Våbenteknisk Forum - VTF
Tørret skinke af vildsvin ?? - Printviselig Version:

+- Våbenteknisk Forum - VTF (http://mybb.riffeljagt.com)
+-- Forum: Jagt & friluftsliv (http://mybb.riffeljagt.com/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Forum: Jægerkøkkenet (http://mybb.riffeljagt.com/forumdisplay.php?fid=74)
+--- Tråd: Tørret skinke af vildsvin ?? (/showthread.php?tid=22370)



Tørret skinke af vildsvin ?? - Lani - 06-01-2014

Jeg har set flere opskrifter på hjemmelavet tørret skinke og de tilskriver alle sammen at køllen skal være med skind på.

Er der nogen der ved om man kan benyttet en vildsvinekølle, hvor man evt. har barberet hårene af med en trimmer inden saltning ?

Mvh.LANI

Ulven tilbage til fyn!


Tørret skinke af vildsvin ?? - saze - 06-01-2014

Man kan godt bruge vildsvinkøller, er netop i Spanien og får spist en masse af deres jamons og netop en af varienterne er vildsvin... Det har jo netop også vækket min interesse for at lave sådan en hel jamon næste gang man er heldig med et vildsvin, så h vis du vil dele dine tanker om processen for hvordan det skal laves ville det være super Smile

---
Living to enjoy life!


Tørret skinke af vildsvin ?? - ujensen - 06-01-2014

Jeg ved ikke for meget om det, men har hørt at luftfugtigheden i Danmark er et problem.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.


Tørret skinke af vildsvin ?? - Lani - 06-01-2014

Citat:quote:

Originally posted by ujensen

Jeg ved ikke for meget om det, men har hørt at luftfugtigheden i Danmark er et problem.

Uffe

Sejren venter den der har alt i orden.......... Det kaldes HELD! Citat: Roald Amundsen.



hmm ja det kan den nok, selvom det vist alligevel lykkes nogen at lave gode skinker ved at hænge dem tørt, køligt og ventileret. Jeg er mere bekymret for opbevaringen når man først har taget hul på skinken. alt hvad jeg hidtil har kunnet finde af info på nettet omkring det tilskriver at man skal skynde sig at spise den når først man har taget hul på den.

Mvh.LANI

Ulven tilbage til fyn!


Tørret skinke af vildsvin ?? - M@X 2.1 - 06-01-2014

Nu da nytåret er overstået må der da være en ledig celle - tør, kølig og ventileret......

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!


Tørret skinke af vildsvin ?? - høker - 06-01-2014

Citat:quote:

Originally posted by M@X 2.0

Nu da nytåret er overstået må der da være en ledig celle - tør, kølig og ventileret......

giver lugten af bræk ikke en bi smag. [xx(]



[Image: asgaard.gif]


Tørret skinke af vildsvin ?? - Rolin - 06-01-2014

Det er ikke noget problem, mener ikke der behøver at være skind på svinet, det der er alfa/omega er den process, der ligger til grund for det endelige resultat, jeg skal sørge for at alle oplysninger er tilgængelig til dig, når du kommer næste gang.

/Rolin

PS: Et tip er Bonderøven, han laver selv disse spegeskinker, og dette i Danmark.

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"But the bravest are surely those who have the clearest vision of what is before them, glory and danger alike, and yet notwithstanding go out to meet it."


Tørret skinke af vildsvin ?? - Lani - 07-01-2014

Citat:quote:

Originally posted by rolin

Det er ikke noget problem, mener ikke der behøver at være skind på svinet, det der er alfa/omega er den process, der ligger til grund for det endelige resultat, jeg skal sørge for at alle oplysninger er tilgængelig til dig, når du kommer næste gang.

/Rolin

PS: Et tip er Bonderøven, han laver selv disse spegeskinker, og dette i Danmark.

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"But the bravest are surely those who have the clearest vision of what is before them, glory and danger alike, and yet notwithstanding go out to meet it."



Modtaget, og det er jo snart [:p]

Mvh.LANI

Ulven tilbage til fyn!


Tørret skinke af vildsvin ?? - Prezzy - 07-01-2014

Hvis man vil tørre en skinke, må den endelig ikke hænge i træk. Så tørrer den så hurtigt, at der nærmest bliver en tør skal uden at midten tørrer. Og det kommer der ikke meget godt ud af.
En kølig kælder ville være det perfekte sted at hænge den/dem.
Glem ikke at de skal saltes først.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog


Tørret skinke af vildsvin ?? - Rolin - 07-01-2014

Er det der du hentede din nye chef.
/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"But the bravest are surely those who have the clearest vision of what is before them, glory and danger alike, and yet notwithstanding go out to meet it."


Tørret skinke af vildsvin ?? - Prezzy - 09-01-2014

Nye chef har sgu humor. Det er er krav at vi griner hver dag på arbejdet.
At hun så kræver at jeg skal møde op er en helt anden sag. Det går jo noget ud over jagten.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog


Tørret skinke af vildsvin ?? - saze - 13-01-2014

Fandt lidt læsning, lader til de ved hvad de laver.

http://www.lyng-frue.dk/skinken/

Nogen der ville have gjort noget anerledes?

---
Living to enjoy life!


Tørret skinke af vildsvin ?? - Prezzy - 14-01-2014

Der er ikke andet at sige end tålmodighed. Har planer om at prøve det med en vildsvineskinke når der kommer en i hus.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog


Tørret skinke af vildsvin ?? - Prezzy - 14-01-2014

Og til trådstarter: det bliver uden skind, men forhåbentligt med et godt lag fedt fra naturens side.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog


Tørret skinke af vildsvin ?? - Rolin - 14-01-2014

Har en god skinke liggende, du kunne prøve på, det er vildsvin.

/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"But the bravest are surely those who have the clearest vision of what is before them, glory and danger alike, and yet notwithstanding go out to meet it."


Tørret skinke af vildsvin ?? - Lani - 14-01-2014

hmm jeg tænker at man måske bare kunne "barbere" vildsvine køllen og så lade skindet sidde på, tænker at skinken ellers vil tørre for hurtigt ud og lave en tyk hård skorpe over hele skinken.

Skinkerne fra Spanien og Italien, hænger vist nok uden skind, men de har også et større fedtlag under skindet end et vildsvin har.

Mvh.LANI

Ulven tilbage til fyn!