Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bruun & Rasmussen auktionshus.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Nu er der våbenauktion ved Bruun & Rasmussen, et seriost auktionshus som har en mere realistisk vurderingpolitik end eks. Lauritz.com.
Af de mere eksotiske lots er her en SS cal. 12 til vurderingsprisen 350.000 - 400.000,- excl. salaer - "saa rog det samtalekokken lillemor"

Gaa direkte til BR og se paa varerne: http://www.bruun-rasmussen.dk/search.do?pg=2&mode=detail&cid=513&iid=300215146

[Image: PeterandTony0507012-1-1.jpg]
Bedre end Lauritz.com, men de bliver dog stadigvæk taget i fusk fra tid til anden

Hilsen
kenneth Jensen

EDIT: Efternavn indsat
Bruun & Rasmussen og fusk fra tid til anden?

Hvorledes?

Mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Jeg erindrer et TV program hvor der blev handlet med stjålet kunst, som ellers figurerede i et kartotek som auktionhusene havde tilrådighed, netop for at undgå den slags.

[Image: modibuk07.jpg]

+GONE2HUNT+
Citat:quote:

Originally posted by Kenneth

Bedre end Lauritz.com, men de bliver dog stadigvæk taget i fusk fra tid til anden

Hilsen
kenneth



Hvis du med den tone på, ønsker at kritisere et navngivent firma, bedes du komme med hele historien, og kun sandheden, og så også kunne dokumentere den. Ydermere bedes du underskrive dit indlæg, så kan alle parter diskutere på et sagligt plan.

Kig venligst på punkt 10 i dette link :

http://www.riffeljagt.com/forum/code/top...C_ID=10138

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
Lige et indspark...

Jeg har set samme udsendelse hvor flere auktionshuse solgte stjålet kunst, mod bedre vidende.

Jeg husker ikke hvilken udsendelse, men en mail til TV2 og DR (de eneste 2 programmer jeg kan tage) kan vel opklare hvem det drejer sig om.

Her er noget om kunstigt høje vurderinger hos bl.a Lauritz.com

http://www.dr.dk/DR1/kontant/2007/09/11160141.htm

--
mvh M@X.
DRALF - opfinder af den
originale -

[Image: wardwarf-1.jpg]
Nu har diskussionen åbenbart taget en drejning om hvorvidt de enkelte auktionshuse er seriose og/eller handler med stjålet kunst..

Det med seriositeten har Lauritz.com aabenbart store problemer med, idet de gang på gang saetter urealistiske vurderinger af varerne samt fremkommer med direkte forkerte oplysninger og beskrivelser af varerne indenfor de forskellige varekategorier iflg.[url=http://http://kunstnyt.dk/[url]][url]http://kunstnyt.dk/[url] Her kan man naesten dagligt laese om ovennaevnte.

Det er klart at der vil vaere enkelte fejl for virksomheder der foretager saa mange handler, men naar den samme fejl gentages op til flere gang bor det faa konsekvenser.

[Image: PeterandTony0507012-1-1.jpg]
Kode:
Hvis du med den tone på, ønsker at kritisere et navngivent firma, bedes du komme med hele historien, og kun sandheden, og så også kunne dokumentere den. Ydermere bedes du underskrive dit indlæg, så kan alle parter diskutere på et sagligt plan.

Ok, her er et eksempel:

http://www.ue.dk/nyhedsarkiv/1510.aspx

Man kan på Bruhn Rasmussens sider se en kommentar til afsløringerne, og selvom de er rigtigt gode til at formulere sig, så er konklusionen da nem at komme til.

Hvis mit ordvalg(ud fra hvor ilde min kommentar er blevet taget op), skulle modereres til noget mere juridisk korrekt, så burde 'fusk' måske rettes til

"Bevidst undladelse af at undersøge varernes lødighed"

Hvordan man skal forholde sig til påstandene om at vurderingen i nogle tilfælde bestemmes af sælgeren, og ikke auktionshuset, må være op til den enkelte.

I mine øjne er det fusk, på samme måde som det vi kritiser lauritz.com for i flere lange tråde...

Så fik jeg vist forklaret lidt nærmere - håber at min post hermed er ok, for det var bestemt ikke hensigten at bryde husets regler

Hilsen
Kenneth Jensen

Edit: Fuldt navn indsat
Jeg så også den pågældende udsendelse, og fik også det indtryk at sælger kunne have en vis indflydelse på vurderingen.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.
For mig eget vedkommende finder jeg IKKE den nævnte vurdering af geværet fra Purdey, som indledte denne diskussion på nogen måde overvurderet!!
Mvh.
Leif R.

The Shootist
Det tror jeg da heller ikke at nogen har givet udtryk for at den er, tråden tog bare en drejning ud af en anden akse[Smile].
Men når alt det med vurderingspriser er oppe og vende, så bør man ikke købe noget uden at have en del forstand på emnet først.
Det er svært at vurdere stand og kvalitet ud fra et billed.
Men Lauritz har jo en fortrydelsesret som gør det muligt for en at springe fra, hvis det viser sig at varen ikke er hvad man troede.
Det der kan undre er at folk køber noget på netauktion som de kunne have fået billigere eller til samme pris hos en forhandler, hvor de samtidig ville have en garanti.
Mange lader sig nok gribe af stemningen, og byder emner op til vanvittige højder. Sælger kan jo sidde og byde med op[}Smile]
Men er man villig til at give det beløb, så er man vel også tilfreds med handlen eller hvad[:I][Big Grin].

[Image: modibuk07.jpg]

+GONE2HUNT+
Vedr.B-R's vurderinger så har jeg lige bladret kataloget fra deres auktion D.12/12-07.Og når man sammenligner deres vurderinger med de faktiske hammerslag,så ligger de på et rimelige niveau.Selvfølgelig er der en del våben der ikke er blevet solgt(har ikke kunne opnå mindstepris)men de fleste ligger rimeligt tæt på vurderingsprisen.Der er naturligvis også nogle "højdespringere" F.eks noget Russisk militaria som blev solgt for godt 5 gange vurderingen (Vurdering 10,000-hammerslag 55,000) Der blev også solgt 2 Græske ammunition-tasker,en ladestok og en form for orden,det blev vurderet til 4-6000 men stoppede først ved 105,000 kr!
Men generelt ligger deres våben-vurderinger ganske tæt på virkeligheden.

Iøvrigt så jeg også den udsendelse vedr.deres smykkeauktioner-og det var et noget mindre seriøst indtryk man fik af det gamle firma i Bredgade ved den lejlighed.

Hilsen Ulrik
Secondhand London guns: Hvis man ser en Engelsk hagl bøsse til en rimelig lav pris (udråbspris) skal man være på vagt. Det er forbudt i England at sælge brugte haglbøsser med for tynd godstykkelse (uden dette er nævt)og heraf fornyet trykprøvning. Engelske auktions huse vil muligvis sende bøsserne "abroard"[}Smile]. Forlang minimum godstykkelse før du byder på noget som ser for billigt ud i vurdering. Hvis man er seriøs skal godstykkelsen forefindes, med det salær[Big Grin][Big Grin]!

Have a nice day, Thorlak.

Correct first shot placement, the rest is bullshit!