Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elg-Farsbrød
#1
Farsbrød med Elg

Man går I skoven og skyder en elg. ..

Når det ikke sker, så venter man til ugen efter, for så at finde elgfars til 129SEK per kilo i ICA. Til 4-5 personer køber man måske 2 stænger fars, lidt under et kilo, og tre pakker skiveskåret Bacon.

Man går på Systembolaget til den stramme dame, der godt nok spørger om hun skal hjælpe, men jeg er I tvivl om hendes hjælpsomhed er ægte, og køber vin så det passer (Chilensk og Sydfransk I dette tilfælde). At være "glad I åbningstiden" synes at være langt borte I hendes tilfælde. Men således beskammet og moralsk defameret trasker man ud med det man behøver.

Jeg valgte at lave en fars, der kun var krydret med salt og peber. Til 1kg elgfars (3% fedt jvf etiketten) iblandede jeg 2 æg, et revet stort løg, 1 revet rå kartoffel, 2dl fløde og godt og vel (!) 100g revet Vesterbotnsost (semitørret ost).

Bacon arrangeres, sirligt og grundigt - respekt for de ægte vitaminer !

[Image: Elg_Farsbr%C3%B8d%202016-10-20%2014.55.24.jpg]

Farsen påføres i ca 1cm lag og der rulles sammen…
[Image: Elg_Farsbr%C3%B8d%202016-10-20%2015.05.27.jpg]

Elgfarsbrød klar til ovn
[Image: Elg_Farsbr%C3%B8d%202016-10-20%2015.11.10.jpg]

Når kernetemperaturen er på 70C påfører jeg en Ås af Lingon/Tyt sylt på toppen, som smelter og glaserer hele molevitten ganske nydeligt til kernetemp er på 75C - klar til servering
[Image: Elg_Farsbr%C3%B8d%202016-10-20%2017.41.23.jpg]

Portion: Flækket bagt kartoffel, flødestuvet champignons & løg, smørstegt polenta-blok m/gulerodstern og tyt-sylt
[Image: Elg_Farsbr%C3%B8d%202016-10-20%2016.35.58.jpg]

En venlig, gavmild ret til det el(g)endige svenske efterårsvejr [Smile]

Mvh Pete
Svar
#2
Damn, det gad jeg godt smage......[:p][:p][:p][:p]

Sid ikke inde når alt håb er ude....

mvh M@X 2.0
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.....

Mvh  M@X 2.1
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)