Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Otterup, cal. 22
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har en gammel Otterup model skytteforening med en pibe så tyk som medister stående i skabet. Jeg bruger den mest til at regulere råger med, men vil egnetligt godt have den med på skydebanen også. Rent mekanisk og præsisionsmæssigt fejler den ikke noget. Piben præsterer let hul i hul grupper. Til brug på skydebanen skal jeg have udskiftet det forreste stolpekorn med et ringkorn. Det skulle der efter sigende ikke være de store ben i, da stolpekornet er monteret i en svalehale med en enkelt skrue. Det næste er aftrækket. Det gamle aftræk er jo ikke ligefrem glassprødt ligesom det også kræver en ikke ringe påvirvirkning med pegefingeren for at udløses. Mit spørgsmål er derfor om man kan montere et bedre og mere "match" lignende aftræk til montering på sådan en gammel svend? Meget gerne uden at det koster en halv folkevogn.

Anders
Hej

Du kan formodentligt købe et hos Skyttebutikken hos De Danske Skytteforeninger.
Jeg fik selv ombygget en gammel Otterupper til jagtbrug for nogle år tilbage, og der købte jeg netop et nyt aftræk der.

Mvh. Jens
Hej Jens,

Kan du evt. huske typen på det nævnte aftræk og om låsestolen blev yderligere modificeret for montage af dette. I skyttebutikken påstår de, at de ikke har noget som passer til Otterup!

mvh
Anders
Hej Anders

Aftrækket kunne umiddelbart skrues på otterupperen som det var, men jeg mener den eksisterende slagstift skulle modificeres, for at passe til den nye spændro eller hvad det nu hedder.

Aftrækket hed ikke noget specielt, jeg spurgte bare til et justerbart aftræk til en cal .22 otterup.

Med hensyn til Skyttebutikkens hukommelse, har jeg ingen kommentare, jeg har ihvertfald købt aftrækket der.

Mvh. Jens