Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Røgeovn
#2
Et termometer i døren/lågen er næsten uundværligt.

Mur den op et strategisk sted; Hvis du vil koldryge om sommeren er det dumt at den står i solen (Man kan jo ryge om natten, men temperaturen om sommeren kommer jo engang imellem lidt højere end de magiske 25 grader). Ellers kan man fylde en af konens tupperwareskåle med vand, fryse den ned og stille ind i ovnen som køleelement.

Lav et spjæld på skorstenen/tophullet samt i bunden så du kan variere luftind og udtag.

En smuldskuffe i bunden er også en praktisk ting da optændingen godt kan give en uønsket varmeudvikling i ovnen.

Til koldrygning kan der også laves et separat optændningskammer uden for rygeovnen med et rør over i selve ovnen så røgen afkøles på vejen fra optændingskammer til ovn.

Få en rist der kan sættes i bunden over smuldskuffen, det er så ærgeligt at komme ud til en røvfuld koldrøget laks der er faldet ned i gløderne. Man kan selvfølgeligt bare ryge på riste, men jeg synes de bliver flottere når de hænger.

Kør til din lokale slawter og hør om du eventuelt kan få lov at købe en røvfuld røgstokke. Alternativt er kosteskafter næsten ligeså gode.

Til varmrygning kan man med fordel have et lille gasblus til at regulere temperaturen med. Jeg selv bruger almindelige grillkul. Det kræver lige et par forsøg for at finde ud af hvor mange der går til at holde temperaturen konstant i den ønskede periode.

Du kan eventuelt hente inspiration her: http://www.danishoutdoor.dk

"At ramme ved siden af er også at ramme!"
"At ramme ved siden af er også at ramme!"
Svar


Beskeder i denne tråd
Røgeovn - af Jimmy - 02-04-2010, 03:29 PM
Røgeovn - af Slawter - 02-04-2010, 10:21 PM
Røgeovn - af bjarne m - 07-04-2010, 11:58 AM
Røgeovn - af hammer - 16-04-2010, 07:49 PM
Røgeovn - af ULG - 25-05-2010, 01:06 AM

Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)