Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Erfaringer med Præcision mundings bremser
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej Forum

Er der nogen som har erfaringer med Præcision mundings bremser
fra våbensmeden.? Er det noget der kan anbefales.
De ser spændende ud. [Smile]
Jeg har den og synes den dæmper rekylen effektivt. Og selv om mange ikke synes det kan passe mener jeg at støjen ikke er forøget, men jeg har dog ikke foretaget en måling. Se evt foto af min riffel her, den nederste (Classic):
http://www.schultz-larsenrifleclub.dk/rask-moelle.htm

The difference between men and boys is the price of their toys
normalt skyder folk bedre når de får monteret en mundings bremse
da den følte rekyle bliver mindre ....... men støjen ved skyttens øre bliver højere så der SKAL bruges høreværn også på jagt

Mvh. Hatting
Custom Metalsmith
http://www.ahlarsen.dk
Tak for jeres svar.

passer det at Præcisionen også bliver bedre.?
Tror ikke præcisionen bliver bedre, men måske din skydning [Smile]

Mvh. Loft
Den bedste mundingsbremse der findes, er en god lyddæmper - ex fra A-Tec eller Hausken (begge norske) - de dæmper rekyle så godt som den bedste rekylbremse, OG de formindsker den skadelige støj fra ca 160 dcb til ca 130 dcb - en betragtelig dæmpning - det er jo ikke i nærheden af, at kunne betegnes som "lydløst" - det som fæhovederne i den lovgivende magt herhjemme frygter så meget. Pga sidstnævnte ignoranter er dæmpere desværre ikke tilladt herhjemme... Hvor er vores (slappe) jægerforbund i denne sag..?? Synes aldrig de gør en s...
Norske og svenske jægere har forlængst fået argumenteret sig til retten til at anvende dæmpere på jagt og på bane. Men ikke i DK, næh nej - havd kunne der ikke lige ske...[xx(][xx(][xx(][xx(][xx(]
Jeg havde for nogle år siden en mundingsbremse fra Korsholm monteret på en Sauer 200. Riflen skød utvivlsomt bedre med den på - og det gjorde jeg også. Riflen skiftede jeg ud med en Tikka T3 Varmint, men fik den samme mundingsbremse flyttet med over. Her var resultatet modsat. Der blev en anelse større spredning med den monteret.
Derfor er min erfaring, at man ikke på forhånd kan definere om riflen skyder bedre eller dårliger. Til gengæld tror jeg at langt, langt de fleste jægere skyder bedre, jo mindre rekylen er.
Rekylbremsen fra norske Vektor Maskin er den beste jeg har set, og det til en fornuftig pris. Jeg har en til mine 6,5-rifler og den er vanvittig effektiv. Den fjerner noget mere rekyl end mine lyddæmpere gør. Problemet er jo at riflen med denne bremse larmer vanvittig meget; så jeg bruger både ørepropper og hørselsværn når jeg skyder med den (og bliver ganske upopulær på banen når der er andre der).

Nu må vi jo bruge lyddæmpere heroppe, så det gør jeg stort set. Bremsen bruger jeg primært når jeg skal skyde mange skud over kort tid siden dæmperne bliver meget varme (ødelægger både dæmper og sigten (mirage)) og vil kunne spotte kuglen selv.

Vektor reylbremse: http://www.vertebrae.no/index.php?page=s...t&Itemid=1
Det er en fin bremse sådan en vektor, men at skrive kompakt, er da vist ikke ordet, som jeg ville vælge[Big Grin]

"The big eight, for ever"
[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG][Image: th_c336.gif?t=1296486615]
[Image: trijicon.png]
Citat:quote:

Originally posted by Barks
Nu må vi jo bruge lyddæmpere heroppe, så det gør jeg stort set. Bremsen bruger jeg primært når jeg skal skyde mange skud over kort tid siden dæmperne bliver meget varme (ødelægger både dæmper og sigten (mirage)) og vil kunne spotte kuglen selv.



Så overvej et " T.A.B. Gear Supressor Cover ", som er et stof-varmeskjold til at trække over lyddæmperen.

Det er fores med Nomex, så selv efter mange skud kan du sagtens efterspænde, afmontere, røre dæmperen uden handsker.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Njae, min 6,5-version er lige stor/lille som en lille tændstikæske. Selvfølgelig er de runde, hullede varianter som ser ud som en forlængelse af pipen mere elegante; men jeg har ikke prøvet nogen af dem, som er i nærheden effektmæssigt. Der er jo snak om fysik her; og mere gas begover betyder alt andet lige mere bremseffekt. Hvis du vil reducere rekylen en smule fungerer de "pæne" jo fint, hvis du vil have rekylen mere eller mindre væk er en Vektor fin.
Citat:quote:

Originally posted by HappyNanoq
Så overvej et " T.A.B. Gear Supressor Cover ", som er et stof-varmeskjold til at trække over lyddæmperen.

Det er fores med Nomex, så selv efter mange skud kan du sagtens efterspænde, afmontere, røre dæmperen uden handsker.

Det fungerer temmelig dårligt til dæmpere med aluminium i konstruktionen. Disse tåler begrænset med varme, og svækkes betydeligt hvis du skyder dem meget varme. Flere konstruktører (mener bl.a. A-Tec) anbefaler vel max 5 skud med overtræk på dæmperen, hvorefter trækket skal af og dæmperen skal køles.

Det giver måske mening på en BR-Reflex i stål, men de fleste varmeovertræk smelter på et eller andet tidspunkt fast til dæmperen. OK at Nomex forhindrer dette, men det vil som regel være på bekostning af dæmperen...

Jeg har monteret et bredt miragebånd på en af dæmperne; det løser det meste af mirageproblemet - men grundlæggende er det ikke gunstigt at have noget som er varmere end pipen endnu nærmere sigtelinjen. Det opvejes stort set af dæmpernes fordele, men selv her i Norge hvor vi kan købe dæmpere over disken ser du ikke mange som skyder lange serier med dæmper på langholdsbanerne (mirage/dæmperslitage og den yderligere bremseeffekt fra gode bremser som Vektor er vel begge dele af grunden).
Har selv haft en "VS" mundingsbremse monteret på en tidligere riffel. Den blev UDEN TVIVL mere præcis. MEN !! Støjede som om man stod midt i et tordenvejr ;o)