Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ladedata til Trophy Bonded BC i 7mm RM og 6,5x55
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej kalibernørder

Hvem kan hjælpe med erfaringer (ladedata) for Trophy Bonded Bear Claw i 7 mm RM/175 grain og 6,5 x 55/140 grain. Jeg har fået fat i en kasse af hver, men har ingen anelse om hvor jeg skal begynde.
Har søgt alle steder på dette forum og mange andre steder på nettet, men intet fundet.
Venligst giv mig et skriv'. Der må være nogen der har prøvet denne kombination med noget tilgængeligt krudt.

Med venlig hilsen

Grimbart
www.reloadersnest.com kan du finde data på både en 7mm RM 175 gr og en 6,5x55 140 gr. Det er ikke med præcis den kugle du har. Ellers er der lidt inspiration på denne 7 mm RM side http://slatesafaris.com/7mm.htm
jeg synes at have hørt, at trophy bonded bear claw kuglen relativt hurtigt oparbejder et højt tryk, men hvis du fx bruger ladedata fra Normas side http://www.norma.cc og så begynder et godt stykke fra max-ladningerne, så ville jeg ikke være nervøs, så gælder det jo bare om at bakke lidt tilbage, hvis der kommer tegn på for højt tryk.

Lab
Mange tak for svar
Hvis man ikke kan opdrive ladedata for en given kugle, vil I så anse det for sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at bruge data for en anden kugle med tilsvarende vægt under forudsætning af at man begynder med minimumsladningen? Eller skal man endnu længere ned i ladning? I givet fald, hvor langt ned? Der er jo en årsag til at forskellige ladebøger, både angiver både max. og min.

Med venlig hilsen

Grimbart
hvis du passer på med længere bæreflade, delevæg eller massive kugler ser jeg ingen problemer med at negle data fra lignende kugler men samme (eller større) vægt

mvh
Strom
bare begynd med minimumladningerne eller en smule over disse. Men gå ikke under min. ladningerne!

Lab