Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frischling i grill, opskrift opfundet
#3
Hej,

Jeg har aldrig grillet vildsvin, men jeg har med stor succes brugt følgende fremgangsmåde til skinker på op til 6kg.
Jeg laver en salt lage ca. 1 til 10 og så får den ca sukker i 1 til 20. Kog den op og lad den køle helt af. ca. 1,5 døgn før grisen skal på grillen sprøjter du saltlagen i grisen med en injektionssprøjte, jævnt fordelt over det hele.
Når så den skal grilles bliver sværen ridset, og der fyres forsigtigt, så det tager ca. 3.5 til 4 timer at få den op på 82 grader. Øl undervejs benytter jeg også ligesom sværen bliver gnedet med salt inden stegning.
Du har nu en let sprængt og mør gris der ikke er tør. Det lyder af meget salt men den er ikke salt, bare lige tilpas. Til 8.5kg vil jeg nok lave 1,5 liter lage.

PS: Du bør poste et billed af resultatet.

Knæk og bræk
Flemming
[Image: MilleVTF.jpg]
Knæk og bræk
Flemming
Svar


Beskeder i denne tråd
Frischling i grill, opskrift opfundet - af mosse6 - 07-09-2009, 11:08 AM
Frischling i grill, opskrift opfundet - af Flemming - 07-09-2009, 04:06 PM
Frischling i grill, opskrift opfundet - af mosse6 - 10-09-2009, 09:35 AM
Frischling i grill, opskrift opfundet - af mosse6 - 14-09-2009, 12:19 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)