af en enkelt repræsentant for familien Hirundinidae bør ikke give anledning til spekulationer om varmere årstiders umiddelbart forestående indtræden. (En svale gør ingen sommer)

Individer, der er henvist til at residere i transparente domiciler, bør ikke tilrådes at anvende større eller mindre geologiske fragmenter som kasteskyts. (Man skal ikke kaste med sten, når man bor i et glashus)

Opfyldning af åbne drikkevandsboringer foretages på et ugunstigt tidspunkt, når et letalt nedfald af yngre individer i borehullet tidligere er indruffet. (Man skal ikke kaste brønden til, når barnet er faldet i)

Oprigtige hentydninger og slet skjulte personlige oplysninger fremkommer oftest fra intoksikerede individer samt fra personer, som endnu kun er i besiddelse af en infantil modningsgrad. (Af børn og fulde folk skal man høre sandheden)

Personer, der er optagne af entreprenørarbejde med henblik på overrumplende underminering af andres geofysiske eksistensgrundlag, må kalkulere med væsentlige statistiske risici for selv at blive offer for omtalte virksomhed. (Den, der graver en grav for andre, risikerer selv at falde i den)

Samspilssituationer, involverende spæde eller yngre personer engageret i diverse uspecificerede rekreative sysler, frembringer almindeligvis de mest hensigtsmæssige resultater såfremt participanterne er indbyrdes kompatible. (Lige børn leger bedst)

Selv en mindre topografisk forskydning i kørebanens overfladeprofil kan medføre en så drastisk forskydning af et vehikels massemidtpunkt, at en ulykke bliver den umiddelbare følge. (Liden tue kan vælte stort læs)

Social nød og økonomisk elendighed er den væsentligste faktor til upåklædte hunkønsvæseners indtræden i tekstilbranchen. (Nød lærer nøgen kvinde at spinde)

Såfremt en monetér inddelingsenhed er velanbragt i en keramisk beholder med påfaldende lighed med at domesticeret produktionsdyr, da vil den heraf følgende budgetterede balance i regnskabet være påvirket i positiv retning. (En krone sparet er en krone tjent)

Tilstedeværelse af overflødig assistance kan forårsage en væsentlig forringelse af fødevarernes art og konsistens. (For mange kokke fordærver maden)

Utilsigtede og irreversible laktale kalamiteter bør ikke være foranledningen til dobbeltsidet øget sekretion fra den okulare ansigtssektion. (Man skal ikke græde over spildt mælk)

Vederfares et gunstigt udfald på en given tildragelse, vil det, alt andet lige, afstedkomme veltilfredse attituder overfor tilværelsen i al almindelighed. (Når enden er god, er alting godt)

Det er ikke opportunt at forårsage acceleration af genstande af geologisk observans,når man selv bebor et domicil af en begrænset brudstyrke.(Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i glashus)
På nydansk : Man skal ikke smide med æbler, når man selv er et skrog.

[Image: dralflogoKim1.jpg]
Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
He, ja hvorfor gøre det let når nu man kan gøre det svært [8D]


Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]
Haps. Helt kanon. Stod lige og manglede en gimmick til et bryllup på lørdag..

Be cool... Or put on some more clothes...
Jagt på vandet er livet.
Flamberet pode undviger kemiske reaktioner, der udvikler høj termik. (Brændt barn skyr ilden)

Jeg troede at ordsproget var.... Brændt barn... lugter ilde. [:I]

[Image: Polarbear.gif]
Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Nej. Nej. Det er: Nød lærer nøgen kvinde at skyde bjørnen gennem røvhullet, så skindet ikke går tabt.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
Gå ikke over åen med mel i munden.

Be cool... Or put on some more clothes...
Jagt på vandet er livet.
Krukken går så længe til dans, at hun kommer tankeløs hjem.