Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Beef Jerky"
#13
Lige et par gode råd som måske kan spare eksperimenterende jerkey- fremstillere for nogle ærgrelser:

Tørret kød smager bedst hvis det ikke er helt gennemtørt. Når du skærer en stang kød over må den altså gerne være lidt blødere i midten end langs med kanten.

Det betyder dog, at det ikke er konserveret sådan som det oprindelige formål med tørringen var. Derfor skal det opbevares i fryseren efter tørring( det samme gælder forresten for rygning).

Jeg smagte en gang på noget tørret torsk som havde hængt alt for længe til tørring. Det var en oplevelse som at spise halm, og det er der ikke meget fornøjelse ved.

Jeg kan selvfølgelig ikke afgøre andres individuelle smag, så i starten må man prøvesmage lidt undervejs indtil man ved hvor lang tørretid man selv foretrækker.

Her i landet er det meget almindeligt at naturtørre både kød og fisk og det smager virkeligt godt. Det er mest almindeligt bare at hænge det til tørre uden saltning, krydring eller marinering. Jeg har eksperimenteret med rensdyrkød som forinden var marineret i rødvin tilsat salt og andre hemmelige krydderier. Det blev det endnu bedre af.

Venlig hilsen Lasse
...komfort kan ikke overdrives.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar


Beskeder i denne tråd
"Beef Jerky" - af Lars M. L. - 25-02-2006, 01:14 AM
"Beef Jerky" - af blackbird - 25-02-2006, 01:54 AM
"Beef Jerky" - af J_Bille - 25-02-2006, 10:09 AM
"Beef Jerky" - af lynge - 25-02-2006, 05:27 PM
"Beef Jerky" - af Lars M. L. - 25-02-2006, 09:17 PM
"Beef Jerky" - af Høgh - 28-02-2006, 06:14 PM
"Beef Jerky" - af ujensen - 01-03-2006, 01:11 PM
"Beef Jerky" - af dansken - 01-03-2006, 01:16 PM
"Beef Jerky" - af Lars M. L. - 05-03-2006, 09:01 PM
"Beef Jerky" - af lynge - 14-07-2007, 02:04 AM
"Beef Jerky" - af 300win - 14-07-2007, 01:27 PM
"Beef Jerky" - af M@X 2.0 - 14-07-2007, 02:48 PM
"Beef Jerky" - af LasseScout - 17-07-2007, 07:28 PM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)