Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rådyr, der smager af lever.
#21
Når jeg steger udbenede køller følger jeg de angivne temperaturer.
Man skal ikke spille smart med vildtkød og servere det halvråt. Der findes alskens parasitter og andet i forskellige vildtarter - også råvildt - og da de fleste dyr jo brækkes i naturen og forlægges i garagen mener jeg det er alm ansvarlighed at gennemstege det inden man serverer det for andre.
Når jeg steger det bliver det aldrig tørt - har aldrig ødelagt et stykke råvildt.
Jeg gør således med køllerne og hele rygstykker (rygfileter gøres anderledes):
1. køllen udbenes og alle hinder og kirtler fjernes. de enkelte muskler hænger stadig sammen i knæleddet, så der er samling på det.
2. Jeg lægger fire strimler bacon ind mellem musklerne og krydrer med salt og peber/peberblanding
3. det hele snøres sammen
4. køllen barderes med 2,5 mm tyk røget spæklag
5. placeres i et fad med et glas rødvin hældt ved og stegetermometer sættes midt i den tykkeste muskel ind mod midten af køllen.
6. ovnen forvarmes til 225 grader og køllen sættes ind i 15 minutter
7. ovnen åbnes så varmen fiser ud og der skrues ned til 155 grader.
8. køllen steger til termometeret viser 72 grader.
9. ovnen slukkes og lågen åbnes - køllen hviler til sovs mv er færdig
kølles vædes jævntligt, så den ikke tørrer ud.

resultatet er sikkert hver gang - en mør og saftig kølle - der er gennemstegt - og hvis man gerne vil have den ser rosa ud, så put lidt ekstra bacon ind i den - nitritsaltet fra baconen gør kødet rosa....

.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Svar


Beskeder i denne tråd
Rådyr, der smager af lever. - af Leo - 02-01-2015, 05:59 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Weide - 02-01-2015, 06:23 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Flemming - 02-01-2015, 06:37 PM
Rådyr, der smager af lever. - af mikkelhund - 02-01-2015, 10:11 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Flemming - 02-01-2015, 10:24 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Kenneth - 02-01-2015, 10:24 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Claxel - 02-01-2015, 10:35 PM
Rådyr, der smager af lever. - af C-X - 02-01-2015, 11:25 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Slawter - 02-01-2015, 11:38 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Sako - 02-01-2015, 11:43 PM
Rådyr, der smager af lever. - af ran - 03-01-2015, 12:33 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Slawter - 03-01-2015, 02:13 AM
Rådyr, der smager af lever. - af CP - 03-01-2015, 02:30 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Slawter - 03-01-2015, 03:01 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Weide - 03-01-2015, 03:30 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Slawter - 03-01-2015, 10:43 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Hog - 03-01-2015, 10:48 AM
Rådyr, der smager af lever. - af TheDarkside - 03-01-2015, 08:16 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Bwana Olifant - 03-01-2015, 08:32 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Bwana Olifant - 03-01-2015, 08:42 PM
Rådyr, der smager af lever. - af ran - 03-01-2015, 10:42 PM
Rådyr, der smager af lever. - af Slawter - 04-01-2015, 12:45 AM
Rådyr, der smager af lever. - af TheDarkside - 04-01-2015, 11:59 PM
Rådyr, der smager af lever. - af max375 - 06-01-2015, 03:08 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Klitgaard - 11-02-2015, 01:25 AM
Rådyr, der smager af lever. - af Leo - 11-02-2015, 02:02 AM
Rådyr, der smager af lever. - af TheDarkside - 11-02-2015, 03:08 AM
Rådyr, der smager af lever. - af fasan - 13-02-2015, 12:52 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)