Svar: 911
Tråde: 0
Tilmeldt: Jan 2008
Respekt:
2
Jeg skal forsøge at lave helstegt vildsvin i en lukket grill.
Grillen er af typen, der ligner en overskåret olietønde, hvor kullene ligger i siden så kødet får indirekte varme.
Er der en behjertet sjæl, der har en opskrift som er afprøvet med succes?
Svar: 2.024
Tråde: 0
Tilmeldt: Dec 2007
Respekt:
25
Jeg har lavet det nogle gange, start med at tørsalte svinet i et døgn, sørg for at åbne svinet helt op indvendig i ryggen der hvor ribbene sidder fast i ryggen, så svinet ligger bredt ud på grillristen.
lav en marinade af de krydderurter du syntes om.
Jeg bruger følgende.
Rapsolie
Mørkøl
Brunfarin
Hvidløg
Chilli
Salt
Peber
Ingefær
Timian
Løvstikke
Enebær
Det nemmeste er at bruge en blender ellers i en morter.
Bare pas på med enebær, brug 10 små bær til at starte med.
Lav gerne marinaden dagen inden du skal grille.
Pensel svinet med 1 times mellemrum eller efter behov, ca. 1/2 time inden du skal skære svinet ud plejer jeg at tage ca. 1 liter øl på flaske® og ryste godt og så sprøjte det ud over hele svinet det giver lige det sidste til at slutte svinet af med.
Afhængig af størrelsen og varmen skal du regne med en gris på 10 kg. tager 5 timer 20 kg 6-7 timer.
God fornøjelse.
/Rolin
Acts 10:13, "Rise, Peter; kill, and eat".
The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.
Svar: 911
Tråde: 0
Tilmeldt: Jan 2008
Respekt:
2
Det lyder lækkert Rolin, tak!
Er det en lukket grill du benytter?
Svar: 2.024
Tråde: 0
Tilmeldt: Dec 2007
Respekt:
25
Både og du får kortere stegetid med en lukket.
Mål temp. Inde ved lårbensknoglen når du er oppe på 65 så er der 45 min. Til den er færdig.
/Rolin
Acts 10:13, "Rise, Peter; kill, and eat".
The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.