Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: EU: Dansk brak var for miljøvenlig
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg vidste ikke lige hvor jeg skulle smide denne her henne, men det er da en skør, skør verden vi lever i....

Gert Karkov: EU-kritik af dansk brak endnu et eksempel på EU's manglende samtænkning af landbrug og miljø.

Viceformand i Dansk Landbrug, Gert Karkov, er både forundret og forarget over EU-Kommisionens underkendelse af den danske brakordning. Dansk Landbrugs viceformand, Gert Karkov, er både forundret og forarget over EU-Kommisionens underkendelse af den danske brakordning og dens krav om, at Danmark skal betale godt 750 millioner kr. tilbage til EU.

"Det her understreger endnu en gang, at det er på høje tid, at EU begynder at samtænke landbrugspolitikken med natur- og miljøhensyn. Jeg ser det som udtryk for, hvor galt det kan gå, når der går "mappedyr" og Bruxelles-skrivebord i tingene," siger Gert Karkov.

Han hentyder til, at de danske myndigheder netop af hensyn til flora og fauna valgte ikke at kræve, at de danske brakmarker skulle slås hvert år. I stedet har reglen været, at det skulle ske mindst hvert femte år - det er siden strammet til hvert andet år.

Det er imidlertid faldet EU's revisorer for brystet, at markerne dermed ikke har taget sig landbrugsagtige og velfriserede ud. Men den danske model har jo netop vist, at den tilgodeså miljøet og naturen - uden at forspilde de driftsmæsæige muligheder, påpeger Gert Karkov. Han henviser til den seneste tids mange diskussioner om de miljømæssige konsekvenser af at genopdyrke brakmarkerne.

"Netop nu ser vi jo, at en del af brakken bliver pløjet op igen, så den har hele tiden været klar til at blive taget ind i dyrkning igen. Den her sag er fuldkommen ude i tågen."

En ekstra krølle på brak-kontroversen med EU-Kommissionen er, at EU's landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, var dansk fødevareminister i netop den periode, 2002-2004, som EU-Kommissionen nu har særligt kritisk fokus på.

Gert Karkov understreger, at braksagen under alle omstændigheder er en sag mellem de danske myndigheder og EU. De danske landmænd bliver ikke direkte berørt.

mvh

rekylling

[Image: REKYLLING.jpg]
[:0][Sad!][V]

mvh
Korthår
Eu ledes åbenbart ikke af fornuft, men regler og mappedyr

Mvh
Christensen

Naturnærskovdrift? Tror du os på nisser?
Citat:quote:

Eu ledes åbenbart ikke af fornuft, men regler og mappedyr
Mvh
Christensen



Har du nogensinde været i tvivl om det[?][Wink][Big Grin]

[Image: dralflogoKim1.jpg]
Det er muligt at jeg har alle de våben jeg behøver, men jeg har ikke alle de våben jeg ønsker.
Det er faktisk sådan at siger du noget fornuftigt, eller værre, noget som der efterfølgende kan handles efter så har du ingen fremtid dernede[Wink].
De skulle jo nødigt blive arbejdsløse.
Hvor finder man ellers et job man ikke behøver at møde op til for at få løn, og hvis man alligevel skulle forvilde sig ned til ens stol, på en betalt billet med diæter, så ikke behøver at lave andet end at sidde der.
Nårh jo folketinget, men ellers?[V]

[Image: modibuk07.jpg]

+GONE2HUNT+