Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Riffel
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

bo-knudsen

Hej alle.

Jeg er en ny uddannet jæger, og derfor er jeg på udkig efter en riffel.
Men da jeg ikke har en helt store erfaring med rifler, så ville det være ret og få nogle gode råd og tipsBig Grin.

Jeg vil gerne have en riffel som kan bruges her i DK. Men ved ikke hvilke mærker som er bedst og mest foretrukkende og kaliber?
Hej bo-knudsen

Velkommen på forumet og tillykke med dit nye jagttegn

De kalibre du skal kikke på er 6,5x55, 308win og 30-06

Der er nogle fællestræk ved disse kalibre, det er billig trænings ammunition og så må du skyde alt i danmark med dem.

Jeg vil anbefale at du køber en riffel i en af disse kaliber, dog vil jeg fremhæve 6,5x55 og 308win frem for 30-06 pga de har lavere rekyl. Jo lavere rekyl jo mere behaglig er de at skyde med. Specielt på skydebane hvor man godt kan skyde mange skyd på en dag.

Hvad riflen skal hedde afhænger mere af smag end egenligt store forskelle. Det man skal starte med er at finde ud af hvor mange penge men har og om riflen skal være brugt eller ny. Hvis du vil have nogle forslag til mærker kan tikka, remington, blaser, sauer, Schulz og Larsen, sako nævnes men der findes mange flere. Hvis du nævner hvad du vil bruge kan vi sikkert komme med et kompetent forslag.

Det du skal være opmærksom på er næsten ligegyldigt hvilken riflen du køber så gør den jobbet godt. Det gør kikkerten ikke nødvendigvis. Derfor kan det godt betale sig at bruge forholdvis mange penge på kikkert. Leupold, Swarovski og Zeiss kan varmt anbefales. Hvis riflen skal bruges på skumrings og nat jagt så er Swarovski og Zeiss det bedste valg men også det dyreste. Der findes andre mærker. Men pris og kvalitet hænger sammen når vi snakker kikkert. Men andre velrenomerede mærker der kan nævnes er Kahles og Schmidt Og Bender.

Hvis du har flere spørgsmål eller ønsker noget uddybet er du meget velkommen til at spørge

Mvh
Christensen

Naturnærskovdrift? Tror du os på nisser?
Hej Bo, og velkommen

Det er et kæmpe emne du tager hul på, og det er noget som har været debatteret mange gange herinde - prøv at søge lidt, og du vil finde meget spændende læsning...

En typisk riffel til dig kunne være en almindelig repetér riffel i 6,5X55, men der er mange forskellige meninger om dette...

Inden du kan få nogle fornuftige svar er du dog nød til at spørge dig selv hvad du forventer at bruge riflen mest til, hvad den må koste osv. Glem ikke udgiften til en kikkert i en god kvalitet !

Hilsen
Kenneth

Edit: ÆV! slået på stregen [Big Grin]
Citat:quote:

Originally posted by bo-knudsen

Hej alle.

Jeg er en ny uddannet jæger, og derfor er jeg på udkig efter en riffel.
Men da jeg ikke har en helt store erfaring med rifler, så ville det være ret og få nogle gode råd og tipsBig Grin.

Jeg vil gerne have en riffel som kan bruges her i DK. Men ved ikke hvilke mærker som er bedst og mest foretrukkende og kaliber?



Hej Bo

Hvilke dyrearter har du tænkt dig at bruge den til???[8)]

Asbjoern
------------------------------
Nu også med 338 win. mag......
Hej Bo,

Hvilken investeringsramme taler vi om? Det er som med alt andet ret bestemmende for hvor gode, gode råd kan være.

Vedr. kaliber.......uuuuha - det kan blive langt og indviklet i takt med at tråden bliver længere. Stod jeg i din situation i dag, ville jeg gøre som jeg gjorde da jeg valgte min første riffel - vælge 308win. Som ny jæger er du næppe ammo-hjemmebrænder og 308'eren giver dig bedre adgang til fabriksammo der også er gangbart til kronhjort.

Uanset hvad er det en fed ting at stå med sin første riffel i hånden.
Good luck.

/bundgaard