02-01-2015, 11:25 PM
Jeg har godt nok tilberedt og konsumeret meget råvildt gennem tiden. Både skudt med hagl, kugle og kølerhjelm.
Noget ryger i gryden til stegning, men det meste på grill eller i ovn.
Inden tilberedning fjerner jeg alle kirtler og større klumper fedt, blodudtrækninger i kødet og evt. forurenet kød, hvis der har sevet maveindhold ud. Mindre hinder lader jeg sidde, hvis kødet skal i ovn eller på grill - de holder på saft og smag! Derudover forsvinder de af sig selv, ved længere tids stegning.
Mht. marinade, så har jeg stor succes med en honning & chili marinade, der bliver nærmest glaseres ind i kødet, ved høj starttemperatur (225-250 *C) i 10-15 min. for derefter at stege kødet ved lavere temperatur (ca. 165-175 *C).
Marinaden består af honning, der varmes til flydende form i mikroovn, stødt peber, salt, enebær, rosmarin, timian og chili - evt. salvie og div. grll-blaninger. Herefter blandes paprika i, i gode mængder. Kødet pensles med blandingen og så på grill eller i ovn med det.
//C-X
Noget ryger i gryden til stegning, men det meste på grill eller i ovn.
Inden tilberedning fjerner jeg alle kirtler og større klumper fedt, blodudtrækninger i kødet og evt. forurenet kød, hvis der har sevet maveindhold ud. Mindre hinder lader jeg sidde, hvis kødet skal i ovn eller på grill - de holder på saft og smag! Derudover forsvinder de af sig selv, ved længere tids stegning.
Mht. marinade, så har jeg stor succes med en honning & chili marinade, der bliver nærmest glaseres ind i kødet, ved høj starttemperatur (225-250 *C) i 10-15 min. for derefter at stege kødet ved lavere temperatur (ca. 165-175 *C).
Marinaden består af honning, der varmes til flydende form i mikroovn, stødt peber, salt, enebær, rosmarin, timian og chili - evt. salvie og div. grll-blaninger. Herefter blandes paprika i, i gode mængder. Kødet pensles med blandingen og så på grill eller i ovn med det.
//C-X
//C-X