Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fritlægning pibe af Sauer 202 pibe
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har en Sauer 202 Advangarde Gold cal. 308, hvor jeg havde problemer med at piben ikke lå frit. Den blev sendt til forretningen, der lod en våbensmed lave den. Det virkede til at det var i tilpasningen ved låsen, at problemet lå, da forskæftet først drejede ind, når man spændte det. Det er nu fritlagt, og det er for sådan fint MEN. Når min kikkert så monteres og den lægges i fast anlæg ude i nærheden af spidsen på forskæftet, så klemmer den piben igen.. Det sker ikke hvis man flytter anlæg lidt ind på forskæftet. Man kan ikke slibe noget af foran, da der jo er et "hul" ned gennem forskæftet til monteringsskrue osv. Kan der gøres noget ??

Vh. tooms
Det er fordi at det ikke er meningen at en riffel skal "ligges" i fast anlæg i nærheden af spidsen. Rekylen kan faktisk også give din riffel grimme mærker/eller det der er værre, hvis du skyder uden noget mellem skæfte og anlæg.

+GONE2HUNT+
Jeg ved godt at det ikke er udpræget meningen, men det burde da give mere stabilitet.. Og ja selvfølgelig har jeg en sand sock i mellem. Jeg synes da bare at skæftet burde være så stabilt, at det ikke kunne blive et problem..

Vh. Tooms
Hej Tooms

Hvis du vil være sikker på at den skyder ens hver gang, så skal du have hånden imellem forskæfte og anlæg.

Og så skal du holde den ens, hver gang. Rekylen kan have indvirkning på skudets placering, hvis anlægget er forskelligt fra skud til skud.

Mange tror fejlagtigt, at man kan indskyde riflen i en bænk og så skyder den bare dér hver gang, men sådan er den virkelige verden ikke.

En skydebank er til enten benchrestskydning, eller til at kontrollere om riflen kan styre den ønskede ammunition. Derefter kan man godt grovindskyde.

De to næste ting er at få riflen indskudt i jagtrelante stillinger og samtidig få skytten indskudt.

Noget andet var, hvis du ville have en bipod på, så ville du have problemer ...

Så derfor, som Tonny også skriver, få fat i riflen og fyr løs ...

K&B Clax [Wink]
Tidligere nordisk mester i kombineret træskodans
The first dane ever ...
[Image: hunt-an3.gif]

Er mere til Guns end roses ... Cum insantientibus fuere necesse est
En riffelkugle kan dræbe på længere hold, end de fleste kan anskyde [Image: 0d035906.jpg]
Mit problem er egentlig ikke at den skyder forskelligt. Jeg skyder næsten altid fra en rygsæk eller lign. Nemlig jagtrelevant ;-) Det var kun fordi jeg opdagede, at det ikke var helt fri. Og så at jeg synetes, at det var underligt,, at man lavede forskæftet så tyndt, at det ikke ku holde til kikkertens vægt, uden at det gik på løbet. Jeg er yderst tilfreds med riflens præstationer også når den bliver varm. Jeg overvejer dog at købe et 21 mm 67 cm match løb til den i cal. 6,5x55 med tilhørende KRAFTIGT forskæfte, til at bruge til jagt/felt og alm træning ?? Nogle meninger om det ??

Tak for de hurtige svar, det er fedt, at der altid bliver taget hånd om problemerne hurtigt.

Vh. Tooms
Jeg har samme "problem" med en 202'er. Den er rettet af 2 gange - begge gange efter en ordentlig omgang regn (ny riffel). Pt. ligger piben frit, men det bliver den sgu nok ikke ved med. Men mig bekendt ligger piben på en fuldskæftet 202'er ikke frit, så det har nok ikke den store betydning til jagtbrug.
Min var da godt nok også ude i en ordentlig gang regn i Norge i sommer, så det kan da være at den også har "slået" sig lidt.. Synes måske nok det er lidt "tyndt" at lave skæftet så slankt, at det ikke kan holde til vejr og vind inden for rimelighedens grænser..

Vh. Tooms
Jeg har også fjernet lidt pind fra en af mine venners sauer 202 efter en meget våd bukkejagt, så det er nok noget de muligvis lider lidt af[xx(].
Det er nu ikke specielt jagtrelevant at ligge med anlæg på en rygsæk[Wink]. Prøv hellere siddende uden hjælpemidler og evt. med skydestok, det er fra disse positioner jeg skyder mine bukke[Big Grin].
Hvis du prioriterer jagtfeltskydning højt så er en tykkere pibe en udmærket ide, men jeg tror nu ikke at du vil kunne mærke den store forskel, kun når du skal slæbe den rundt i terrænet[Big Grin].

+GONE2HUNT+
Ja det kan godt være at den tykke pibe bare ser godt ud ;-) Jeg ved sgu ikke.. Den ene dag vil jeg gerne ha en Sauer 205 til jagt/felt, den anden dag vil jeg gerne bruge min alm riffel til det.. Min kikkert: Zeiss 6-24x56 ville nok passe bedre på en 205er, men sådan er det jo ikke lige ;-)

Vh. Tooms
Problemet med forskæftet er ikke nyt. Det var det samme med den Sauer 200 (Carl Gustav 4000) jeg havde for år tilbage. En af de meget få fejl på denne riffel.

Jeg savner stadig den geniale afsikringsknap lige foran aftrækkeren. Det virkede helt intuitivt for mig, så jeg kunne afsikre med riflen i anslag og koncentrationen på målet.

På Scouten er jeg nødt til at flytte focus ned på sikringsknappen når jeg betjener den, og det var jeg helst fri for.

Venlig hilsen Lasse
...Buy the best and cry only once.