01-03-2006, 01:16 PM
Hvis du har varmluft-ovn kan du törre biltongen i den. Läg de tynde ködstrimler i marinaden med de krydderier du önsker, hav lidt fantasi og find på egne smage. Siden lägger du det ud på plader (gerne på bagepapir- så får man mindre .... af den man deler avis med for det kan sätte sig fast- särlig hvis der er honning i marinaden) i ovnen på ca 40-45 grader, sät noget imellem lågen så den står ca 5 cm åben- sät propellen i gang og efter et dögn er delikatesserne klar. Samme varmluftovn er også fortreffelig til at törre kantareller og andre delikatesser som er ströet omkring i skoven. Så smuler man bare en håndfuld af det i sovsen til elgstegen om vinteren når man länges til näste efterår.
En anden lille ting- lever og nyrer og andet krams fra vildt som folk ikke vil have giver jeg et let opkog i vand med lidt salt i- på dette vis får jeg det värste blod väk og konsistensen bliver "skärbar". Siden skärer jeg det i tynde skiver og törrer det på samme måde i varmluftovnen og når det er tört bräkker jeg det i små stumper. Det er de bedste hundegodbidder man kan få som belönning på träningen- GRATIS- og hundene vil slå knuder på sig selv for at få lidt.
En anden lille ting- lever og nyrer og andet krams fra vildt som folk ikke vil have giver jeg et let opkog i vand med lidt salt i- på dette vis får jeg det värste blod väk og konsistensen bliver "skärbar". Siden skärer jeg det i tynde skiver og törrer det på samme måde i varmluftovnen og når det er tört bräkker jeg det i små stumper. Det er de bedste hundegodbidder man kan få som belönning på träningen- GRATIS- og hundene vil slå knuder på sig selv for at få lidt.