Tråd vurdering:
  • 0 stemme(r) - 0 gennemsnitligt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vejledning i afsavning/afkogning af buk.
#1
Nogen der kender et sted hvor jeg kan finde en step-by-step vejledning til at fremstille mit første bukketrofæ???

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
________________________________________________________________________________________________

A house without a rifle is just a house..
Svar
#2
Her er en anvisning

http://www.altomjagtrejser.dk/pages/bill...ienr=50285

Mit personlige tip til dig er: kast dig ud i det, det er sgu ikke så svært og videnskabeligt som det bliver gjort til...
Min opskrift er som følger: Sav af med en rimelig fintandet sav, f.eks. kødsav hvis man har det. sørg for at få for meget med på opsatsen, så det du saver skævt kan slibes plant senere. Skind og øjne fjernes, og man kan også skære næsebrusken af... Smag og behag.
Så koger du skallen indtil du mener kød, hinder og andet jams er mørt og slipper. Tiden afhænger efter sigende af dyrets alder. ½ time er ikke for meget, så prøv med det, du kan jo altid koge mere. Nogen siger at stængernes farve ikke tager skade af kogning - personligt har jeg ikke haft nosser til at teste endnu. Jeg holder hornene oven vande ved hjælp af en pind af en art - hvad der nu lige er indenfor rækkevidde. Når kalorius er kogt skal han renses. Det kan foregå med kniv, aflagt tandbørste og uanede mængder tålmodighed - eller man kan klare det med en højtryksrenser. IKKE FOR TÆT PÅ - start på god afstand og brug fornuften. Når man er tilfreds pensler man med brintoverilte (eller det vil sige gjorde man, for det kan ikke fås i 35% længere...) og ligger kraniet i solen. Er du ikke tilfreds med farven gentager du til den er i vinkel. Pas på nallerne, de bliver også hvide af Brintoverilte, og det føles ikke godt! Nu mangler du kun at fin justere. Jeg spænder en strimmel sandpapir henover et plant bord, holder kraniet i den rigtige vinkel og sliber til jeg er tilfreds.

Der er mange måder at gøres det på - det her var min. Hvad alternativet til Brintoverilte er håber jeg der er andre der kan svare på. Jeg har heldigvis endnu.

Held og lykke med det, øvelse gør mester. Hvis det er guldbukken du skal ha ordnet, så smid den evt. i fryseren til du har prøvet det et par gange. Man kan evt. øve på en rå - så er skaden ikke så stor hvis noget skulle kikse.

MVH. og go' fornøjelse
Asbjørn
Svar
#3
Jeg fjerner skindet inden hovedet saves, så er det nemmere at se hvor snittet skal ligge. Skal det i fryseren så fylder det også mindre[Wink]. Jeg købte en dertil indrettet afsavningsagregat sammen med en af mine kammerater og den virker da også efter hensigten, men de save man kan få som passer til den er noget lor.., så nu bruger jeg bare en alm. fukssvans og det virker fint. Tricket med højtryksrenseren er et af de bedre, før sad jeg og krattede i timevis, nu tager det max.5 min efter kogning. Tag et par gummistøvler på og træd på opsatsen når du spuler, vend og drej den efter behov. Øjne og hjerne er en god ide at fjerne med kniv og ståltråd.
Jeg sliber mine kranier i den rette vinkel på en rondelsliber, det er meget nemt, men lugter ikke så godt, så gør det udendørs hvis du har mulighed for det. God fornøjelse.

[Image: Slvbukcopy-1-1.jpg]

+GONE2HUNT+

King of varmint

Op ad bakke, er trods alt stadig fremad.


+GONE2HUNT+

King of varmint

Op ad bakke, er trods alt stadig fremad.



NU MED DÆMPER
Svar
#4
Super.. Tak for hjælpen..
Tror nok jeg prøver selv..
Men det der afsavningsaggregat.. Jeg kan ikke rigtig gennemskue hvordan hovdet spændes på..
Er det noget med der sidder nogle stykker der skal ind i øjenhulerne??

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
________________________________________________________________________________________________

A house without a rifle is just a house..
Svar
#5
Jeg brugte følgende model på et par opsatser i går [Wink]

Opsatserne renses for skind og kød
Grov saves - HOLD næsebenet intakt, det holder kraniet sammen under kogning (bruger en alm. fukssvans)
Opsatserne står natten over i koldt vand (for at trække blod ud)
Koges i 45 min med 2 sp.sk Vaskepulver (gerne med blegemiddel)
Grovrenses for kød brusk mm.
Koges yderligere 10-15 min
Renses færdig
Til sidst vaskes hele opsatsen med en stiv opvaskebørste i varmt vand med
vaskepulver.

Jeg bruger en alm smørekniv til grov afskrabning og en skalpel til småstumperne.

Når kraniet er helt tørt bliver det planslebet (udendørs!!!)

Herefter blegning i brintoverilte. Jeg plejer at pakke/vikle kraniet ind i noget gazebind, så er det lettere at holde hele kraniet vådt. Så står de et par dage i drivhuset og "bleger".

God fornøjelse -

Jørgen

PS prøv at lave det til en tradition med en jagtkammerat - Der er godt tid til at dele en øl eller 2 i processen [Wink]
Svar
#6
Citat:quote:

det der afsavningsaggregat.. Jeg kan ikke rigtig gennemskue hvordan hovdet spændes på..
Er det noget med der sidder nogle stykker der skal ind i øjenhulerne??



Ja de skal ind i øjenhulerne, den kan kun sidde på en måde, giver sig selv når du kommer igang.

[Image: Slvbukcopy-1-1.jpg]

+GONE2HUNT+

King of varmint

Op ad bakke, er trods alt stadig fremad.


+GONE2HUNT+

King of varmint

Op ad bakke, er trods alt stadig fremad.



NU MED DÆMPER
Svar
#7
Jeg er kød jæger men har dog skudt en 3 stykker som jeg har lavet til et trofæ.

Den første gravede jeg ned det gik fint indtil mine hunde fandt den.

Den næste kogte jeg over et bål og hængte den op i et træ i et par uger det lykkes fint.

Lige nu har jeg 1 hængende i et træ med skind og det hele, der er godt med mider i den så det skal nok også lykkes.

If you pay with penuts.

You only get monkeys
If you pay with penuts.

You only get monkeys
Svar
#8
Hvad med at købe nogle maddiker??
Kan de ikke købet (som foder) i en dyrehandel??
Så kan de vel ordne sagen... Det er vel bare at smide dem i en spand..
De snupper vel både indmad, hud og hår??

________________________________________________________________________________________________
A house without a rifle is just a house..
________________________________________________________________________________________________

A house without a rifle is just a house..
Svar
#9
Maddiker behøver du vist ikke købe.

Dem kommer fluerne helt gratis med :-)

Hellere kravle 100 meter til en lille buk end skyde 200 meter til en stor !!
Sako 75 Finnlight 308W
Carl Gustav 6,5x55
Remington 600 Mohawk 243W
Hellere kravle 100 meter til en lille buk end skyde 200 meter til en stor !!
Sako 75 Finnlight 308W
Remington 600 Mohawk 243W
Browning GTS 12/75 til sport
Spanioler 16/70 til jagt
Svar
#10
Alt det med maddiker og myrer er bare for ulækkert. Jeg smider hele hovedet friskt i fryseren indtil jeg har tid til at koge det af. Så tør jeg det op og koger det i en almindelig gryde inde i køkkenet. Det lugter ikke værre end når man koger suppe, hvis ellers hovedet ikke nåede at blive fordærvet før det røg i fryseren. Hovedet skal altså ikke sidde på kroppen, hvis den skal hænge og modne.

Jeg er meget enig i, at du bare skal klø på selv. Det tager lidt tid, men det er fedt at hænge noget på væggen man selv har stået for 100%. Min føste buk nedlagde jeg med en patron jeg selv havde ladet. Det var en gennemført god fornemmelse at hænge den på væggen efter selv at have kogt, renset, bleget og monteret den.

Jeg købte et beslag til at spænde inden i hjernekassen. Den bliver afsavet, så der er en " kant" at få fat i. Det er en nem måde at montere den på pladen på, og det kan justeres ind, så det hele sidder lige som det skal.

Da jeg engang havde været i Polen fik jeg en " semi- professionel" til at berede trofæerne. Jeg havde set noget pænt arbejde han havde lavet, så jeg afleverede dem med sindsro. Men da jeg hentede dem igen blev jeg temmelig skuffet. Han havde brækket alt for meget af næsebenene. Hovedskallerne var små og skævt afsavede, og i det hele var det et trist syn. Efter den oplevelse besluttede jeg, at det klarer jeg bare selv, så bliver det mit ansvar hvordan det ser ud.

Venlig hilsen Lasse,DTAP
...Buy the best and cry only once.
Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Svar
#11
Altså, hvis der er en, som har forstand på at gøre det, så må I meget gerne gøre det ved min gaffelbuk. Ellers skal jeg vente i lidt lang tid fordi vi skal have den op til en i Herning. Men hvis der er en som kan gøre det her i nærheden af Århus imod betaling, så må I meget gren skrive en pb [Big Grin]

- Boldsen

*Beretta Silverpigeon.
*Voerre Titan II 6,5x55
Mvh.
Boldsen
Svar
#12
Citat:quote:

Nogen siger at stængernes farve ikke tager skade af kogning - personligt har jeg ikke haft nosser til at teste endnu.

Det har jeg så[8D] - Når vi koger i jagtforeningen i en gruekedel er alt under vand + en bekendt der ondner RIGTIG mange, samler også sammen og koger i gruekedel= alt under vand.
Pas derimod på med blegemidlet, der må absolut intet komme på stængerne.

Gå i krig med det - så er det altså heller ikke sværere.
Kan du koge en gryde vand, kan du også ordne resten.

CP
CP

Trump - makes America a joke. 

.17 HMR - .22 LR - .223 - 6mm.PPC - .243 - .260 - 6,5x55 - 7x57R - .308 -.300 WM -  8x57 - 8x57R - .338LM
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Svar


Forum spring:


Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)