Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fuglekiggere er sikre vindere
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Det vil gavne jægerne og jagten, om jagtorganisationerne og alle interesserede for en gangs skyld vil sætte hælene i jorden og stå fast. Man kan let få det indtryk, at man fra organisationernes side, allerede inden forhandlingerne er startet, har slækket på kravene og forventningerne og har arbejdet sig frem til en kompromisforslag i stedet for at sætte hårdt mod hårdt og så køre linen ud. DOF m.fl. har kørt et fremragende taktisk program og har hele tiden skåret en skive af salamien med forringelse af jagtvilkårene til følge.

Som et praktisk eksempel kan vi tage gåsejagten. DOF har villet/vil frede gæssene, men det vrimler med gæs, så mange, at de i Sydsverige - som jo må siges at ligge ret tæt på Danmark - er en plage for landmændene og at disse søger ddispensationer for at kunne jage dem ud over sæsongrænserne.

Mange i den nuværende generation af ledere i de frivillige organisationer - og de faglige med, for den sags skyld - har lige netop den alder, at de har gået i flinkeskolen og har lært, at man skal være flink, lydhør, høflig og imødekommende og det smitter af på deres forhandlingsteknik og de bliver tabere. (Jeg tilhører selv flinkeskole-generationen). Problemet er, at de er høflige og imødekommende på vore vegne og det er ikke derfor, vi har valgt dem - vi har valgt dem, for at de skal skabe resultater på vore vegne.