Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hjemmelavet bacon..... Mums
#21
Det er såmænd stablet med top, så det er højre end kanten. Alt er brændt til slut. Men som skrevet, så er mit smuld også knastørt, hvilket jeg tror er meget vigtigt.
Svar
#22
Jeg bruger denne til røgen
http://www.tbsgrillshop.dk/shop/roegeove...rator.aspx

Den er ikke gratis, men et eller andet skulle man jo ønske sig til jul. Har brugt den til bacon i weberen og det bliver helt super. Jeg har ikke røget siden foråret, grundet temperaturen, men ideen med de frosne cola-flasker skal prøves:-)
Svar
#23
Jeg har med stor held lavet bacon på vildsvin. Fik to slag af naboen som betaling for at lave juleskinke af samme vildsvin.
5 dage i saltlage tørring i to døgn og så 2x12 timer over bøgespån.

Jeg bruger en røgovn fra danish outdoor, og er meget glad for den.
Kan stærkt anbefale at salte og ryge kølle af rådyr. Smager himmelsk på surdejsrugbrød med flødepeberrod.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog
It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog

Svar
#24
Så, nu er der lagt to kamstege i lage. Det hvide sukker i lagen er byttet ud med brun farin.

Er lidt spændt på hvordan de er at røge, når de er så markant mere magre.

Endvidere er en lille dyreryg og kølle blevet udbenet og lagt i lage.

Jeg prøver igen med tre dage lage, tre dages tørring men denne gang røges der tre nætter - undtagen filerne som får to gange røg.

Håber det bliver godt.

PS: jeg har hørt man ikke bliver fed af hjemmerøget bacon.......
Svar
#25
Så er resultatet færdigt - kamstegene er så lækre at man kan skære dem i tynde skiver og bruge det som pålæg på godt brød.

Selve dyreryggen er i en klasse for sig selv - det er simpelthen, i egen beskedenhed, det bedste røget dyrekød jeg nogensinde har smagt.
De fik som skrevet kun to gange 10 timers røg.

Prøv det - det er så simpelt og smager fantastisk.

Iøvrigt skal jeg i morgen til at rense mursten, og derefter igang med at lave mig en fin røgeovn - min far,som er pensioneret murer, vil bygge den for mig - dejligt.
Svar
#26
Hvordan laver du/i saltlagen?
Er det "bare" vand og salt?

[Image: Unavngivet1.jpg]
hmm, skal der være klumper i en prut????

[Image: dralflogomnavn.jpg]

livet er ikke så slemt endda, hvis man overvejer hvad alternativet er

SÅ SMIL DOG:-)

Nu med et par glasøjne. :/
hmm, skal der være klumper i en prut????



livet er ikke så slemt endda, hvis man overvejer hvad alternativet er

SÅ SMIL DOG!!  Tongue

Nu med et par glasøjne.  Cool
Svar
#27
Jeg bruger følgende til 1 liter vand:
100 g salt
10 g nitritsalt
10 g sukker

Den kan varieres i det uendelige, men pas på med at bruge for meget nitrit.
Hvis du vil tørsalte kan du bruge samme blandingsforhold som i lagen.
Ved tørsaltning er det ikke dumt at tilsætte noget timian. Giver en god smag.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog
It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog

Svar
#28
Så er jeg med i kampen [:p]

Prøver lige kræfter med 3 ribbenstege til bacon, før jeg prøver med dådyrkøllen [Wink]

Billederne fra 2. omgang røg (2-3l smuld pr røgning) som er igang nu.

[Image: Bacon%20Cam%201.jpg]

[Image: Bacon%20Cam%202.jpg]

Bruger et JBI smoker modul til Weber kuglegrillen.

Mvh Pete
Svar
#29
Jeg har iøvrigt erfaret, som jeg også har læst, at det er vigtigt for den gyldne farve på kødet, at det er vel tørret før røgning. Min sidste omgang bacon var virkelig fine i farven. De fik forinden røgen lov til at tørre tre døgn, et sted, hvor der var lidt træk.

Godt nytår[Smile]
Svar
#30
Hvad bruger I til at ryge med? Bøg, eg, birk eller elm

[Image: Unavngivet1.jpg]
hmm, skal der være klumper i en prut????

[Image: dralflogomnavn.jpg]

livet er ikke så slemt endda, hvis man overvejer hvad alternativet er

SÅ SMIL DOG:-)

Nu med et par glasøjne. :/
hmm, skal der være klumper i en prut????



livet er ikke så slemt endda, hvis man overvejer hvad alternativet er

SÅ SMIL DOG!!  Tongue

Nu med et par glasøjne.  Cool
Svar
#31
Jeg har købt en pose bøgesmuld hos den lokale slagter. Vil til at eksperimentere med at tilsætte enebærved til processen.
Svar
#32
Citat:quote:

Originally posted by maleren

Hvad bruger I til at ryge med? Bøg, eg, birk eller elm


Generelt så er alle løvtræer egnede, nogle bedre end andre.
Eg giver en hård røgsmag.
Alle frugttræer giver en god aroma.
Pil giver en meget fin/sart smag og egner sig bedst til mindre stykker.

På røgesmulden kan bruges:
Timian giver en god aroma/smag.
Enebær og grene er meget velegnede.
Svar
#33
Jeg bruger som standard bøg og rødel. Har overvejet at skaffe en sæk æblespån og en sæk hickory til bacon. Den kombi må give noget fantastisk bacon.

It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog
It's not the size of the dog in the fight - it's the size of the fight in the dog

Svar
#34
Jeg har bacon som blev færdigrøget i går.
Og det er helt perfekt, her er opskriften:
Pr. 1kg kød
27gram almindelig salt
13 gram Nitrit salt
3 gram sukker
3 gram stødt sort peber

Gnid salt-blandingen godt ind i kødet specielt i alle krinkelkrogene hvor ribbenene har siddet.
Læg kødet i en plast pose der kan lukkes helt og klem alt luften ud, alternativt vakuum pak det.
Husk at lægge den rest af saltet der ikke hænger ved kødet ned i posen ellers bliver salt forholdet ikke korrekt.
Læg kødet i køleskabet i mindst 10 dage og vend det med et par dages mellemrum.
Når tiden er gået så tages kødet ud og skylles grundigt under den kolde hane.
Læg kødet til udvanding med ca. 1½ liter koldt vand pr. kilo kød, lad det udvande op til 6 timer alt efter hvor salt du ønsker din bacon.
Kødet tørres af med rene viskestykker og hænges koldt i ca. 3 dage til tørring.
Ryg koldt i mindst 2 x 8-10 timer.

Nu kommer det sværeste i verden!
At lade det hænge 2-3 uger før det spises Smile

[Image: R0011882_zps001726e9.jpg]
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)