Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vildtgryde m/ bagt mos (En rigtig herre-ret!)
#1
Er af flere blevet rost for min vildtgryde[:I], så vil da lige dele den med jer. Måske I også kan lide den. [8D]

Vildtragout:
1-1,5 kg reelt vildtkød (Noget mere hvis det er med ben, men alt kan bruges)
2 stk. gulerødder.
2 stk. pastinakker.
2 stk. persillerødder.
1 stk. 1½ cm tyk skive knoldselleri.
1 stk. porre.
½-1 L mørk øl.
1 spsk. Brun farin.
1-2 L Okse-/Vildt- eller grøntsagsbouillon (Evt. blandet).
200 g bacon tern/strimler.
300 g svampe (Evt. blandede svampe på konserves).
½ L fløde
2 spsk. ribsgele
Smør
Salt
Peber

Tilberedning:
Kødet gnides med salt og peber og brunes godt på alle sider i rigeligt smør i en tykbundet stegegryde. (Hvis der er ben i kødet, så bræk gerne benene så marven er blotlagt) Bacon tilsættes og svitses kort. Alle grøntsager skæres i halvgrove stykker og tilsættes sammen med den mørke øl og brun farin. Fyld op med bouillon så kødet er godt halv dækket. Bring det hele i kog. Skru ned og lad retten små-simre under låg i gerne 4-6 timer ved svag varme. Vend kødet en gang eller 2 i timen og spæd evt. op med øl og bouillon. Det må ikke koge tørt og der skal være væske nok til sovsen!!! Når tiden er gået, tages kødet op, og lægges på et fad, og pakkes ind i sølvpapir. Sovsen, inkl. Grøntsager og bacon, hældes i en blender og det blendes kort. Det hældes igennem en si tilbage i gryden og svampene tilsættes. Bring det i kog, tilsæt fløde, ribs gele og jævn sovsen. Smag til med salt og peber. Kødet udbenes og skæres i mundrette stykker og hældes i
sovsen. Lad det lige varme godt igennem og server straks.

Tilbehør Bagt kartoffelmos:
2,5 kg melede kartofler.
200 g sprød ristede bacontern.
2 pk. Gul Pikant Friskost (Kan varieres med de andre typer.
Mælk
Smør
Salt
Hvid peber
200 g gratinost (gerne blandet Emmentaler/Gouda).

Tilberedning:
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem uden salt til de begynder at koge ud. Hæld vandet fra, og lad dem lige "dampe tørre". Mos kartoflerne godt - Den skal være uden klumper! Tilsæt pikantosten og spæd med smør og mælk til massen har den rette konsistens. Cremet, men stadig fast. Rør de sprøde bacontern godt ind i mosen og hæld massen i et ildfast fad. Gratineringsosten drysses over. Bages ved 200°C i ca. 30 min, til osten er sprød og gylden, hvis den sættes i ovnen imens mosen stadig er varm. Hvis man har lavet den dagen før skal den have ca. 1 time ved 200°C. Man kan evt. dække den af med sølvpapir halvdelen af tiden for ikke at osten skal blive for mørk.

Vildtragouten og den bagte kartoffelmos serveres f.eks. med:
Tyttebærmarmelade, Asier, kogte bønner, waldorfsalat eller tzatziki og godt hjemmebagt grovflûtes.

Velbekomme. [Big Grin]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#2
Ja altså, hvis det er for du ønsker mere ros, så må du sgu' se at få skrevet din adresse i en fart[^][^]

For hulen da det lyder atraktivt[:p]

Vh.P[:I]
Svar
#3
Hehe - Ja det er godt med dig.[8D]

Beholdningen af vildtkød er desværre i bund så kan desværre ikke lave den...[:p] Gjorde det da ellers gerne! [Wink][Big Grin]

Har testet den på M@X 2.0... Ham og Kluden kunne ikke engang spise op!!! [}Smile][Sad!] Må egentligt være fordi de ikke kunne lide den![V][B)]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#4
Hvormange personer rækker den nævnte opskrift ca. til?

Det lyder rigtigt lækkert...
//Boryx

"I started out with nothing and i´ve still got most of it left"
Svar
#5
Kommer jo lidt an på hvor sultne de er, men 4-6 personer skulle nok blive mætte af den her portion hvis du har ekstra tilbehør (Bønner osv.) med. Hvis du kun har mos som tilbehør ville jeg gange mos'en med 1½.[Wink][^]

Retten snyder temmelig voldsomt appetitten og har efterhånden haft en del gæster (Og mig selv) som er gået kolde midt i 2. portion... Man bliver pludseligt voldsomt mæt...[Big Grin][:o)]

Kan i øvrigt maile den i en "printvenlig" udgave hvis I smider en PM med jeres emailadresse.[Smile]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#6
Citat:quote:

Originally posted by McQuolle

Hehe - Ja det er godt med dig.[8D]

Har testet den på M@X 2.0... Ham og Kluden kunne ikke engang spise op!!! [}Smile][Sad!] Må egentligt være fordi de ikke kunne lide den![V][B)]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62



Du glemmer lige at sige at gryden var på 800 liter og Kluden snakkede mere end han spiste [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Jeg kan kun give McQuolle's vildtgryde den bedste anbefalig - RIGELIGT SMØR [:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p][:p]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.....

Mvh  M@X 2.1
Svar
#7
Må benægte grydens størrelse, men kan kun bekræfte udsagnet om Kluden! [8D]

(Bruger en Le Cruset stegegryde - Den passer perfekt i størrelse)[Smile]

Lav I øvrigt gerne rigeligt mos... Den kan sagtens varmes og spises dagen efter også.[^][^][^][^][Big Grin]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#8
Pm sendt[Big Grin]
//Boryx

"I started out with nothing and i´ve still got most of it left"
Svar
#9
Har lige været ude i fryseren og finde 1 kg råvildt småkød

Har lige spist , men er allerede sulten igen [Big Grin][Big Grin]

Mvh LWL
Svar
#10
Det lyder lækkert, bortset fra sellerien [Big Grin] Kan den ikke bare erstattes af ekstra bacon ? [Wink]

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
The only difference between tattooed people and non-tattooed people is that tattooed people don't give a shit that you don't have tattoos.
-----------------------------------------------------------
Jeg vil bekæmpe din mening, men dø for din ret til at have den
Svar
#11
Kenneth>> Du kan ikke smage Sellerien direkte, men den er god til at give den samlede smag. Og NATURLIGVIS kan der puttes ekstra bacon i både ragouten og mosen.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#12
Yesss... mere Bacon ... Grisen er vores ven ... Vores fjender hader den ...[Big Grin][}Smile][^][:I]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
"Når to deler et ansvar, så er der to procent til hver"
Svar
#13
[Big Grin]
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)