Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hausken dæmper sprængt
#21
@NA der er vi så ikke enige, men skidt med det.
Svar
#22
@ Rolin jeg går ud fra at annulleringen af dit indlæg betyder at vi stadig er venner ;0)

Ha' en god uge
Svar
#23
Citat:quote:

Originally posted by BT24

@NA der er vi så ikke enige, men skidt med det.


Er det prisen på en dæmper til forsvaret vi ikke er enige i, eller er det spørgsmålet, om det kan betale sig at smide en del i renser i en time, for at spare mellem 3000 og 10.000 (PS selv om det er i forsvaret, så kan denne ultralydsrenser godt passe sig selv mens den renser [Wink])


Hvis en lyddæmper er en våbendel, så må en gummistøvle være en legemesdel
Borger i en bananrepublik, hvor myndigheder og bandegrupperinger, udviser en forbavsende lighed
Svar
#24
Arh så har du den elektriske model uden håndsving ;0)

Vi er også begyndt at rense dem til årligt eftersyn, men at vi smider tre 9 år gamle dæmpere væk er ikke at rutte med skattepengene.

Der er jo alligevel lad os sige 20 dæmpere på lager der har lagt der i 10 år, da vores dæmpere holder godt, om to år bliver de sansynligvis skrottet da de er forældede selvom de aldrig har skudt et skud fordi TRG-42 systemet skal udskiftes. Mange ting bliver solgt på forsvarets auktioner, men ikke våben dele.

Lad os sige den koster os 3000 kr.....det er stadig småpenge.
Svar
#25
Tjaaa... Jeg blander mig lige her ..

Hvilke aluminiums-legeringer bruges typisk til at fabrikere dæmpere af?

(hvilken type er Sonic dæmperne CNC drejet/fræst af?)

De mest anvendte standard aluminiums legeringer har en massefylde på ca. 2,7 - 3 gram /ccm -- De fleste stål legeringer ligger lige omkring 8 g /ccm --

De mest almindelige anvendte Alu-legeringer har en styrke (Tensile strength på ca . 70 - 100 MPa , hvor almindeligt rustfrit stål (A2)ligger omkring 500MPa - altså er aluminium ca 3 gange letter, men 5 gange svagere, medmindre man benytter specielle Alu-legeringer med høj styrke- f.eks. den mest almindeligt anvendte "Aircraft grade Aluminium" 7075-T som ligger mellem 250 og 510 MPa (T6)

Så: NEJ Det meste Aluminium er IKKE stærkere end stål pr. vægt-enhed .. og Grade 5 Titanium (6AL4V, eller "russisk ubåds-blik") er mindst 5 gange stærkere end almindeligt aluminium, pr. vægtenhed --

(Altså helt i særklasse, men har andre problemer .. feks kræver svejsning af titanium meget nøje kontrol og know-how, for at undgå stress-frakturer ved efterfølgende belastninger)

Aluminium har den udtalte svaghed at selv en moderat opvarmning reducerer styrken dramatisk . Dette gælder også mange af de "eksotiske" høj-styrke alu-legeringer .. opvarmning til så lidt som 250 grader C kan reducere styrken til under det halve ..

Tilbage til den sprængte Hausken dæmper -- Det ligner mistænkeligt en "sekundær detonation" altså en eksplosiv forbrænding af varme findelte krudtrester i dæmperens "reflex-kammer" - kombineret med en eller flere punktformige materialefejl i yderrøret (Læg mærke til hvordan fraktur-revnerne ligesom "starter i et eller flere punkter" på røret.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
"Når to deler et ansvar, så er der to procent til hver"
Svar
#26
Legering 6026 T9
Brudstyrke min 370 N/mm2
Erfaringsmæssigt skal man være meget energisk for at skyde den varmere end 150grader. Det kræver faktisk at man har magasiner opladet i forvejen, og er frisk på håndtaget.
Det har selvfølgeligt også noget med konstruktion at gøre. Nogle dæmpere har kernen som den primære styrkebærende, og yderrøret som kun trykbærende.
Andre har yderdelen som både styrke og trykbærende, hvorved varmen ledes direkte ud til overfladen, og derfor lettere holder temperaturen på den styrkebærende nede.

Jeg må dog erkende at den lille 35 dæmper havde en grænse, når man skyder fuldauto med 5.56 nato, så bliver den træt efter ca 88 skud på under 10 sekunder.
Men dog ikke mere end at yderdelen udvidede sig pga. varmen, så den gled frem over inderrøret.


Hvis en lyddæmper er en våbendel, så må en gummistøvle være en legemesdel
Borger i en bananrepublik, hvor myndigheder og bandegrupperinger, udviser en forbavsende lighed
Svar
#27
Så kom der svar fra forsvaret vedr. Kassering er lyddæmpere.


Tak for din henvendelse, som Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har modtaget via Forsvarsministeriet og Værnsfælles Forsvarskommando.

FMI er ansvarlig for indkøb af materiel til hele forsvaret, herunder ansvarlig for indkøb af lyddæmpere.
Jeg kan i den forbindelse oplyse, at forsvaret ikke kasserer lyddæmpere på baggrund af vægt og/eller fordi de er fyldt med skidt.

Det kan muligvis opfattes sådan for den enkelte soldat, da han vil opleve, at han afleverer sin ”gamle” lyddæmper og får en ny, såfremt han mener, at den ”fejler” noget. Når soldaten afleverer lyddæmperen, bliver den imidlertid sendt til Forsvarets Hovedværksted, hvor den bliver undersøgt og renset, således at den fremstår som ny og kan genbruges.

Teorien bag det at kassere en lyddæmper på baggrund af vægten er, at vægten af opbygget kulstof, sod og andet snavs nedsætter volumen af lyddæmperen - og dermed dæmpningen. Dette er også rigtigt, men kulstof og sod vejer vidt forskelligt. Metoden med vejning af lyddæmperen er derfor ikke entydig og kan ikke anvendes som selvstændig metode.

I forbindelse med undersøgelsen af den enkelte lyddæmper ved Forsvarets Hovedværksteder bliver lyddæmperen vejet, men den bliver også gennemset med et videoendoskop. Gennemsynet med videoendoskopet gennemføres med henblik på at danne sig et overblik over, hvor meget skidt der har lagret sig i lyddæmperen. Såfremt det i forbindelse med undersøgelsen vurderes nødvendigt at rense lyddæmperen, råder forsvaret over flere muligheder til at rense disse. Forsvaret anvender bl.a. natriumhydroxid til rensning. Forsvaret har også udviklet et plastgranulat og en sprøjtespids til trykluft, som anvendes til rensning af tilsodede lyddæmpere.

FMI håber med ovenstående, at du har fået et indblik i, hvordan forsvaret foretager en grundig undersøgelse af den enkelte lyddæmper. Det er vigtigt for forsvaret, at anvende ressourcerne fornuftigt og under størst mulig hensyntagen til såvel miljø og økonomi, som til soldaternes arbejdsmiljø.


/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
Acts 10:13, "Rise, Peter; kill, and eat".

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.



Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)