Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elg bovsteg
#4
Ikke nødvendigvis juleøl. En eller anden god brown ale eller anden "dark" øl kan sagtens bruges. Gerne en med en god kraftig fyldig smag.

Jeg laver næsten noget magen til dit (Næsten alt vildtkød passer glimrende). Jeg plejer dog at lade det simre noget længere, og som sagt med noget øl og lidt farin, gerne mere end 3 timer ved meget svag varme. Det skader heller ikke at tilsætte en pakke bacon til at give lidt smag imens det simrer. Når det er godt gennemstegt så skærer jeg kødet i "mundrette" stykker og så bliver det druknet i sovsen når den er lavet og tilsmagt med godt med fløde.

Som tilbehør kan især anbefales følgende:

Kog ca. 1,5 kg. melede kartofler uden salt. Mos kartoflerne med 2 pk. gul pikant friskost, lidt smør (husk nu riiiiiiiigeligt smør), lidt mælk og tilsæt så 250 g ristede sprøde bacontern. Prop blandingen i et halv-lavt ildfast fad, drys med en god revet gratineringsost. Smid straks i ovnen v/ 200°C indtil osten er godt gylden og lidt sprød - Ca. 30 min. (Kan evt. forberedes dagen før, og så skal den have ca. 60 min ved 200°C for at være rigtigt gennemvarm.)

Det bliver en gude-ret... Men det ligger tungt...

MvH
Morten
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar


Beskeder i denne tråd
Elg bovsteg - af rkn - 26-10-2010, 11:35 PM
Elg bovsteg - af McQuolle - 26-10-2010, 11:37 PM
Elg bovsteg - af rkn - 26-10-2010, 11:45 PM
Elg bovsteg - af McQuolle - 27-10-2010, 12:10 AM
Elg bovsteg - af rkn - 27-10-2010, 12:55 AM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)