Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Det kan da ikke være rigtigt!!
#1
Halløj..

Jeg skal endelig på genladningskursus om en uge og sidder lige og kigger lidt i lærebogen.. Men der står at der skal være 150 cm fra arbejdsbod til loft. Det er da rimeligt meget hvis man også skal kunne have et bord i rimelig arbejdshøjde.

Men der er vel ingen vej uden om? Synes bare det er svært når jeg egentlig havde forestillet mig at skulle bruge min kælder med 215 i loftshøjde.

Jimmy

[Image: Ozzy001.jpg]
Svar
#2
Jeg kom også med et par sure opstød, da jeg sidste år skulle lave mit nye genladningsrum.

Jeg måtte nemlig også brække det gamle gulv op og grave 45cm ned, for at få den forskrevet frihøjde.

Bare surt.

/Buba

Så længe der er Blasere, er der underholdning.
/Buba

Dubravko

Svar
#3
Et eksempel på komplet vanvittig lovgivning......[V] Utroligt med alle de krav der er til vores hobby,når man tænker på hvor meget benzin og andre letantændelige/eksplosive væsker folk har stående i div.udhuse,garager,bryggerser osv..... Sammenligner man vores almindelige krudt med benzin-så er krudtet rimeligt harmløst[Sad]

Hilsen Ulrik
Hilsen Ulrik
Svar
#4
Sikke dog en verden der åbner sig af dejlige ting man kan investere i nu[Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Godt jeg fik taget det kursus[Wink]

[Image: Ozzy001.jpg]
Svar
#5
Ja, men stadig 150cm til loftet!!
Hogmeister
Hogmeister
Svar
#6
Reglerne skal selvfølgeligt overholdes, men kommer politiet ud og kontrollerer forholdene inden de udsteder tilladelsen?

MvH
Morten
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#7
de har ikke været og tjekke forholdene hos mig.

Det der undrer mig mest er de regler rummet skal idrettes efter. Det er mig bekendt et unikt regelsæt for rum hvori der skal genlades ammunition.

Reglerne har ikke noget at gøre med ATEX direktivet som gælder for el-installationer i eksplosions farlige atmosfærer. I ATEX direktivet skal man forholde sig til div. risici og dokumentere at man har gjort det. Jeg mener at at både vi og myndigheder ville have mere gavn at bruge de regler da de bliver brugt i industrien osv. og der er plads til at afvige fra reglerne hvis man kan dokumentere at sikkerheden stadig overholdes.

Det er jo helt hen i vejret at der skal være 2 meter til el-installationer. Hvorfor ikke stille krav til hvordan el-installationen skal udføres?

I stærkstrømsbekendtgørelsen skelner man mellem fast installation og brugsgenstande. En brugsgenstand er bla. lystoffarmatur, kaffemaskine, varmeblæser og el-radiator. Skelner man sådan i de regler for genladning? Hvis man gør - så vil det jo egentlig betyde at man må placere en el-radiator eller varmeblæser klods op af genladningsbænken[B)]

Hvis man ikke skelner sådan betyder det at man ikke må have lys lige over genladningsbænken og derfor skal sidde i halvmørke.

Jeg kan ikke forstå at der ikke er blevet lempet på bla. kravet til loftshøjden når man har indført at man kun må have 2 kg. krudt.[?]
Svar
#8
Reglerne skal selvfølgeligt overholdes, men kommer politiet ud og kontrollerer forholdene inden de udsteder tilladelsen?

jeg havde besøg og fik rummet kasseret (tæppe på gulv + lidt mere). fik besøg igen 3 uger efter hvor han afleverede tilladelsen[Smile]

mvh
Strom, naturgænger
mvh
Strom, naturgænger
Svar
#9
Du maa da bare sidde paa en pude paa gulvet [Wink]
Mvh.

Yeti
Svar
#10
De kan vel ikke afvise en i at side og lade på gulvet. Jeg har ikke fået checket mit rum, men jeg har for at have loftshøjde nok et arbejdsbor på fantastiske 35cm Smile så er jeg også 10cm på den gode side mht. frihøjde....

Sådan som jeg læser det, er det kun selve fænghætte/krudt håndteringen der skal ske med 150cm frihøjde - jeg har i hvert fald en station til sizing på mit almindelige arbejdsbord. Den ved jeg ikke hvad de siger til?

C

Det er gakkede regler, men de skal jo overholdes.
Stort knald = stort smil :-D
Svar
#11
Genladning er når du isætter fænghætter, krudt og projektil. Den metalliske bearbejdning af hylstret ( som nemt kan blive den mest arbejds- og tidskrævende del af processen), behøver ikke foregå i laderummet. Strengt taget behøver du ikke engang en genladningstilladelse for at bearbejde hylstrene, det kan du jo sagtens gøre uden at have krudt, fænghætter eller projektiler.

Efter våbenloven har politiet kun hjemmel til at kontrollere krudtoplaget hos indehavere af genladningstilladelser (§ 3 stk.3 nr.3). Så de kan kun kontrollere dit laderum hvis de stiller med en dommerkendelse. Den får de kun, hvis de har en særlig bestyrket mistanke om, at du overtræder reglerne.

Men derfor skal reglerne jo oveholdes alligevel, så du slipper ikke for at have en ladestation 1,5 meter under loftet til når du arbejder med fænghætter, krudt og projektiler. Jeg har også set eksempler på, at folk har haft et ladebord med to hjul under. Så kan man sidde i stuen og arbejde med hylstrene, og så trille ud under åben himmel når man skal arbejde med pyroteknikken. Formelt overtræder man ikke nogen regler på den måde, men jeg aner ikke om den holder i byretten.

Jeg havde selv et værre mas med at overbevise politiet om, at de skulle give mig genladningstilladelsen uden at bestride min grundlovssikrede ret til et ukrænket hjem (§72 i Grundloven), men det lykkedes da til sidst[Smile].

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar
#12
På min tilladelse står der

quote

6. Politiet hat til enhver tid, uden retskendelse, adgang til at kontrollere udstyr, krudtoplag og arbejdslokaler.

unquote

Det har jeg opfattet som en åben invitation til ordensmagten. Holder det ikke i byretten ??
mvh
Svar
#13
Nej, den holder ikke. Rigspolitiet sidder lige nu med dybe rynker i panden over den passus, for det er i direkte strid med Grundloven.

Der står det samme på mine genladningstilladelser fra 1991 og 2009, men det bliver det ikke korrekt af.

Grundlovens § 72 siger "Boligen er ukrænkelig. Husundersøgelse, beslaglæggelse og undersøgelse af breve og andre papirer samt brud på post-, telegraf- og telefonhemmeligheden må, hvor ingen lov hjemler en særegen undtagelse, alene ske efter en retskendelse" .

Og den "særegne undtagelse" politiet har i Våbenloven omtaler altså kun krudtoplaget hos personer med genladningstilladelse. Så de kan ikke kontrollere udstyr eller lokaler, og de kan slet ikke kontrollere noget som helst hos ansøgere, kun hos indehavere af genladningstilladelse.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar
#14
Kære Lasse. Der er sket lidt med grundloven siden først i halvtredserne:

Grundloven betegner boligen som ukrænkelig, dog kan Folketinget tillade at myndigheder krænker boligen (§ 72). Folketinget har vedtaget så mange love, der muliggør kontrol af boliger uden en dommerkendelse, så grundlovens garanti reelt er tom.

Holstebro
Svar
#15
Rigtigt Pern. Som en jurist engang forklarede det, så selv jeg kunne forstå det: " Den bestemmelse er nok den mest skampulede i hele Grundloven!"

Men det ændrer ikke ved, at myndighederne stadig skal have en særskilt hjemmel til at lave husundersøgelse hos dig, hvis ikke de lige ulejliger sig hen til en dommer for at få en retskendelse.

Jeg laver selv husundersøgelser hos virksoheder og private næsten hver dag. Det gør jeg med hjemmel i de særskilte undtagelser fra GL § 72 der er i Fødevareloven og Dyreværnsloven. Og jeg er meget omhyggelig med at udlevere en skriftlig standardskrivelse hver gang, der beskriver hvad jeg skal undersøge, og hvorfor jeg har lov til det.

Det kunne politiet godt lære noget af, og det er de faktisk i færd med lige nu [Big Grin]

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar
#16
I det øjeblik man søger jagttegn, våbentilladelse eller genladningstilladelse, så accepterer man vel at man derved fraskriver sig sin §72-rettigheder (Vedr. disse ting) og giver politiet "hjemmel" til når som helst at komme uanmeldt og kontrollere hvad man har og hvordan man opbevarer det. I teorien kan de vel pille hele huset fra hinanden for at se om man gemmer et par kg ekstra krudt i skunken...

MvH
Morten
MvH
Morten


.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Svar
#17
Det der med den særskilte hjemmel:
Jeg er ret sikker på at politiet kan påberåbe sig, at der er indgået en aftale mellem dig som hjemmelader og politimyndigheden, når du skriver under på ansøgningen om genladningstilladelsen. For på den skriver du selv under på at du giver politiet lov til at "skampule" dine grundlovssikrede rettigheder.
Nu er det jo sådan, at dine grundlovssikrede rettigheder IKKE omfatter genladning. Så for at du erhverver den rettighed, kan man godt argumentere for at der er indgået en skriftlig aftale mellem dig og politiet, som sikrer dem adgang til at kontrollere - til gengæld for at du for lov til at lege med krudt... så deeeet ;-)

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Svar
#18
Så tager vi lige hele hjemmelsbestemmelsen i § 3 stk. 3 i Våbenloven:

"Stk. 3. Justitsministeren eller den, ministeren bemyndiger dertil, har, hvis det skønnes nødvendigt, til enhver tid mod behørig legitimation uden retskendelse adgang til kontrol af:
1) Våbensamlinger,
2) våbenlagre og våbenbøger hos våbenhandlere,
3) krudtoplaget hos personer, der har tilladelse til genopladning af ammunition eller til køb af sortkrudt, fænghætter mv.,
4) lokaler, hvor de i lovens § 9, stk. 2, nævnte skytteforeninger opbevarer våben."


Du fraskriver dig altså ikke hjemmets ukrænkelighed, bare fordi du har et jagttegn og/eller en våbentilladelse. Først når du som privatperson får dig en våbensamling eller en genladningstilladelse, har politiet lov at komme på uanmeldt besøg. Det lærte politiet efter Frederikssund sagen for 10-12 år siden, men de er ved at have glemt det igen.

Det uanmeldte besøg giver ikke politiet lov til at kontrollere hvad de har lyst til. Kun krudtoplaget hos folk med genladningstilladelse, og våbensamlingen hos folk med samlertilladelse. Jeg vil tro, at "krudtoplaget" omfatter både mængden af krudt og måden du opbevarer det på. Men det omfatter bestemt ikke ladeudstyret, ladelokalet eller våbenopbevaringen.

De jægere som på det seneste er kommet i knibe for f.eks. at overtræde opbevaringsreglerne, har alle haft indbrud. Og hvis politiet efterforsker et indbrud hos dig, må de selvfølgelig rejse tiltale mod dig, hvis du selv har en del af skylden for, at tyvene fik våben med fra dit hjem.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar
#19
Den nævnte bestemmelse ophæver nu ikke aftaleloven... Og når du giver en skriftlig bemyndigelse til politiet ved at skrive under på en ansøgning om genladning - så gælder den!
Hvis du ikke vil have den, så skal du gøre et kunstgreb, næste gang du skriver under på din genladningsansøgning - simpelthen at strege de sætninger over, der giver politiet uhindret adgang, og tilføje på papiret, at politiet har ret til at kontrollere efter de gældende regler i våbenloven. SÅ kan de ikke komme... ellers fanger bordet med din underskrift... BASTA! :-)
(Det er ikke anderledes her - end de små forretningsbetingelser i banken, der står med småt... skriver du under uden at ændre.. så fanger bordet - med mindre du tilfører egne forbehold...!) Ændrer du på teksten kan politiet så i første omgang nægte at give dig genladningstilladelsen. Så kan du klage over afgørelsen osv... og det tager LAAAANG tid.. (gab!!!)
Folk, der agter at overholder reglerne - og giver politiet bemyndigelse - har selvfølgelig orden i sagerne - ellers ber de selv om bøvl.

.....nu også ejer af en pumpehagler :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
.....ualmindelig velinformeret i forhold til min alder ... :-)

Favourite Quote: En humlebi ved ikke, at den ikke kan flyve......Gå ud på terrassen og vift med armene...hvis du letter må du være uvidende ;-)
Svar
#20
Det er da for alvor noget vrøvl. Dette har da intet som helst med aftaleret at gøre, politiet skal bare overholde gældende regler ligesom jeg skal. Gældende regler for politiet er i dette tilfælde udover Grundloven og Våbenloven med tilhørende bekendtgørelser og cirkulærer, også Forvaltningsloven og Retssikkerhedsloven.

Selvfølgelig skal jeg overholde betingelserne for genladningstilladelsen, men da politiet havde haft min ansøgning i 3 måneder, og stadig ikke kunne få tid til at kigge ud og godkende mit laderum, blev jeg træt af at vente på min tilladelse. Så forsøgte jeg at spørge pænt, om de ikke bare kunne give mig tilladelsen, og så komme og kigge på mit laderum når de fik tid. Det kunne der overhovedet ikke være tale om.

Først da blev jeg en smule "pissed", og så gjorde jeg dem opmærksom på, at de var ude på alt for dybt vand.

Hvis du vil have flere detaljer, kan jeg lige indsætte et link til et andet forum hvor hele historien er diskuteret. Øjeblik. Her er det: http://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=53&t=21442

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)