Følgende advarsel
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 871 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 871 errorHandler->error







Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vildtgryde m/ bagt mos (En rigtig herre-ret!)
#1
Er af flere blevet rost for min vildtgryde[:I], så vil da lige dele den med jer. Måske I også kan lide den. [8D]

Vildtragout:
1-1,5 kg reelt vildtkød (Noget mere hvis det er med ben, men alt kan bruges)
2 stk. gulerødder.
2 stk. pastinakker.
2 stk. persillerødder.
1 stk. 1½ cm tyk skive knoldselleri.
1 stk. porre.
½-1 L mørk øl.
1 spsk. Brun farin.
1-2 L Okse-/Vildt- eller grøntsagsbouillon (Evt. blandet).
200 g bacon tern/strimler.
300 g svampe (Evt. blandede svampe på konserves).
½ L fløde
2 spsk. ribsgele
Smør
Salt
Peber

Tilberedning:
Kødet gnides med salt og peber og brunes godt på alle sider i rigeligt smør i en tykbundet stegegryde. (Hvis der er ben i kødet, så bræk gerne benene så marven er blotlagt) Bacon tilsættes og svitses kort. Alle grøntsager skæres i halvgrove stykker og tilsættes sammen med den mørke øl og brun farin. Fyld op med bouillon så kødet er godt halv dækket. Bring det hele i kog. Skru ned og lad retten små-simre under låg i gerne 4-6 timer ved svag varme. Vend kødet en gang eller 2 i timen og spæd evt. op med øl og bouillon. Det må ikke koge tørt og der skal være væske nok til sovsen!!! Når tiden er gået, tages kødet op, og lægges på et fad, og pakkes ind i sølvpapir. Sovsen, inkl. Grøntsager og bacon, hældes i en blender og det blendes kort. Det hældes igennem en si tilbage i gryden og svampene tilsættes. Bring det i kog, tilsæt fløde, ribs gele og jævn sovsen. Smag til med salt og peber. Kødet udbenes og skæres i mundrette stykker og hældes i
sovsen. Lad det lige varme godt igennem og server straks.

Tilbehør Bagt kartoffelmos:
2,5 kg melede kartofler.
200 g sprød ristede bacontern.
2 pk. Gul Pikant Friskost (Kan varieres med de andre typer.
Mælk
Smør
Salt
Hvid peber
200 g gratinost (gerne blandet Emmentaler/Gouda).

Tilberedning:
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem uden salt til de begynder at koge ud. Hæld vandet fra, og lad dem lige "dampe tørre". Mos kartoflerne godt - Den skal være uden klumper! Tilsæt pikantosten og spæd med smør og mælk til massen har den rette konsistens. Cremet, men stadig fast. Rør de sprøde bacontern godt ind i mosen og hæld massen i et ildfast fad. Gratineringsosten drysses over. Bages ved 200°C i ca. 30 min, til osten er sprød og gylden, hvis den sættes i ovnen imens mosen stadig er varm. Hvis man har lavet den dagen før skal den have ca. 1 time ved 200°C. Man kan evt. dække den af med sølvpapir halvdelen af tiden for ikke at osten skal blive for mørk.

Vildtragouten og den bagte kartoffelmos serveres f.eks. med:
Tyttebærmarmelade, Asier, kogte bønner, waldorfsalat eller tzatziki og godt hjemmebagt grovflûtes.

Velbekomme. [Big Grin]

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, .308Win, 9,3x62
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar


Beskeder i denne tråd
Vildtgryde m/ bagt mos (En rigtig herre-ret!) - af McQuolle - 13-12-2011, 03:34 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)