Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sverige : Vildsvin med dødelig dosis trikiner
#14
CITAT:
Trikiner (Trichinella spiralis)
Trikiner er små rundorm, hvis larver i sjældne tilfælde forekommer hos svin, og derfor kan forekomme i svinekød. Spiser man sådant kød, udvikles der i løbet af få dage larver, der bliver kønsmodne i ens tyndtarm, og sygdommen trikinose udvikler sig. Man smittes altså kun med trikiner ved at spise kød (især fra svin, men også fra kvæg og vilde dyr), som ikke er tilstrækkeligt varmebehandlet. Man vil ofte kunne høre en knasen, når man tygger kødet, da indkapslingerne af trikinerne tit er forkalkede.
Trikiner lever hele deres liv i én vært (kan være et menneske), og har derfor mellemstadie-larverne til at vandre i kroppen. De voksne orm, som lever i tarmen, giver ikke nødvendigvis problemer. Men når de æg, hunnerne lægger i tarmen klækkes, vandrer larverne ud i kroppen - især tunge, øjenmuskler, mellemgulv og hjerte, hvor de indkapsler sig.
Nogle steder er kød, der indeholder trikiner en delikatesse og kaldes "perlekød", da indkapslingerne kan minde om perler, og de lokale ikke ved, hvad det er. Varmebehandling af kød kræver opvarmning til min. 75 grader - dvs. gennemstegning - ellers dybfrysning i minimum en uge.
Trikiner er i stand til at fremkalde betændelse. Symptomer på trikinose er kvalme, hovedpine, diarre og udslæt. Hvis centralnervesystemet angribes, kan sygdommen medføre døden.
Globalt er parasitinfektioner særdeles udbredte og meget alvorlige. Hvert fjerde menneske i verden har indvoldsorm.



Amateurs practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Avatar.jpg]
Svar


Beskeder i denne tråd
Sverige : Vildsvin med dødelig dosis trikiner - af ID - 02-12-2010, 02:40 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)