13-02-2013, 04:42 AM
Citat:quote:
Originally posted by mikkelhund
Grise på danske slagterier bliver bedøvet med co2 og hjertet er i langt de fleste tilfælde stoppet inden grisen bliver stukket og blodet tappes. Kniven har en slange monteret og blodet bliver derfor ikke kontamineret af savl, opkast eller andet. Desuden bliver blodet samlet i beholdere på omkring 30 liter så man ikke skal smide en hel tankfuld ud i fald det er kontamineret. I USA bestråler man blodet inden det andvendes og derfor bruger man ikke knive med slanger. Man lader det hele pladre ned i store blodrender under slagtekæden. Man kan tappe 3-3,3 liter ud af en almindelig slagtegris og det er hvadenten hjetet slår eller ej.
Mvh Thomas
Constipated people just don't give a crap
Tak for korrektionen[] Jeg skriver også udelukkende fra erfaringer med hjemmeslagtning. De lam og grise, som jeg har slagtet, har alle været skudt med en boltpistol eller en .22 mag[] og (næsten) i samme arbejdsgang, har jeg skåret halsen over på dyret, og kædet det op.
Hilsen Kim
Skov- og landskabsingeniør Hold 18
Skov- og landskabsingeniør Hold 18