Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Diagnose på uhensigtmæssig aftræk
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
[Image: DSC00583.jpg]
Så har jeg for alvor brug for hjælp. Har for nylig konstateret at min lille kære sidelås Belgier vil skyde med forløbet i sikret tilstand! Gik straks ind i systemet og kunne konstatere slitage i det på billedet markerede røde område. Her kan jeg se, at der tidligere har været hamret. Formodentlig for at hæve rødt område til bedre låsning.
Det blå område er kigget ud til at være det område, der aktiverer armen, der starter en skuddafgivelse.Kan nogen hjælpe med diagnosen?
Er dette udelukkende arbejde for proffessionelle bøssemagere?
Mvh Walnut
Citat:quote:

Er dette udelukkende arbejde for proffessionelle bøssemagere?


Jeg vil nok sige det sådan, at hvis du ikke er I stand til at gennemskue fejlen, er du heller ikke i stand til at udbedre den på forsvarlig vis.
Hej TRG-S og andre,der har kigget med.
Din kommentar er en sandhed til indramning. Jeg ville i går ikke forplumre med min egen teori. Jeg mener, at problemet har været vandring af aftrækker trods sikret tilstand. Det udbedrede jeg i går.Trods denne udbedring kunne jeg stadig, skønt dog ved større tryk end tidligere, afskyde forløbet i sikret tilstand.I dag tog jeg så sidelåsdelene under lup. Her lokaliserede jeg en iøjnefaldende forskel på for og bagløbssystem.
[Image: Fejl.jpg]
Forløbs-udløser-arm markeret med rødt sad lavere end bagløbsdelen. Det er generende på mere end én måde, idet den samtidig sidder så yderligt, at det får betydning, når jeg senere skal skæfte. Den sidder faktisk i kanten af den indfældning, der kommer ved skæftning.
For at løse problemet har jeg taget materiale både på armen (rødt felt på billedet fra i dag) og på aftrækkerdelen (blåt felt på billedet fra i går).Problemet er løst så vidt, at jeg ikke mere kan aktivere forløbet i sikret tilstand.For en sikkerheds skyld vil jeg, når bøssen skal til bøssemager for at få rettet en mindre bule i løbet, lade dem kigge på min udbedring.
Mvh Walnut