Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvem kan lave spiralflutning i pibe og bundstykke?
#1
Ja som overskriften siger, hvem kan spiralflute min pibe og mit bundstykke. Det skal være en i Jylland. Gerne Midtjylland. 
Jeg jar set at alle de seje på YouTube og alle de andre SoMe har flutet deres piber og bundstykke.
Jeg er faktisk ikke klar over om det gør noget godt? Så i første omgang vil jeg gerne vide hvem der kan klare opgaven og hvad det måske koster. Men hvis der er en der har gode dårlige erfaringer lytter jeg gerne inden jeg får snittet en hel masse..
Vegetar, gammelt indiansk ord for dårlig jæger.
Svar
#2
Jeg har en spiral fluted pibe på min S&L.
Den er til salg hvis det skulle være.
Jeg er rigtig træt af når den skal tørres over. Det er møgbesværligt.
Der er helt sikkert bedre med en lige fluted. Det med den drejer når man tørrer af... Det blev jeg bare træt af allerede første gang den sad på riflen.
[Image: asgaard.gif]

Fordi jeg kan.
223Rem
300 AAC Blackout, 
260AI, 308Win
 

Svar
#3
Det undgår du dog ved at ikke spiral flute piben, bare en almindelig 'straighr flute' og dernæst at piben er i rustfrit stål. Argumentet for fluting er at det gør piben lettere, og nogen siger stivere, men hvor rigtigt det sidste er, har mange debatteret frem og tilbage. Den specofikke overflade bliver ogsaa større, og derfor hjælper med til at køle piben hurtigere…………. men så varm burde man nu heller ikke skyde den, at det skulle være nødvendigt.
H
Hogmeister
Svar
#4
I forhold til vægt bliver den stivere. (Det er fakta)

Den får også større overflade som vil gavne ved afkølingen. (Mindre målbart)

Den er dog blevet lidt hurtigere varm pga. den reducerede volumen......... såeeh  Dodgy

Vi er her ude i detaljer, som jeg ikke tror har nogen praktisk betydning!

Har haft både spiral og ligeflutede......... hvorfor- because im worth it Heart
"Once upon a time in the West"
Svar
#5
Ja flueknepperi
H
Hogmeister
Svar
#6
Nogle har en teori om, at det kan være ødelæggende for præcision hvis flutningen laves efter der er lavet riffelgange.
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar
#7
(08-06-2020, 12:02 AM)CP Skrev: Nogle har en teori om, at det kan være ødelæggende for præcision hvis flutningen laves efter der er lavet riffelgange.

Ja, og derfor er kunsten i alt bøghsemageri der omhandler piber, at bruge skærende værktøj med så lavt spåntryk som muligt.!
"Once upon a time in the West"
Svar
#8
Når du nu har besluttet om piben skal have spiral eller lige flutes, ville jeg - i dit sted - kontakte Hatting eller Ejnar Kildegaard til jobbet. Jeg har set nydeligt arbejde fra begge.
Mvh Lars
"Jeg har mange forskellige interesser, men de slutter alle på -jagt"

Forbundsmester 2020 i sporting, jagtfeltskydning og jagthorn!
Svar
#9
Meget af det stress i piben kan aflastes (er det det rigtige ord?) ved at få piben cryogen behandlet bagefter. Det fik jeg gjort med min riffel.
H
Hogmeister
Svar
#10
(09-06-2020, 12:08 AM)Lars M. L. Skrev: Når du nu har besluttet om piben skal have spiral eller lige flutes, ville jeg - i dit sted - kontakte Hatting eller Ejnar Kildegaard til jobbet. Jeg har set nydeligt arbejde fra begge.
Mvh Lars

Som Lars skriver Ejner Kildegaard er god kender ikke Hatting 

det er imponerende at der kun en der svare på hvad ud spørger op, men der en hel flok :::::::: og flueknipper der kommer med en spand L... som ikke har noget med spørgsmålet at gøre, 
flutning er opfundet med et grundlag
Svar
#11
@. Rasmussen


det er imponerende at der kun en der svare på hvad ud spørger op, men der en hel flok :::::::: og flueknipper der kommer med en spand L... som ikke har noget med spørgsmålet at gøre, 
flutning er opfundet med et grundlag


det er da noget af en spand møg du skriver.   hvis ikke et forum med interesse i våben og skydning diskuterer alle vinkler på et spørgsmål er det da nemmere at google " bøssemagere " på Krak eller lignende. så er der da ingen grund til at benytte dette forum.
mvh
Strom, naturgænger
Svar
#12
Ja, og lær at skrive ordentlig Dansk!!
Hogmeister
Svar
#13
(09-06-2020, 10:46 PM)hogmeister Skrev: Ja, og lær at skrive ordentlig Dansk!!

Jeg vil godt bede om en anstændig tone.


Jeg synes ikke det er rimeligt at mobbe folk med et læse/skrivehandicap.

Hilsen

JCK
Svar
#14
Vrøvl Rasmussen. 
Læs Søby’s opslag igen: der er flere spørgsmål og opfordring til at komme med både gode og dårlige erfaringer. 
Dit opslag er det der er længst væk fra trådstartets
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar
#15
Først og fremmest 
@Hogmeister
Det er ikke acceptabelt at "skyde" på folks evner som skribenter, ligemeget hvor slemt det end måtte være. Stavevanskeligheder og manglende evne til korrekt tegnsætning skal IKKE være en hindring for at byde ind her på forum. Så den slags underlødige kommentarer vil jeg gerne have mig frabedt. 

Når det så er sagt, så kan jeg ingenlunde bifalde tonen i Rasmussen45´s indlæg. Jeg er bekendt med @rasmussen45 selv bifalder en bramfri tone, men skru lige en tand ned for charmen Rasmussen, når du tilkendegiver din utilfredshed. Som jeg læser indlægget og svarene her i tråden, så er der blevet svaret på forespørgslen og svarene har været ganske lødige og relevante. 

Generelt set kan vi herinde  (Modsat mange andre foraer) prale med at have en rigtig god og hjælpsom tone, det vil jeg sætte pris på fortsætter. 

ADMIN
Pro rege et grege 
Plus ultra
Svar
#16
Jammen jeg undskylder gerne Klokker. Jeg har blot en tendens til at sammenligne lidt med mig selv. Jeg har ikke boet i Danmark i 52 år, taler aldrig Dansk med nogen her, er Canadisk gift, og mener selv at jeg skriver et relativt fejlfrit Dansk i mine indlæg. Jeg synes godtnok lige at Rasmussen, et Dansk navn om noget, kunne have gjort det bedre. Det skriveri var langt under den skolepligtige grænse efter min mening. Måske han var ophidset, men så er der 'spellcheck' der kan rette hans fejl.
Som du selv erkender, mener jeg også at hans forespørgsel er blevet besvaret med mange gode indlæg, oplysninger og erfaringer. Nok til han kan danne sig et billede og mening om han selv ønsker at gå igang med projektet.
Hogmeister.
Hogmeister
Svar
#17
Ja tak, jeg er meget tilfreds med de svar der er kommet. Jeg har en ide om hvilken bøssemager jeg vil bruge, hvis og når jeg bestemmer mig for, at få skåret lidt i piben.

Er der en der ved, om det er et problem med flutning, når piben er en original Sauer 200 str pibe?
Vegetar, gammelt indiansk ord for dårlig jæger.
Svar
#18
Flutningen har masser af fordele såsom mindre vægt, større overflade i forhold til afkøling og ikke mindst så syntes JEG at de fleste flutnings er ret flotte at se på. 
Der findes en del eksempler på flutning af piben hvor flutningen stopper 5-10 cm fra mundingen. det har jeg lidt vanskeligt ved at forstå. Jeg mener, hvis nu en af fordelene ved en flutning er, at piben køler hurtigere grundet mindre materiale og større overflade, så kan det da ikke være en fordel  at den yderste del af piben har det oprindelige profil. Her tænker jeg på uens afkøling af piben og ringere præcision til følge. 
Jeg ER klar over vi her er i det segment, der af mange vil kaldes flueknepperi og med mine ringe evner, så vil det nu nok ikke have nogen mærkbar effekt, men når vi nu så ivrigt jagter de sidste mm i grupperne, så forstår jeg ikke helt man skærer i sine piber.
 Så hvis det var mig der skulle skære i min STR-pibe, så ville jeg tænke nøje over hvilken type flutning, der skulle være.
Pro rege et grege 
Plus ultra
Svar
#19
Jeg har en STR pibe, flutet langsgående af Gammeltoft. Den skyder særdeles tilfredsstillende.
mvh
Svar
#20
Endelig så har fluting også meget at gøre med den WAAU!! effekt den udløser når man møder op med sådan en gøb på banen eller reviret…………….. Hvis vi skal være helt ærlige
H
Hogmeister
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)